Sayılı gün çabuk geçer

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Atasözleri Sözlüğü
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Her gün ayni zaman icerisinde geciyor bosuna uyduruk söylere inanmayin aklinizi kullanin birazcik.

Farkli hissetsekte zaman ayni.
Bu atasözünün anlatmaya çalıştığı da zamanın algılanması ile ilgili yani ameliyathane önünde beklerken senin için zaman durur ancak mutlu bir insan için hızlı geçerken, elbette zamanın işleyişi aynı fakat algılarda farklıdır.

Bu hafta bir an önce bitsin diye bekliyorum.

Vatan görevini yaparken sanki bir gün iki üç günmüş gibi gelirdi bir askerlik zamanı sayılı gün geçmiyor gelirdi ruhsal psikoloji olarak askerlik bitti zaman sanki koşar adım ilerliyor..

Rahmetli dedem askere gideceğim dönem on beş ay nasil biter diye yaygara yapıyordum 76 yaşındaydı ömür nasil geçti anlamadım demişti nasil olduğunu sorduğumda sanki kafamı arkaya çevirip tekrar öne çevirmem gibi hızlı geçti demişti o zaman ki akıl idrak edememişti.. ama şuan nedemek istediğini çok iyi algılaya biliyorum bir varmış bir yokmuş misali..
bu vesileyle tüm ölmüşlere rahmet..

İzafiyet teorisi tam da bu durumlarda devreye girer :d Bir sınav için çalışıyorsanız zaman su gibi akar. Bebek bekliyorsanız son günler geçmez. Sayılı da olsa geçmez:d Bir tatili bekliyorsanız günler geçmez, bir dersin son 10 dk’sı bitmez ama bir mevsim hızlıca akar. Teomanımızın dediği gibi “nasıl oluyor vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor” dırırım dinleyelim

Zaman şuan su gibi akıyor durmuyor

Saniyelerin durduğu anlar yaşanabiliyor.

Geri