Schindler'in Listesi - Schindler's List

• Kullanıcı Kaiken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema Kulübü
Konu sahibi son olarak 3045 gün önce görüldü
Schindlerin-Listesi.jpg

Yapım : 1993 - ABD
Tür : Biyografi , Dram , Tarih
Süre : 195 dakika
Yönetmen : Steven SpielbergOyuncular:Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Embeth Davidtz, Caroline Goodall
Senaryo : Steven Zaillian, Thomas Keneally
Yapımcı : Steven Spielberg, Gerald R. Molen, Branko Lustig

2. Dünya Savaşı yıllarının Nazi Almanya'sında girişimci bir Alman Oskar Schindler, askeriye için metal kaplar üreten bir fabrika kurar ve bu iş için sermayeyi ve iş gücünü Yahudiler üzerinden sağlar. İlerleyen zamanda Yahudiler'in gördüğü baskıyı içine sindiremeyen Schindler, onları kurtarmak için uzunca bir liste yapar

sanırım izlerken ağladığım nadir filmlerden biri...

ve güç nedir repliği hafızamda.

İz bırakan nadir filmlerden, boğazınız da bir yumruyla izliyorsunuz başından sonuna kadar, sonra dökülüyor zaman zaman gözyaşlarınız. Bir kaç gün etkisinde kalmıştım hatırlıyorum da. İzleyin, izletin.

başlamadan önce erzak depolanması gereken, yaklaşık 1 gün süren ama her sahnesi buna değen başyapıt.

Kavgamı okuduktan sonra mutlaka ızlemelıyım dedıgım fılmlerden bırı. Savasın tum vahsetının gozler onune serıldıgı fılmde kafalara sıkılan her kursun ıle benden de kan mısalı cıglıklar fıskırdı.

Unutulmaz dıyaloglar var. Mesela komutan ıle schındlerın sohbetı ve bu sohbet sonrası vahsı, acımasız amonun, sebepsız yere yahudılerı oldurmekten vazgecmesı, affetmesı, ınsanlasması. Etkıleyıcı.

Soykırımı anlatan fılmler ıcınde en ıyısı.

Bende yeri ayrı olan filmlerden. İzlemeyen hala varsa izlesin mutlaka.

Geri