Sana ait olmayanı kıskanmak..

• Kullanıcı USTA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 1564 gün önce görüldü
benden daha yüksek not alını kıskanıom :))

Ait olmadan sevilme sevme halleri varsa ait olmadan kiskanma hallerini çok görmemek lazim.
Sonucta hisler değiskendir.

aitlik önemli bi kavram.bundan dolayı bu eyleme çok emin olmadıkça girişmemek gerek
sandığın şeylerin tam tersi olduğunu çabuk öğrenirsin.

Benim yasayamadigim.hayati yasayanalri.kiskaniyorum

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kıskanmak, sevginin en bariz alametidir. Sana ait olmayanı sevebilirsin.

omrum boyunca hic kiskanmadim, elde etmek icin acele etmedim ve etrafima rahatsizlik vermedim. begendimiz bir sey varsa ya elde ettik, ya da edemedik. ama onurumuzu heeeeep el ustunde tuttuk. ihtiras icin onurdan taviz vermedik. insan gibi yasadik, insan gibi yasayalim.

Eger boyle birsey hissedip de tukurmezsem kendime. Insan utanir kendisinden. Oyle basitlige dusmeye tahammulum yoktur -.-

Kendisine ait olmayana sahip olamayacağının bilincindedir, muhtemelen de bilinçaltındaki bu his onu rahatsız ediyordur. Faydasız bir kendine eziyet eylemi işte.

Kıskançlık damarım sadece sahiplendiğim insanlar üzerinde geçerli,
Büyük ihtimalle kıskanmışsam , hal ve hareketleriyle bir şeyler ima ettiği içindir.
Onun dışında isteyen istediğiyle sevişebilir .
Sikinti olmaz

Belki de en saçma teoremlerden biridir. Senin olmayanı kıskanmak gördüğün rüyanın gerçek olduğunu zannetmek misalidir.

Çünkü özne benim.
Herşey benim olmalı...
Ben ben ben!

İnsanın olduğu her yerde var olan ve var olmaya devam edecek bir duygudur. “KISKANÇLIK”. Her birey az veya çok kabul etse de etmese de kıskançlık duygusunu yaşar. Aslında kıskançlık insanın doğasında doğuştan var olan bir durum değildir. Çocukluk döneminde (0-7 yaş), yetiştiğimiz ortam, değer ve inanç yargıları, baskılama mekanizmaları, inançlarımız, anne-baba ve yakın iletişimde olduğumuz insanların “DAVRANIŞ KALIPLARINA” göre bireylerin beyin filtrelerinde oluşan bir “kodlama” dır.

Senin olmayan bir şeyi kıskanmak ise, kontrolsüzlük ve tutarsızlık belirtileridir, acı getirir beraberinde. Kendini yer bitirirsin ve ruh hastalıklarının oluşmasına bile meydan verebilir. Kıskançlığın esiri olmamak lazım.

bazen güzel, bazen çirkin.

Esra Eroldaki Pamuk .s

4 sayfa boyunca konu üzerinden süslü cümleler yazan yada konuya sosyolojik ve psikolojik açılardan yaklaşmaya çalışan arkadaşları üzmek istemezdim ama üzgünüm.

Aitlik diye bir şey yok arkadaşlar. Aidiyet zannettiğiniz şey karşınızdaki insanın kişiliğini yok saymak şeklinde tezahür ediyor çoğu zaman. "Benim olan", "bana ait", "kıskanmak" ve hatta konunun açılış safhasında "hesap sormak", "karışmak". Kusura bakmayın ama hadi lan oradan.

Tanım: aptallıktır.

Kıskanmadığını iddaa edip akil insan kesilenler var bir de, yalnız ve onların çıkarlarını besleyecek durumdan düşünce fark ediyorsunuz.
Komik ^ ^

Geri