Sanat filmi

Konu sahibi son olarak 3852 gün önce görüldü
ahaha çok komik değil mi lan bu terim? sigarayı 20 dakikada içiyolarsa film otomatik olarak sanat filmi oluyo demiş brad pitt.

Fransız filmleridir.Kadının yağı ekmeğine sürüşünü 15 dakika da olsa izlerim, bıkmam.
Bunalım filmlerdir.Mutluyken mutsuzluğun dibini görürsünüz.
Bkz:Rosetta

Solcu imam kesinlikle rosetta izledigim filmler icinde ki en iyilerden biri iyi akla getirdin herkeste bilmez. fransiz filmlerini sever biri olarak + rep

moulin rouge da bence buna en guzel ornektir hele o tango sahnesinde sanat konusur bence. ayrica bi film daha adini animsayamadim hatirlayinca editlerim.
sanat filmi diyince aklima muzikal film gelmesi de garip

Türk milletinin zararlı diye uzak durduğu film türü

Antalya film festivallerinde bolca bulunan..

Türkiye de olmayan film türü.
Hadi olsa bile gösterime giremeyen film türüdür.
Bknz:Nymphomaniac

Ben bir tanesini izleyecektim. Cidden benlik değil. fjkdjjd

Metin Erksan imzali, "Sevmek Zamani"

O degil de, Brad Pitt in mantigina göre, sanatin sigarayi azaltiyor olmasi lazim.
Bu cikarim da dombrovski.

nbc'nin kuru otlar üzerine filminde bir kapı sahnesi var, bir instagram kullanıcısı bu sahneyle ilgili bir çıkarımda bulunmuş.
kapının çizgileri ve sametin kafa duruşu ve bu duruştaki sinsi gülüşü, avına yaklaşan tilkiyi simgeliyormuş falan filan.
sanat filmi izlediğini iddia eden izleyiciler tarafından bazen fazla dramatize ediliyor filmin içindeki öğeler.
bazen çok fazla zorlama çıkarımlar yapıyoruz, her şeyde ve her sahnede büyük anlamlar arama çabası içerisine giriyoruz, beklentiyi yükseltmemize neden oluyor bu da film açısından.

bir çoğu da genel seyirci açısından çok sıkıcı ve içine girilebilir filmler değiller.

bizim ülkemizde elbette Nuri Bilge ile Zeki Demirkubuz bu bayrağı taşıyor. aslında sanat filmleri genellikle sıra dışı anlatım tarzlarına ve daha yavaş tempolara sahip olduklarından, seyirciye farklı bir deneyim sunuyor. yani şimdi bir zamanlar anadolu'da, uzak, ahlat ağacı, c blok bunlar değerli güzel yapımlar. öte yandan Semih Kaplanoğlu'nun bal filmi mesela güzeldir. david lynch bu konuda bir dönem epey zihnimi zorlamıştı; kayıp otoban, mavi kadife, mulholland çıkmazı, fil adam, ilüzyon her biri semboller ve imgelerle dolu psikoloji ağırlıklı beğendiğim filmlerdi. otomatik portakal, cinnet, bir uzay destanı, gözleri tamamen kapalı gibi kubrick filmleri de ayrı bir ekol. kısacası ben severim.

Gani Rüzgar Şavata nın bi filmi vardı ben küçükken aşiretin önde gelenleri Bi evde toplanır DVD den izlerlerdi şu repliği hiç unutmuyorum kjkjkjkj

Barzan ,dünya döni loo

bırak dönsün şerefsiz

Her Film bir Sanat eseri değilmiydi?

bizim ülkemizde elbette Nuri Bilge ile Zeki Demirkubuz bu bayrağı taşıyor. aslında sanat filmleri genellikle sıra dışı anlatım tarzlarına ve daha yavaş tempolara sahip olduklarından, seyirciye farklı bir deneyim sunuyor. yani şimdi bir zamanlar anadolu'da, uzak, ahlat ağacı, c blok bunlar değerli güzel yapımlar. öte yandan Semih Kaplanoğlu'nun bal filmi mesela güzeldir. david lynch bu konuda bir dönem epey zihnimi zorlamıştı; kayıp otoban, mavi kadife, mulholland çıkmazı, fil adam, ilüzyon her biri semboller ve imgelerle dolu psikoloji ağırlıklı beğendiğim filmlerdi. otomatik portakal, cinnet, bir uzay destanı, gözleri tamamen kapalı gibi kubrick filmleri de ayrı bir ekol. kısacası ben severim.
sanat filmlerini yorumlamaktan, üzerine fikir belirtmekten çok hoşlanırım.
bknz: Doğu Rewind on Instagram: "Gördüğüm en komik tartışma hdhdhdhhdhxhd"

:d

images

Geri