Şanlıurfada Gezilecek Yerler

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Güneydoğu Anadolu Bölgesi
şanlıurfa turistik yerler
şanlı urfa gezilecek tarihi yerler
şanlı urfa gezilecek mekanlar

Rızvaniye Camii

Eyyubi Medresesi

Halil-ül Rahman Medresesi

Mustafa Kemal Paşa Anıt Çeşmesi

Urfa Kalesi

Gümrük Hanı

Harran Harabeleri

Hz. Eyüp Mağarası

Şuayip Şehri ve Mağarası

Balıklı Göl

Karakoyun Deresi Köprüleri

Ulu Camii

Hasan Padişah Camii

Geldim gidiyorum sadece balıklı gölü gezdiğimi farkettim :D

Astroloji ile ilgilenip Gobeklitepe'ye gitmemek onemli bir kusur olurdu ama yemegi ile daha one cikan bir il.
Et ile ilgili her bir seyleri muhtesem.
Cigeri Diyarbakir'da kebabi burada sevdim.
Kofte harici aram yoktur normalde.

Gelin gelin misafir ederim sizi :)

Sevgili Umay, sıcak açısından memleketin her tarafı sıcaktır sadece Şanlıurfa'ya sıcaktır gelmeyin demek haksızlık olur. 2 Yıl Şırnakta kaldım orası da aynı, Antalya, Mersin'de de bulundum oralarda da hem sıcak hem nem vardı oralarda aynı, iç anadolu zaten ayrı bir sıcak vs vs.. örnekleri çoğaltırsak memleketi terketmiş oluruz. Ancak her memleketin gezilmesi gereken zamanları ve mevsimleri vardır.

Örneğin; Kış mevsiminde Antalya'ya gitmek biraz saçma olur denize giremezsiniz, Yaz mevsiminde uludağa gidilmez kayacak kar bulamazsınız, Sonbaharda da karadeniz'e gidilmez ki iklim şartları olumsuz etkiler. Bu nedenle ki sıcağa yakalanmamak için Şanlıurfa'ya da ilkbahar ya da sonbahar mevsimlerinde gelmek daha makul olur :)
Umarım bu yazdıklarımı kast gözeterek yazdığımı algılamazsın, iyi forumlar :)

Sevgili Umay, sıcak açısından memleketin her tarafı sıcaktır sadece Şanlıurfa'ya sıcaktır gelmeyin demek haksızlık olur. 2 Yıl Şırnakta kaldım orası da aynı, Antalya, Mersin'de de bulundum oralarda da hem sıcak hem nem vardı oralarda aynı, iç anadolu zaten ayrı bir sıcak vs vs.. örnekleri çoğaltırsak memleketi terketmiş oluruz. Ancak her memleketin gezilmesi gereken zamanları ve mevsimleri vardır.

Örneğin; Kış mevsiminde Antalya'ya gitmek biraz saçma olur denize giremezsiniz, Yaz mevsiminde uludağa gidilmez kayacak kar bulamazsınız, Sonbaharda da karadeniz'e gidilmez ki iklim şartları olumsuz etkiler. Bu nedenle ki sıcağa yakalanmamak için Şanlıurfa'ya da ilkbahar ya da sonbahar mevsimlerinde gelmek daha makul olur :)
Umarım bu yazdıklarımı kast gözeterek yazdığımı algılamazsın, iyi forumlar :)

Ağustos ayı Urfa'ya gelinip de gezilmez bu kadar net. Başka bir tarih olur iyi hoş. Memleketi terkedelim diye bir cümle kurmadım(Öyle bir imkanım ve seçenegim olsaydı bunu düşünürdüm ama). Mevsimlere aylara dikkat edelim sadece, gezerken keyif almak için. Hemfikiriz, olumsuz bir algılama yok. =)

Son düzenleme:
Gidip gezmek istiyorum, şöyle güzel bir güneydoğu turu :)

Geri