Sarinvomit grubunun 5 üyesi “dini değerlere hakaret” iddiasıyla tutuklandı

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Sarinvomit rock grubunun 5 üyesi, şarkı sözleri ve sosyal medya paylaşımlarında dini değerlere hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Grup üyeleri “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan tutuklandı.

Sarinvomit isimli rock grubunun 5 üyesi tutuklandı. Müzisyenler sosyal medya paylaşımları ve şarkı sözleri nedeniyle suçlanıyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı grup üyeleri hakkında soruşturma başlattı.

Dini değerlere hakaret iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi. Grup üyeleri B.S, Ç.Y, G.K, İ.A.K ve K.R.Ç olarak belirlendi. Polis ekipleri müzisyenleri soruşturma kapsamında gözaltına aldı.

Grup üyeleri suçlamaları reddetti

Emniyetteki işlemleri tamamlanan üyeler Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık ifadelerinde grup üyeleri suçlamaları reddetti. Müzisyenler soruşturma konusu şarkıları çalmadıklarını belirtti.

Grup üyeleri sosyal medyadaki paylaşımlarla alakalarının olmadığını söyledi, sadece müzisyenlik yaptıklarını ifade etti. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildiler.

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan tutuklandılar

Nöbetçi sulh ceza hakimliği müzisyenleri tutukladı. “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla cezaevine gönderildiler. Soruşturma sosyal medya paylaşımları ve şarkı sözleri üzerinden yürütülüyor.

1758091870117.jpeg

Şarkı sözlerinde ve yaptıkları tasarımlarda dini değerlere hakaret ettikleri tespit edilen rock grubunun 5 üyesi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dini değerlere hakaret eden rock grubu üyeleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklandı.
Şarkı sözlerinde ve yaptıkları tasarımlarda dini değerlere hakaret ettikleri tespit edilen rock grubuna Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı. Soruşturma kapsamında grubun üyeleri B.S., Ç.Y., G.K., İ.A.K. ve K.R.Ç. isimli şüpheliler emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi

1758092030242.jpeg

BİR ALAKAMIZ YOK"Grup üyeleri savcılık ifadelerinde, şarkılar ve sosyal medyadaki paylaşımlar ile bir alakalarının olmadığını ve sadece grupta müzisyenlik yaptıklarını ifade ettiler.5 şüpheli, İstanbul Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliğince "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu" kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

sondakika.com

@Serçe

Nükleer Tesettürlü Kız da aralarında sandım. Çok korktum, gerildim...

@Xasthur

Ateş seni çağırıyor
Adamlar muzik yapiyor diye tutuklanmis harbiden. Bu ulkede de black metal yapmazsin ya. Black metale karsi degilim , bizzat dinlerimde ama avrupaya yada marduk gibi gruplara ozenmemelisiniz bu ulke icerisinde. Siz bir de hristiyanliga yapilan saldirilari gorun. Marduk "fck me jesus" albumune bir goz gezdirin.
images (25).jpeg

tutukluluk süresince Pentagram' dan "bir" şarksını dinletin de akılları başlarına gelsin

tutukluluk süresince Pentagram' dan "bir" şarksını dinletin de akılları başlarına gelsin
Heh bak yapicaksan kolpadan rock muzik yapicaksin. Adamlarin ismi pentagram , bizzat seklide kullaniyorlar. Ama goze batmamak icin "hepsi bir hepsi haktan" diye sarki yapip siyrildilar. Kimse dokunmadi. Grup ismi pentagram ama bir diye sarkilari var. Yillardir neden varoldugunu merakla dusundugum bir grup. Kardesim ya sttr git dorian gibi "gel gor beni" sarkisi yap. Yada kurban grubu gibi "ifrit" parcasi yap. O ismide bir zahmet degis. Biz bilmiyormuyuz pentagramin ne oldugunu. Bak mesela millet metallicayi satanist zanneder. Oysa katolikmiscesine sarki sozleri vardir ki james heitfield katolik ve dini butun bir ailenin cocuguymus.

Son düzenleme:
Heh bak yapicaksan kolpadan rock muzik yapicaksin. Adamlarin ismi pentagram , bizzat seklide kullaniyorlar. Ama goze batmamak icin "hepsi bir hepsi haktan" diye sarki yapip siyrildilar. Kimse dokunmadi. Grup ismi pentagram ama bir diye sarkilari var. Yillardir neden varoldugunu merakla dusundugum bir grup. Kardesim ya sttr git dorian gibi "gel gor beni" sarkisi yap. Yada kurban grubu gibi "ifrit" parcasi yap. O ismide bir zahmet degis. Biz bilmiyormuyuz pentagramin ne oldugunu. Bak mesela millet metallicayi satanist zanneder. Oysa katolikmiscesine sarki sozleri vardir ki james heitfield katolik ve dini butun bir ailenin cocuguymus.

Bir'i ilahi bir şarkı gibi nasıl yorumladılar bunca zaman hic anlamadım. Deizm belki ya da panteizm olabilir de islami bir anlatısı hic yok be :D
Bence tiye aldılar hepsini de neyse

Bir'i ilahi bir şarkı gibi nasıl yorumladılar bunca zaman hic anlamadım. Deizm belki ya da panteizm olabilir de islami bir anlatısı hic yok be :D
Bence tiye aldılar hepsini de neyse
Ilahi bir sarki degil ama pentagram ismi ile baya ugrastilar zamaninda.
Benim dinledigim bir grup degil esasen. Gencligimde de dinlemedim. Sound olarakta hosuma gitmedigi icin. Ama grubun uyeleri rock muzigi turkiyede bir yerlere tasiyan onemli isimlerden olusuyor. Belki daha sert muzikte yaparlardi ama zamaninin burokratlarindan oturu onlarda cok dava ile ugrasti satanizm ile yaftalanarak.

Geri