Sanal dünya ne kadar sanal?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
burada dahil bir çoğumuzun farkında olmadan yarattığı bir sanal kimlik ya da o sanal kimliğe kattığımız birer bireysel süs var.
bu sanal varoluşun en net görülebileceği yer instagram aslında, paylaşımların çoğu ben de buradayım diyebilmek ya da ben de bu yarışın bir parçasıyım diyebilmek için yapılıyor.
sonuç itibariyle sanal dünya normal dünyanızdan farklılıklar içerebilir bu bir noktaya kadar tolere edilebilir bir şey.
zarar sanal kimlikten sonra gerçek kimliğinize yabancılaşmanızla başlıyor.

Sanal ortamda kendini daha özgür hissedip her türlü davranışı hak görebiliyor ve aslında çoğu insanın gerçek karakteri de sanalda ortaya çıkmaktadır çünkü sınırların / kontrolün olmadığı bir dünyada aklına eseni yapabiliyor.

Gerçek kimliğine yabancılaşma durumu ise yarattığı sanal karaktere karşı, gerçek yaşamda göremediği ilgi / alakayı birilerinin ona yaşatıyor olmasından kaynaklı ve gerçek yaşama döndüğünde de boşluğa düşüyor.

Vay be biz eskiden toplasip maçlara giderdim şimdikiler cafeye sinemaya falan gidiyor

İşin esas çetrefilli noktası kişisel verilerimiz. Bize ait olan bu eşsiz dünyayı var eden en önemli husus bu kişisel veriler. Bu kişisel verilen 2023 dünyasındaki en kıymetli parçalardan birisi. Sizin dijital dünyanıza sıza bilmenin en kolay yolu o dijital verilere sahip olmak.

O sebeple iyi ve farklı kaynaklardan araştırmalı, her sunulan kaynaksız şeye inanmamalı. Daha evvel de söyledim, ülkemizde başta Twitter olmak üzere çeşitli mecralarda "Haber" sitesi adı altında çok sayıda tetikçi ve manipülatif hesap açıldı. Kaynaksız ve çoğunlukla yalan olan birçok bilgi bu hesaplar aracılığıyla bilinçsiz insanlar sürüsüne sunuldu ve sunulmaya devam ediyor. Bir yakınınızı veya çocuğunuzu bu konuda bilinçlendirmek istiyorsanız bu nokta başlangıç için bence doğru bir nokta.

Verileri ele geçirdiklerinde hemen atağa da geçmiyor ve kullanmak için belli bir süre bekliyorlar.
Geçen senelerde toplu şekilde hotmail hesabı çalınmıştı ve böyle bir durumda iş amaçlı kullanılan hesaplar bile yeterince güvende değil.
Paylaşılan fotoğraflarla oynama yapıp gerçek gibi video bile hazırlayabiliyorlar.
Kaynak vurguna da ayrıca teşekkür ederim ki sanaldaki en önemli sorunlardan birisi ve ortaya bir iddia atıldığında çoğu insan hiç araştırmadan gerçek kabul edebiliyor.

Forumda paylaşmıştım ve yapay zekanın neler yapabildiğine güzel bir örnek.

Yapay Zeka: Ben Aslında Recep Tayyip Erdoğan Değilim!

5 10 milyon dolar versinler nasil teknolojik aletlerden kurtulurum bi göstereyim . Kendime arazi alirim. Ev yaparım .inek koyun keçi tavuk hindi alip cogaltirim .yüzlerce fidan dikerim . Bir cami bır kitaplık ömür geçer

Kelime anlami "gercekte yeri olmayan" sanali mi tartisiyoruz cidden?!

Sanal dünyanın, insanların gerçek yaşamına olumsuz etkilerini tartışıyoruz. @Leila,

Sanal dünyanın, insanların gerçek yaşamına olumsuz etkilerini tartışıyoruz. @Leila,
Sanal dünya kacinilmaz bir gercegimiz artik. Diger arkadaslarinda belirttigi gibi bilincli kullanim sart. Bu sebeple okullarda ders olarak müfredata eklenmeli diye düsünüyorum. Aksi takdirde yararlarindan daha cok zararlarini görmeye devam edecekler. Evde ama ayni zamanda okullarda gelecegin bireylerine bilincli kullanimin yollari gösterilmeli.

Eskiden daha güzel ortamımız vardı vay be şimdikiler gibi yapmacık değildi

Sanal ortamda kendini daha özgür hissedip her türlü davranışı hak görebiliyor ve aslında çoğu insanın gerçek karakteri de sanalda ortaya çıkmaktadır çünkü sınırların / kontrolün olmadığı bir dünyada aklına eseni yapabiliyor.

Gerçek kimliğine yabancılaşma durumu ise yarattığı sanal karaktere karşı, gerçek yaşamda göremediği ilgi / alakayı birilerinin ona yaşatıyor olmasından kaynaklı ve gerçek yaşama döndüğünde de boşluğa düşüyor.

bunu görmemişim lefty hanım.
beğeni kültürü denen olgu insanları ilginin merkezine koymaya meyilli bir kültür biraz da kirli ve zehirli.
bununla başa çıkamayan birey, bu kültüre adapte olup o kültürün gerektirdiği gibi davranma eğilimine tutuluyor bu noktada karakterinin defolari meydana çıkıyor.
hepimiz ilgiyi seviyoruz ancak bazimizin ilgiyi karşılama biçimi aslında karakterimizdeki defolari da ortaya çıkarıyor.
şimdi yaptığımız her şey bu sanal dünyada ben de var olabilmeliyim, olmaliyim ve varım noktasina evriliyor. hayatlarımızı buna göre sekillendiriyoruz, yiyor içiyor, geziyoruz.
bu noktada da sanal tehlikeli bir yere geliyor, bireyin kendi olmasının önüne geçiyor ve toplumun dayattığı ya da kultrun onayladığı maskeye burunnesini sağlıyor

Geri