Sarımsaklı Ekmek tarifi

• Kullanıcı Gül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Sarımsaklı Ekmeğin​

1768149881323.jpeg

Malzemeleri​

Ekmek Tabanı:
  • 4 adet sandviç ekmeği (veya 1 bütün baget ekmek)
Sarımsaklı Sos Karışımı:
  • 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (Sürme kıvamında olması şart)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (veya zeytinyağı)
  • 1 dolu yemek kaşığı mayonez (Kızarmayı ve yumuşaklığı sağlayan gizli malzeme)
  • 3-4 diş sarımsak (Ezilmiş veya rendelenmiş)
  • 1 küçük demet ince kıyılmış maydanoz
Baharatlar:
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kuru nane
Üzeri İçin:
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri veya mozzarella
  • İsteğe bağlı: Ufalanmış İzmir tulumu veya parmesan peyniri (Aroma katması için)

Sarımsaklı Ekmek

Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?​

• Öncelikle sandviç ekmeklerini verev (çapraz) veya düz şekilde, yaklaşık 2 parmak kalınlığında dilimleyin. (Ekmekleri tamamen ikiye bölüp "kayık" şeklinde de kullanabilirsiniz).
  • Dilimlediğiniz ekmekleri, tabanına yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine birbirine değecek kadar yakın şekilde dizin.
  • Geniş bir karıştırma kasesine oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını, sıvı yağı ve mayonezi alın. Bu üçlüyü bir çatal yardımıyla krema kıvamına gelene kadar ezin.
  • Karışıma iyice ezilmiş sarımsakları, tuzu, kekiği, naneyi ve pul biberi ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • İncecik kıydığınız taze maydanozları da sosa ilave edip tüm malzemelerin birbirine geçtiği, sürülebilir kıvamda homojen bir harç elde edin.
  • Hazırladığınız bu mis kokulu sarımsaklı tereyağını, bir bıçak veya tatlı kaşığı yardımıyla tepsideki ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürün. Ekmeğin her köşesinin soslandığından emin olun.
  • Soslanmış ekmeklerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini (ve kullanacaksanız tulum peynirini) kenarlardan taşmayacak şekilde tepeleme paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında (mümkünse ızgara/üst fan ayarında), peynirler tamamen eriyip üzerleri altın sarısı benekler olana kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak ve çıtır ekmekleri bekletmeden servis yapın.

Bakin icinde sarimsak var, sonra neden sarimsakli ekmek demisler filan demeyin.. Yok degil var..

Rakıyla bu da iyi gidiyor. ÖzIstanbullu Gül 34 Hanım sanıyorum sağlam rakıcı, rakıyla iyi giden ne varsa açıyor tarifen.

Her 3 kelimesinden 5’i rakı.

Sarımsaklı şeyleri yiyemem :(

Dayım çorba yapmış ve çorbaya kocaman sarımsak doğramış. Çorba ya çorbaaaaa
Zorla yemeye çalıştım. :(

Sipariş ettik geldi ben yiyemedim fazla kacirmislar sarımsağı ühüü

bi ara modaydı bu
bu ara haberim yok
sevdicezime peynirli ekmek yaparım

Domino's daki gibi oluyorsa hemen yapim.​

Çok da güze olur, hakikaten rakının iyi bir eşlikçisidir ama kimi gördüysem yiyen suratı kıpkırmızı oluyor. Sanırım kan oturuyor yanaklara, yüze falan tuhaf.

Geri