Selam olsun benden de..(aşağıdaki yazı alıntıdır, her kadın kendinden bir şey bulacaktır eminim)
Yalnız kadınlar sokağında bir apartman
dairesindeyim, yeni taşındım.Salonun her tarafında düşünce topakları var, koridorun sol köşesinde ise sırt çantam.İhaneti alışkanlık haline getiren bir adamın gölgesinde kalmak istemeyen, kararlı bir kadına aitmiş önceden burası.Pencereden dışarıya bakıyorum, sokaktan siyah paltolu bir adam geçiyor, yüzü asık.Kendimi düşünüyorum, deri değiştirir gibiyim…Anılarımı koparıp atıyorum.Günah, gecenin çocuğu değil ki sevişenler masumiyetlerini yitirsin.Ruhun gün ortasında kendinden vazgeçer ve sen günahkar olursun.Ben aziz değilim ama ruhumdan da vazgeçmedim.
Hüzün, mutfaktan çıkıp elinde tepsiyle yanıma geliyor.Kahvelerimizi masanın üzerine koyarken “Şimdi ne olacak?” diyor, bilmiyorum.”Rastgele yaşayacağım sanırım.” diye cevap veriyorum.Bileğimdeki dövmeye yavaşça dokunuyorum, orada bir yerlerdesin hissediyorum.Popüler kültürün aşk romanlarında bulamayacağım seni ama öyle hayal etmeyi seviyorum.Uzak bir diyarda olacaksan, İrlanda’nın yağmurlu bir gününde karşılaşalım.Şemşiyeni uzat bana.Yakınlardaysan, Beyoğlu’nda aynı sokaktan geçelim.Gülümse bana.Sayısız olasılık vursun bizi, tekrar ve tekrar.Yaşamın üstü başı dağılmış, Cupid okunu her seferinde yanlış insana yollamış ama korkmuyorum.Sana inanıyorum.
“Kendini soyutlayacak mısın?” Seni düşünmeyi bırakıp Hüzün’ün sesine odaklanıyorum.”Buradayım, merak etme.Uzun bir süre buralardayım.Yalnız kadınlar sokağı, Masal apartmanı, daire 8.İşte tam olarak buradayım.” diyorum kısık bir sesle.Masadan kahve fincanımı alıp avuçlarımı ısıtıyorum, ufak bir yudum alıyorum.Bir keresinde iki yerde aynı anda bulunmak istemiştim, o aklıma geliyor.Yatağımın altında canavar olduğuna değil, başka bir dünyanın giriş kapısı olduğuna inanırdım.Çocuktum, güzeldim.”Gitmek istediğin bir yer var mı Hüzün?” diye soruyorum merakla, dudaklarını büzüyor.”Gitmek istediğim bir yer yok, kalmak istediğim birkaç yer var.Bu apartman dairesi de kalmak istediğim yerlerden biri mesela.Yalnızlığımıza karşı kahve içiyoruz seninle ve üzgün değilim aksine mutlu gibiyim.” diyor, ayağa kalkıp müzik setinde hoş bir parça açıyorum.Müzik odayı dolaşırken Hüzün’e bakıp kahve fincanımı şerefe der gibi havaya kaldırıyorum."Yalnız kadınlara selam olsun."