Seccade bulunmayan ev..

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Bize yatıya gelen akrabalardan biri istemişti bende dolaplarda arayıp bulamamıştım kadın söylene söylene odadan ayrılmıştı artık tedbirliyim.. .p

Bana bugüne kadar sadece bir kişi geldi, gelirken beraber getirmiş çünkü, biliyor bende bulunmaz. Kıbleyi sordu ben dedim bana göre her istikamet kıble yeterki kalbin temiz olsun

Kuş lokumu bile aliyorum okuyup üfleyip yerler diye ..

Bana bugüne kadar sadece bir kişi geldi, gelirken beraber getirmiş çünkü, biliyor bende bulunmaz. Kıbleyi sordu ben dedim bana göre her istikamet kıble yeterki kalbin temiz olsun
Bir kurban bayramında cemaat toplanmış camiye girmiş ezan okunmuş ve bayram namazı kılınmış. Hoca hutbeye başlamış, Bu arada dışarıda tek başına kurbanını kesen birisi işi tam beceremediği için hayvan aksilikler çıkarmış. Adamcağız da Üstü başı kan içinde elinde bıçak ile camiye koşmuş tabii sinirli olduğu için İçinizde Müslüman olan var mı diye sormuş. Cemaat onu o halde görünce hiçbir şey diyememiş açılmış ve imam ayağa kalkmış. Adam demiş ki; ha buldum galiba Gel bakalım Hoca. Hoca da demiş ki yahu 2 rekat namaz kıldırdık diye bizi Müslüman mı sandın. hahaha. Kusura bakma Birden aklıma bu geldi.

Seccade şart değil, halıda da kılabilir. Alnının değeceği yere isterse temiz bir havlu serebilir. Yani seccade olmadığı durumlar için. Pandemide AVM'lerin mescidinde halı bile kaldırıldığı için insanlar tahtanın üzerinde kılıyordu, alnını koyacağı yerede kağıt havlu koyuyorlardı.

Yaşadığımız tek sıkıntı bol etek. Bulundurmayı unutuyoruz.

Bir kurban bayramında cemaat toplanmış camiye girmiş ezan okunmuş ve bayram namazı kılınmış. Hoca hutbeye başlamış, Bu arada dışarıda tek başına kurbanını kesen birisi işi tam beceremediği için hayvan aksilikler çıkarmış. Adamcağız da Üstü başı kan içinde elinde bıçak ile camiye koşmuş tabii sinirli olduğu için İçinizde Müslüman olan var mı diye sormuş. Cemaat onu o halde görünce hiçbir şey diyememiş açılmış ve imam ayağa kalkmış. Adam demiş ki; ha buldum galiba Gel bakalım Hoca. Hoca da demiş ki yahu 2 rekat namaz kıldırdık diye bizi Müslüman mı sandın. hahaha. Kusura bakma Birden aklıma bu geldi.
Yani demekki müslümanlık namaz kılmakla olmuyormuş.

Sabah namazına Eyüp e gidiyorum
İnanmıyorum, sen zor kalkarsın.

İşte o kadar kötü, işte o kadar kahırdır ki bu ev...
Allahu teala buyurmuştur, deliye, bebeğe, ölüye farz değildir namaz,
sana farzdır.

Hele gençsen, gençken kılıyorsan, ne mutlu sana.

Ben hiç kılmadım. Allah, dargın bana.

O halde içelim.

Geri