Satış Elemanlarının Aşırı İlgi Veya İlgisizliği Alışveriş Yapmanızı Etkiler mi?

Konu sahibi son olarak 2470 gün önce görüldü
a5fe080fcc77d9d79d75cccab540f13f.png
Satış elemanlarının aşırı ilgi ya da ilgisizliği alışveriş yapmanızı etkiler mi?

Ya böyle gölgem gibi peşimde gezmesini hiç istemem. Kıbrıs bu konuda çok rahattı. Kimse peşinde gölge gibi gezmez; sen beğenir, dener, parasını öder ve alırsın.

Satis elemani her an yardima hazir vaziyette olmakla birlikte hirsiz muamelesi yapmicak kadar mesafeli olmali. Isini insanlari rahatisz etmeden yapmanin yolunu bulmali. Bu isin sirri ise guleryuz bir merhaba ya da hos geldinizi kullanmaktir. Zaten hos geldiniz dedikten sonra musteri bir sey soracaksa sorar. Sormuyorsa o musteri zaten sadece bakmak icin gelmistir, pesinde dolasip onu sIk bogaz etmenin alemi yok. Pesimde surekli dolasan eleman olunca zaten direk magazadan cikiyorum.

Kesinlikle etkiler.
Gölgem gibi sürekli peşimde gezmeyecek.Sevmiyorum öyle.O yüzden adım adım takip ediyorsa alışveriş yapmam.
Ama ben bir şey sorup rica ettiğimde de ilgilenecek.Umursamaz davranırsa da alışverişimi o mağaza da tamamlamam.

Gittiğim belli başlı mağazalar var İlgilenmedikleri an direk mağaza müdürü ile konuşup mağazadan ayrılıyorum, mağaza kıtlığımı var,çok kalabalık magazaları söylemiyorum orda zaten çok fazla ilgilenemiyorlar...

Onlar da işini yapıyor ilgilenmeseler işlerinden olurlar

Mağazaya adım atar atmaz yanında soru ve önerilerle bitiveriyorlar. Bazen can sıkıcı olabiliyor. Sonuçta vücudunu tanırsın ve dolanmadan seçim yaptığında da o fırsat kayboluyor.:asd:

etkilemez. genelde girerim hoşgeldine hoşbulduk der kimseyi sallamadan beğendiğim birşey olursa alırım. çıkar giderim

Tabi önemli.
Şöyle ki bir şeyleri incelerken kafanızda biri dursun istemezsiniz. "Yardımcı olabilir miyim?" sorusuna verdiğim cevaba göre benden uzaklaşmıyorsa, çıkarım ben. Birinin bir şeyler yaparken dikkatle beni izlemesini sinir bozucu buluyorum. Gerektiğinde seslenip soru yönelttiğimde cevap alabilsem bana yetecek oysa.
Mesela ben nasıl onlar çalışıyor, bunalıyorlardır, bu kadar insanla uğraşmak zor diye düşünüp kendilerine gülümsüyorsam, kolay gelsin diyorsam ya da teşekkür ediyorsam bu tarz bir dönüt bekliyorum. Mesela bir kafede kahvenin "al allahın cezası" der gibi önüme fırlatılması tabi ki hoşuma gitmez. Güler yüz çözümdür yalnız karşılıklı olması gerekiyor. Müşterinin de uyuz olanı var, ben katlanamıyorum onlar nasıl katlansın?
Bu konu adeta bir paradoks gözümde.

ekmek parası kazanıolar , egoya gerek yok sırf senle ilgilenmek zorunda diye kölenmiş gibi davranamassın.
ama bu demek değilki para kazanmak kolay , işini doğru yapmayıp karıkız peşinde olan asalaklarda mevcut....
daha önce levis de çalışmıştım bi dönem.

insanlar geliyor dağıtıyor ve gidiyor , ulan zaten empati yoksunu insansın anladıkta o dağıtıp gitmeler ne oluyor diyordum..

buyrun ben yardımcı olıyım efendim dediğinde "anasına küfretmiş" gibi bakış atan insanlar var , çünkü erif elinde tuttuğu şeyin bedenini öğrenemicek kadar mal olabiliyor... etikette "m" beden bir ürüne bakıp sert bi ses tonuyla

- bu "m" mi diyen vardı , yok o memnun kalınan bir ürün olduğunun işareti yeni bir kreasyon diodum içimden

yurdum insanından müşteri tipleri

1-mağzaya girdiği anda bütün çalışanları deri kamçıyla kırbaçlayıp "hepsini getirin mkduklarım teker teker deneyip yüzünüze fırlatıcam bana bakmak zorundasınız attırırım sizi ahahahaha" tarzı müşteriler

2-buyrun ben yardımcı olıyım dediğinizde "yok almıcam bakınıyorum öyle" diğip reyonu dağıtıp anasını belledikten sonra hiç bişi olmamış gibi giden müşteriler.

3-buyrun ben yardımcı olıyım "teşekkürler ya ben karar veremedim sizce bu nasıl" cı müşterileri

4-buyrun ben yardımcı olıyım dediğinde "yok sağolun" diğip bayan reyon görevlisi arayan müşteriler..

5-alışveriş yapmak için değilde , çevresinde pek iplenmeyen insanlarla yaşadığından ilgi görmek için gelip
çalışanın gözünün içine bakanlar...

6-aranılan ürün olmaması dahilinde , "nedemek yok arkadaşım neden gelmior bu model" ciler.

7-çalışanların tuvaletini kullanıp sonrada içerde nükleer atık denemesi yapıp etrafı savaş alanına çevirenler.

mağzaya girdiğim zaman baktığım şeyi tekrar katlayıp aynı hizada geri koyarım , çünkü çok küfür ediyodum öyle yapanlara ayrıca 40 yıllık ahbapmışcasına konuşurum görevliyle güleryüz yanlızca çalışanda deği müşteridede olduğunda daha fazla yardımcı olunulur unutmayın bunu forumdaki EGOİST ler

yardim isteyene kadar yalniz kalmak isteriz :)

ekmek parası kazanıolar , egoya gerek yok sırf senle ilgilenmek zorunda diye kölenmiş gibi davranamassın.
ama bu demek değilki para kazanmak kolay , işini doğru yapmayıp karıkız peşinde olan asalaklarda mevcut....

insanlar geliyor dağıtıyor ve gidiyor , ulan zaten empati yoksunu insansın anladıkta o dağıtıp gitmeler ne oluyor diyordum..

buyrun ben yardımcı olıyım efendim dediğinde "anasına küfretmiş" gibi bakış atan insanlar var , çünkü erif elinde tuttuğu şeyin bedenini öğrenemicek kadar mal olabiliyor... etikette "m" beden bir ürüne bakıp sert bi ses tonuyla

- bu "m" mi diyen vardı , yok o memnun kalınan bir ürün olduğunun işareti yeni bir kreasyon diodum içimden

1-mağzaya girdiği anda bütün çalışanları deri kamçıyla kırbaçlayıp "hepsini getirin mkduklarım teker teker deneyip yüzünüze fırlatıcam bana bakmak zorundasınız attırırım sizi ahahahaha" tarzı müşteriler

2-buyrun ben yardımcı olıyım dediğinizde "yok almıcam bakınıyorum öyle" diğip reyonu dağıtıp anasını belledikten sonra hiç bişi olmamış gibi giden müşteriler.

3-buyrun ben yardımcı olıyım "teşekkürler ya ben karar veremedim sizce bu nasıl" cı müşterileri

4-buyrun ben yardımcı olıyım dediğinde "yok sağolun" diğip bayan reyon görevlisi arayan müşteriler..

5-alışveriş yapmak için değilde , çevresinde pek iplenmeyen insanlarla yaşadığından ilgi görmek için gelip

6-aranılan ürün olmaması dahilinde , "nedemek yok arkadaşım neden gelmior bu model" ciler.

7-çalışanların tuvaletini kullanıp sonrada içerde nükleer atık denemesi yapıp etrafı savaş alanına çevirenler.

mağzaya girdiğim zaman baktığım şeyi tekrar katlayıp aynı hizada geri koyarım , çünkü çok küfür ediyodum öyle yapanlara ayrıca 40 yıllık ahbapmışcasına konuşurum görevliyle güleryüz yanlızca çalışanda deği müşteridede olduğunda daha fazla yardımcı olunulur unutmayın bunu forumdaki EGOİST ler

Daha önce bir mağazada çalıştım demişsin o zaman daha iyi bilmelisin müşteri bekletilmeyi sevmez, müştri güler yüzle karşılanmayı sever,mağazaya giriyorsun bir kaç müsteri var oturmuş sohbet ediyor kalk yerinden de bir hoş geldini de nasıl yardimcı olabilirim de kimse kölemiz olsun demiyor zaten,bizde çalışanız eğer çalıştığımız için maaş alıyorsan onu hak etmeliyiz. bakarmısınız dediimiz halde eğer halen ilgilenmiyorsa şikayetimi eder bir şey almadan o mağazadan da çıkarım.

Bu yüzden Egoistsem evet ben EGOİSTTİM....

Kalabalık mağazalarda zaten çok ilgilenilmiyor yazmışımm yukarda onlar birşey dediğimiz yok,haklılar çünkü müşteri çok hangisiyle ilgilensinlerr.

Daha önce bir mağazada çalıştım demişsin o zaman daha iyi bilmelisin müşteri bekletilmeyi sevmez, müştri güler yüzle karşılanmayı sever,mağazaya giriyorsun bir kaç müsteri var oturmuş sohbet ediyor kalk yerinden de bir hoş geldini de nasıl yardimcı olabilirim de kimse kölemiz olsun demiyor zaten,bizde çalışanız eğer çalıştığımız için maaş alıyorsan onu hak etmeliyiz. bakarmısınız dediimiz halde eğer halen ilgilenmiyorsa şikayetimi eder bir şey almadan o mağazadan da çıkarım.

Bu yüzden Egoistsem evet ben EGOİSTTİM....

Kalabalık mağazalarda zaten çok ilgilenilmiyor yazmışımm yukarda onlar birşey dediğimiz yok,haklılar çünkü müşteri çok hangisiyle ilgilensinlerr.

Piki karıcım

Tespitler harika .) musteri olarak katlayip hizaya koydugum icin tesk bile almistim .)) demek ki pek rastlanmiyor bu tip musterilere.

yanımda biri dolap sürekli konuşunca bunalıyom

Suratsızsa direk çıkıyorum ordan, etkiliyor.

İhtiyaç duymam pek. Etkilemez de.
Çevremde ilgili süsü vererek dolaşmasin yeter.
Hakkını vererek işini yapanları tenzih ediyorum zira.

Bin dörtyüz liraya 12 saat ayakta duracak, sactiklarinizi toplayacam bi de güleryüz göstereceğim he mi?

Asiri derecede yardimci olanlari da var. Onlar yuzunden begenmedigim seyleri aliyorum. Yapmayin bu kadar nolur :T:

Geri