Sözlük Sanal dünyayı ciddiye almak

• Kullanıcı RK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Sanal dünyayı ciddiye almak.

Maviye bakarken karalayalım biraz.

sanal alemi fazla ciddiye almak bana hep tuhaf gelmiştir.​

burada herkes biraz seçilmiş haliyle varfiltreden geçmiş cümleler, törpülenmiş karakterler… kimse tam olarak olduğu gibi değil. hal böyleyken burada yaşananları gerçek hayatın merkezine koymak biraz kendini yormak gibi, en azından ben böyle düşünüyorumm.

yazılan bir mesajla keyif kaçırmak, tanımadığın birinin lafına gününü teslim etmek… değmez. çünkü yarın o nick yok, o tartışma yok, o ortam yok. ama senin moralin gerçekten gitmiş oluyor tuhaf bir sekilde.

20 küsür yıllık sanal tecrübem ile benim bakışım net sanal dediğin şey hayatın küçük bir uzantısı, tamamı değil. eğlenirsin, kafa dağıtırsın, bir şey öğrenirsin… o kadar. fazla anlam yüklediğin an beklenti artıyor, beklenti artınca hayal kırıklığı garantii..

kısacası burada her şeyi biraz hafif almak lazım. ne fazla ciddiye alacak kadar gerçek, ne de tamamen yok sayacak kadar boş. ayarı kaçırmadan takılmak en temizi.

hiç mi ciddiyet yoku savunmuyorum elbette, bu işin başka boyutu.

RK

Ben maviye baksam Orhan Veli oluyorum.Sen engin denizlere bakıp bizi mi düşündün RK cım :)

• Hehe
Tepkiler: RK
Ciddiye alınmaması gerekenler: Dünyanın sanalı ve gerçeği, insanların kötü tarafları, fenerbahçenin şampiyon olacağını düşünmek.

Yoneticiler 1 gunlugune forumu ciddiye almasaniza bisi denicem.
Allah adi verdim bak
Ertesi gun 2 kere ciddiye alip gül'ü 300 kez banlayin ajdjdhhdbd
Acin bidaha banlayin acin bidaha banlayin ksjdjdjhhf

Allahtan sanal da ciddiye almiyoruz, yoksa daha kaç yılımız gecerdi buralarda 😄

Benim favorim hasımlarım var diye ortalıkta dolananlar. Ismarlama başlığında falan beklenmedik bir ânda kurşuna dizilebilirler. O yüzden on dörtlü bellerinde hep. Bitirimler, ateş çemberindeler...

O iş öyle değil maalesef. Bir kaç kişiye öyle ah ettim ki birgün kırdıklari üzdükleri yerden üzülsünler ha ben bilmem duymam ama yapilan her haksızlığın karşılığını alsınlar. Herkes Allah'ın kulu ve kimsenin kimseye haksızlık yapmaya hakkı yok bunu en güzel Allah anlatır.

Ciddiye alan bir arkadaşım var dava aça aça arabuluculuk ile apartman dikecek vay

Kinlenip bir süre beddua bile ediyorum hak etmeseler etmeyiz zaten

Sanal ortama gereğinden fazla anlam yükleyen ve sınırını bilmeyenler yüzünden zaten ortam bozuluyor. Bu tip insanlarla istemeden de olsa muhatap olmak zorunda kalabiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Geri