Sanal şantaj.!

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Haberlerde duymuşsunuzdur mutlaka. Önce normal sohbet sitelerinde başlayan arkadaşlıklar, özel arkadaşlıklar haline geliyor sonra uygunsuz görüntüler şikayet edilecek denilerek tuzak başlıyormuş. Sonra kendisine avukat süsü veren bir kişi dava ile ilgili bildirimler yapınca, uzlaşmaya gidilebileceği söyleniyormuş. Gerisi malum, dava açılmadan dosyanın kapanması için paranın havalesi. Sonuç, kadındır yapmaz imajı çizen mahluklar para kazanmanın en basit yoluyla tatmin olsun, mallık yapan embesil zübükler -ohh ucuz yırttık, neyse daha dikkatli olacağım artık... diyor. Ya sözüm özellikle erkeklere; Oğlum mallık bareminde çıtayı aşmaya çalışmayın.

Bu tarz kişiler ilgili yerlere şikayet edilse başkalarına da aynı davranışı sergileyemezler ancak tehdit-şantaj mağduru olan kişiler ne yazık ki suç duyurusunda bulunmak yerine, bu durumu gizlemeye çalışıyorlar. Oysaki bu tip insanlara hiçbir zaman boyun eğmemek ve ilgili yerlere şikayet etmekten de çekinmemek gerekiyor.

Birini tehdit eden ya da şantaj yapan kişilerin dava dosyası da kabarıktır.

Son düzenleme:
Dolandırıcılık çeşidi bu. Avukatın adını barodan aratınca gerçekten çıkacak şekilde sallamışlar avukatların bilgileri.
Reşit olmayan biriyle konuştuğunuzu iddia edip ailesi dava açmaya hazırlanıyor diyorlar, sıkıntılı işler. Adama böyle dersen uzlaşmayı havada kabul eder düşününce...

Dolandırıcılık çeşidi bu. Avukatın adını barodan aratınca gerçekten çıkacak şekilde sallamışlar avukatların bilgileri.
Reşit olmayan biriyle konuştuğunuzu iddia edip ailesi dava açmaya hazırlanıyor diyorlar, sıkıntılı işler. Adama böyle dersen uzlaşmayı havada kabul eder düşününce...
Ben ve kuzenimin başına geldi. Ben direkt dümdüz sövüp kapattım.:D Öyle bir şey yaşamadım çünkü saçmalık.:D

geçtiğimiz günlerde, profesyonelce hazırlanmış bir dilekçe ile bizim de başımıza geldi. bahtiyar'ın dediği gibi, kişi kendini bildikten sonra zaten tongaya düşmez. ben de dilekçeyi okurken bile ‘yok daha neler’ dedim yani.jghg ama bu işlere bulaşanlar da ceremesini çeksin be..... azıcık uçkurunuza sahip çıkın ayol.ghfg

Beni dolandıracak kadın anasından doğmamış galiba henüz denk gelmedim..bi silkeleselerde kendime gelsem..

Dolandırıcılığın, kumar batağının ve genel olarak ahlaki çöküşün altında daha fazlasını elde etme dürtüsü yatıyor. Dolandırıcılar ve türü ne olursa olsun kumar dünyası bu dürtüyü tetiklemekten başka bir şey yapmıyor. Senaryosu ne olursa olsun neredeyse bütün dolandırıcılık hikayelerinin altında yatan şey bu. Eğer bir noktada "ulan ben bu işten daha fazlasını elde edebilirim" diyorsanız %100 dolandırılıyorsunuzdur ve o işin sonunda kaybeceksinizdir. Bunun para, cinsellik veya diğer maddi-manevi kazanımlar olup olmamasının ehemmiyeti yok.

benim dayıma Facebookda feto lehine yorum yazmışsın deyip 5 bin dolandırdılar.
dayım Facebook kullanmıyor ve bir oğlu asliye cezada hakim.
işin garip kısmı dayıma iftira bile olsa oğlunun işini etkiler demişler hemen 5 lira atmış korkudan xd

Bu sohbet siteleri hatta mobile oyunlardaki sohbet alanlarının bile ne kadar tehlikeli olabileceğinin işareti.
Siz iyi niyetle yaşıtınız falan sanıp flört edersiniz sonra sizi arayip dolandirirlar o kişi çocuğumdu vs. diye.
Hukuki olarak çürütülebilir ayrı konu ama hukuk bilginiz yoksa o anki telaşla gayet manipule edilebilir,dolandırılabilirsiniz.
Kimle kimlerle iletişimde olduğunuzdan emin olun olamıyorsanız temkinli olun derim.

benim dayıma Facebookda feto lehine yorum yazmışsın deyip 5 bin dolandırdılar.
dayım Facebook kullanmıyor ve bir oğlu asliye cezada hakim.
işin garip kısmı dayıma iftira bile olsa oğlunun işini etkiler demişler hemen 5 lira atmış korkudan xd
şu feto dolandırma olayları ayrı garipti. Çok ünlü dolandırıldı bu şekilde ama bence bir şekilde alakaları vardı feto ayağı ile. O yüzden kandı çoğu. Ve az buz paralar değildi.
dayın hariç elbette...

şu feto dolandırma olayları ayrı garipti. Çok ünlü dolandırıldı bu şekilde ama bence bir şekilde alakaları vardı feto ayağı ile. O yüzden kandı çoğu. Ve az buz paralar değildi.
dayın hariç elbette...
Ceza hukuku profesörü dolandırıldı :d

dayın hariç elbette...
alakası olan da olmayan da dolandırıldı @Aze çünkü memleket o hale geldi ki feto ile ismin yalandan bile anılsa sonun oluyordu iftira olduğunu ıspatlayana kadar iş işten geçmiş oluyordu.
O yüzden stratejik konumda olanlar alakası olmasa bile korkuyordu.
Düşünsene bu memlekette hakim savcıların çoğu feto ile alakası olmadığı halde görevden uzaklaştırıldı, askeriyede de öyle.
Asıl fetocular çıkıp fetoya sövüp kendini temize çekti.
Yani ülkede adalet olmadığı için sabah akşam feto ile koyun koyuna olan bürokratlar,sen ben gibi feto ile alakası olmayan vatandaşı bile fetocu olmakla suçluyor.

alakası olan da olmayan da dolandırıldı @Aze çünkü memleket o hale geldi ki feto ile ismin yalandan bile anılsa sonun oluyordu iftira olduğunu ıspatlayana kadar iş işten geçmiş oluyordu.
O yüzden stratejik konumda olanlar alakası olmasa bile korkuyordu.
Düşünsene bu memlekette hakim savcıların çoğu feto ile alakası olmadığı halde görevden uzaklaştırıldı, askeriyede de öyle.
Asıl fetocular çıkıp fetoya sövüp kendini temize çekti.
Yani ülkede adalet olmadığı için sabah akşam feto ile koyun koyuna olan bürokratlar,sen ben gibi feto ile alakası olmayan vatandaşı bile fetocu olmakla suçluyor.
orası doğru tabi ama ünlüler dünyasında pek temiz kalındığını sanmıyorum bu feto olaylarında.
bizim evi aramışlardı bir kere o zamanlar ev telefonu vardı. Telefonu ben açmıştım, bana diyor ki yok bilmem neyin polis genel müdürüyüm zaten o kelimeyi duyunca geri ne dedi çok umursamadım, kapat şu telefonu dolandırıcı diye kendim kapatmıştım telefonu...

bunu anlatırken aklıma geldi erkek kardeşimi dolandırmaya çalışmışlardı. Küçüktü o zamanlar bilgisayar oyunları şu bu kafası hep. Sonra virüs mü girmişti neydi o dönemler ve +18 görüntüler düştü bilgisayara sonra da kardeşime bilgisayar üzerinden bir mesaj, ya parayı öde ya da polise veririm şu bu. bizimki ufacık daha çok korkmuştu annem de korkmuştu bunlar tutturdu parayı verelim diye kardeşim ağlıyor falan annem ayrı kafalarda oğlum hapse girecek falan diyor jshdhjd
Ablam, ya siz slk mısınız deyince kendilerine geldiler.... Çok anlık bir duygu aslında. O karmaşa ve aceleden hareket edersen yandın.

geçtiğimiz günlerde, profesyonelce hazırlanmış bir dilekçe ile bizim de başımıza geldi. bahtiyar'ın dediği gibi, kişi kendini bildikten sonra zaten tongaya düşmez. ben de dilekçeyi okurken bile ‘yok daha neler’ dedim yani.jghg ama bu işlere bulaşanlar da ceremesini çeksin be..... azıcık uçkurunuza sahip çıkın ayol.ghfg
En büyük tuzak da evlilere kuruluyor ve nasıl oluyor da aklı başında görünenler bile bu oyunları fark etmiyor, anlaşılır bir durum değil. Kişinin iki cümle kurması bile şantaj yapmaları için yeterli geliyor.

Geri