Şarj edilebilir hibrit araçlara sağlanan ÖTV avantajından yararlanan ilk marka BYD yerine MG oluyor

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Şarj edilebilir hibrit araçlara sağlanan ÖTV avantajından yararlanan ilk marka BYD yerine MG oluyor.

MG, yeni HS modelini pazartesi günü ön satışa açıyor.
Sadece elektrikli olarak 100 km yol alan, tek depoyla 1000+ km menzile ulaşan model, turbo motor ve elektrik ile 339 beygir güç sunuyor.
Ekimde açıklanacak fiyatın tahminen 2 milyon TL civarında olması bekleniyor.

100 km az ya hafta ici 3 kere sarj etmek zorunda kaliyorum. Sunu en az 300 yapsalar keske

100 km az ya hafta ici 3 kere sarj etmek zorunda kaliyorum. Sunu en az 300 yapsalar keske
Plug in bunlar. Hybrit. Sadece elektrikle gideceği mesafe 100 km. Daha uzun benzinsiz mesafe için tam elektrikli modellere bakacaksınız.

Plug in bunlar. Hybrit. Sadece elektrikle gideceği mesafe 100 km. Daha uzun benzinsiz mesafe için tam elektrikli modellere bakacaksınız.
Elektrik istasyonlari her yerde bulunmadigindan tam elektrikliye cesaret edemedim. Bide asiri uzun suruyor tam elektriklinin dolumu. Ilk basta devlet tesviki oldu vergi indirimi vs, ama sonra hem vergiyi kaldiracaklarini duyurdular hemde elektrige yuklu zam yaptilar. Yani bi cazibesi kalmadi vergiyi de yukseltince.

Elektrik istasyonlari her yerde bulunmadigindan tam elektrikliye cesaret edemedim. Bide asiri uzun suruyor tam elektriklinin dolumu. Ilk basta devlet tesviki oldu vergi indirimi vs, ama sonra hem vergiyi kaldiracaklarini duyurdular hemde elektrige yuklu zam yaptilar. Yani bi cazibesi kalmadi vergiyi de yukseltince.
Normal hibrit en mantıklı olan.

• Beğen
Tepkiler: W
Petrol tükenene kadar Benzinli.
Uzun yolda saatlerce dolum mu beklenir. Zaten yol uzun.

Fabrikayı geç araba bile satamayacaklar
Fabrika açılışı sonrası etekli fotoğrafı hazırla bence.:)

Anlaşma çerçevesinde, BYD'nin Manisa'da yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezi kurması öngörülüyor. 2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste, 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.

Kaynak

@Lefty
Toogun bile farikasi yok tr'de.
Volkswagen Almanya'da fabrika kapattı. Sen neyin hayalini görüyorsun.

Açacağız ve 2026'da üretime geçeceğiz diyorlar, ilan da vermişler. O gün geldiğinde konuşuruz.:)
O tarihe kadar senden başka byd ismini hatırlayan bile kalmayacak:)

Kekolara bak Build Your Dream. Böyle marka açılımı mi olur. Keko bunlar. Şopar. Beyaz adam her zaman kazanır. Bunlar amele ve amele kalmaya devam edecekler.

O tarihe kadar senden başka byd ismini hatırlayan bile kalmayacak:)

Kekolara bak Build Your Dream. Böyle marka açılımı mi olur. Keko bunlar. Şopar. Beyaz adam her zaman kazanır. Bunlar amele ve amele kalmaya devam edecekler.

Çin Ticaret Bakanlığı, yurt dışı yatırımlarını riskli bulup uyarı yaptığı halde BYD fabrika açmakta kararlıymış ve 2026 yılında üretime geçecekse yakın tarihte temeli atması gerekiyor, bekleyip göreceğiz.

Konuya bir örnekle gerçeklik katayım. Hali hazırda Türkiye’de fabrikası olan bir otomobil firmasının, yeni bant kurulumu, testleri, tedarikçi anlaşmaları vs. derken seri üretime geçmesi 2 yılı buluyor. Bırak sadece bant kurulumunu, komple fabrikayı 2 yılda kurmaktan bahsediyorsunuz henüz ortada resmî bir anlaşma bile yokken.

BYD'li yetkilier açıklamalarını bu yönde yapıyorlar ve farklı ülkelerde kısa sürede açıp faaliyete geçirdikleri fabrikalar var. İlan da verdiklerine göre neler yapabileceklerini göreceğiz.

@climax fabrika açılırsa etekli fotoğraf iddiasında bulundu, bakalım neler olacak?:)

Geri