Şansa inanmalı mıyız?

Konu sahibi son olarak 1617 gün önce görüldü
herkesin bildiği gibi bir bozuk paranın havaya atıldığında sizin yazı veya tura geleceğini bilme ihitmaliniz %50'dir.
deterministlere göre; eğer bu paranın havaya atılma şiddetini, ivmesini, paranın ham maddesini, rüzgar etkenini, yere çarpma hızını, yer çekimini vesaire doğru şekilde hesaplarsak paranın hangi yüzünün üste geleceğini %100 biliriz
eğer insan sonsuz ayrıntıyı görebilseydi, şans diye bir şey olmazdı

hiç karşılaşmadığım için bilemiycem ama katılıyorum sonsuz ayrıntıyı görmek ise insan işi değil

Bize göre şans diye bir şey yoktur.Bu kavram islam'daki kader ve Allah'ın sıfatlarına ters düşmektedir maalesef.
Çünkü yerde ve gökte cerayan eden her şey Allah'ın ilmi ve isteği dahilinde olmaktadır.Hal böyleyken cerayan eden bazı olaylara şans dersek,bu inanca ters düşmüş oluruz..
Bundan dolayı,Şans diye bişey yoktur,diye düşünüyorum..

Ayrıca,şans kavramı,insana verilen Cüz'i irade kavramıylada çakışır..selametle..

Şansa inanma şanssız da kalma :honk:

Islama göre yok diyorlar ama ben kendimi çok şanssız hissediyorum. Belki de hissettiğim başka bir şeydir kavram karmaşası yaşıyorumdur. Tam bilemedim şu an :honk:

Her insan kendi şansını kendisi yarartır.. Benim şahsi düşüncem , eğer bir arabanızın olmasını isterseniz size araba vermez hayat. Size araba elde edebilmeniz için şanslar sunar. Siz bunların bazılarının farkında olabilir bazılarının da olamazsınız. Şansa inanmamak yanlış olur şahsen. Sizin karşınıza çıkan şansları nasıl değerlendirdiğiniz önemli biraz da şanslı olup olmamanız için. Elbette ki bir torbanın içine beyaz , siyah , kırmızı , mavi toplar koyup beyaz çekme olasılığınınızı dörtte bir olarak görebilirsiniz. Fakat aslında ya beyaz top çekiceksiniz ya da beyaz olmayan. Yüzde elli yani.. Fakat beyaz çekmediğiniz zaman siz şanssız bir insan olmuyorsunuz ayrıca hohoh..

Ve belirtmek isterim ki şansa inanarak dini olarak ikileme düşebileceğini söyleyenler var hayatta. Doğru olan inandığınız kutsal kitapta yazanı sorgusuz uygulamak değil , sorguladıktan sonra uygulamaktır bence. Hayatınızı ve gerçekten şansı hissettiğiniz anları bir düşünün lütfen. Başlı başına şu an Afrika'da yaşam mücadelesi vermediğiniz için şanslısınız. Ya da insan olduğunuz için.

Uçak düşse içînden burnu kanamadan çıkabilecek ballı însanlar tanıyorum. Benim omzuma kuş sıçar millete para çıkar işte şans bu bence ;)

İnanmalıyız, çünkü şans denilen illet çoğu insan da bulunmuyor

Mevzular güzel sonuçlanırsa kesinlikle çabamıza inanmalıyız. Aksi takdirde şans kadar suçu üstlenecek bir keriz daha olamaz.

Bazen ne yaparsan yap olmuyor.Şans senden yana olmalı bazen.

şansa bırakmam
şans diyip geçmem
insan kendi şansını kendi yaratır,
şans = hayırlısııııı yaa (oldu canım)

Beni izleyin. Sanssizligin nasil bir gercek oldugunu gorursunuz

final destination filmi geldi aklıma

bir ayet yazıcam ama laf gelir ayete hiç gerek yok şimdi ama şans diye bir şey yoktur çaba vardır takdir vardır

Şansız olduğumu düşünüyorum
Şansa inanıyorum ama bana uğramıyor nedense
Bazı insanlar kedi gibi dört ayak üstüne düşerken
Hayat onlara herşeyi verirken ,zorluk nedir bilmezken
Bazıları ise hayata bir sıfır yenik başlar
Herşeyi kendi elleriyle yapar veya yapamaz
Hep yeniktir hayata ve insanlara karşı

İnsan kendi şansını kendisi yaratır sözüne inananlardanım.

Geri