VW bünyesinde üretim yapan İspanyol otomobil üreticisi Seat küçük HB modeli olan İbiza’yı 2013 yılında yenildi. Daha keskin çizgilere sahip olan araç, kendine özgü motor kaputu, ön tampon ve far grubu ile modern bir görünüm oluşturuyor. Seat İbiza 2014 yeni motor seçenekleri, Bi-Xenon LED gündüz farı, yeni teknolojik özellikler, renk seçenekleri ve döşeme seçenekleri ile satışta. Opsiyonel olarak satın alınabilen LED destekli gündüz farları, Deri kaplama direksiyon aracın kalite algısını biraz daha yükseltmiş görünüyor. Araç teknolojik açıdan bir çok yenilik içermektedir. Adaptif ön farlar ile viraj aydınlatma sistemi gelmektedir. Ön sis farları direksiyonun dönüş açısına göre daha iyi bir aydınlatma sağlamaktadır. Tam otomatik klima, hız sabitleyici, direksiyondan kumanda müzik sistemi bazı özellikleri arasında yer almaktadır. Aracın bagaj kapasitesi 292 litredir.
Araç güvenlik konusunda Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız almıştır. Sürücü yolcu yan ve perde hava yastıkları, ESC sistemi, acil fren sistemi destekli ABS fren, aktif emniyet kemerleri, ISOFIX bağlantısı, yokuş kalkış desteği Seat İbiza 2014’te yer alan bazı güvenlik özellikleridir.
Seat İbiza 2014 ülkemizde 2 benzinli ve bir dizel motor seçeneğine sahiptir. 1.4 litre benzinli motor 85 beygir güç üretmektedir. Ortalama yakıt tüketim değeri 5.9 litredir. 1.2 litre TSI motor ise 105 beygir gücündedir. 5.3 litre tüketim değerine sahip olan bu motor DSG otomatik vites ile satılmaktadır. 1.6 litre 90 beygirlik TDI motor ise 230 nm tork üretmektedir. Bu dizel motorun tüketim değeri ise 4.2 litredir.
Seat İbiza 2014 Türkiye satış fiyatı 31 bin lira civarından başlayıp 42 bin liraya kadar çıkmaktadır.
Araç güvenlik konusunda Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız almıştır. Sürücü yolcu yan ve perde hava yastıkları, ESC sistemi, acil fren sistemi destekli ABS fren, aktif emniyet kemerleri, ISOFIX bağlantısı, yokuş kalkış desteği Seat İbiza 2014’te yer alan bazı güvenlik özellikleridir.
Seat İbiza 2014 ülkemizde 2 benzinli ve bir dizel motor seçeneğine sahiptir. 1.4 litre benzinli motor 85 beygir güç üretmektedir. Ortalama yakıt tüketim değeri 5.9 litredir. 1.2 litre TSI motor ise 105 beygir gücündedir. 5.3 litre tüketim değerine sahip olan bu motor DSG otomatik vites ile satılmaktadır. 1.6 litre 90 beygirlik TDI motor ise 230 nm tork üretmektedir. Bu dizel motorun tüketim değeri ise 4.2 litredir.
Seat İbiza 2014 Türkiye satış fiyatı 31 bin lira civarından başlayıp 42 bin liraya kadar çıkmaktadır.