Samsung Galaxy S İnceleme

Konu sahibi son olarak 2619 gün önce görüldü
Samsung Galaxy S İnceleme

Galaxy S inceleme

[FONT="]Samsung Galaxy Sİnceleme[/FONT]

[FONT="]Donanımsal özellikleri: [/FONT]
[FONT="]- Quadband GSM; HSDPA şebekesi desteği [/FONT][FONT="]
- 1 GHz Cortex A8 Hummingbird işlemci
- 4.0 inç,480x800 piksel, dokunmatik Süper AMOLED ekran
- Android v2.1 (Eclair) işletim sistemi
- TouchWIZ 3.0 arayüzü
- İvme sensörü
- 3.5 mmjak girişi
- 16 GB dahili bellek + 32 GB'a kadar microSD kart desteği
- Bluetooth 3.0 + A2DP
- WI-FI 802.11 b/g/n
- GPS
- microUSB portu
- 5 megapiksel kamera, otomatik odaklama, 720p@30 FPS video kaydı
- RDS'li FM radyo
- 1500 mAh batarya[/FONT]

[FONT="]Lafı çok uzatmadan telefonun kasası ve dış görünüşü ilebaşlamak istiyorum…[/FONT]

[FONT="]
[/FONT]

[FONT="] Kasa ve Dış Görünüş:[/FONT]
[FONT="] Telefonun dış görünüşüoldukça güzel kolay kolay çizilmiyor. Kasasına internette plastik olduğu içinolumsuz eleştiriler almasına karşın SAR oranını düşürmede önemi büyük… Diğertelefonlar gibi sinyalleri kapağa çarpıp beyine iletmek yerine kapaktan dışarıçıktığı için SAR oranı düşüyor. Hem hafif olmasını sağlıyor. Telefon hafifolduğu için uzun saatler oyun oynasanız dahi kolunuzda pek bir ağrı olmuyorbence bu büyük bir artı. Telefon oldukça ince bence iyi de olmuş. Ses açmakapama tuşu(sol yan üstte), açma kapatma tuşu(sağ tan üstte) ve menü tuşu hariçtelefonda basarak kullanabileceğiniz başka tuş yok. Geri tuşu ve Menü tuşununsol tarafındaki seçenek tuşu dokunmatik. 4” Süper AMOLED 800x480 pixelçözünürlüğündeki ekran gerçekten çok net ve güzel gösteriyor

O kadar küçükbir alandan bu kadar ayrıntılı görüntü alınması gerçekten güzel…[/FONT]

[FONT="]
image.php
[/FONT]
[FONT="]Kamera & Ekran & Video Oynatma & Hafıza:[/FONT]
[FONT="] Bildiğiniz gibitelefonun kamerasında flaş yok ama benim gibi pek fotoğraf çekmeyen biriysenizpek sorun olmayacaktır öte yandan kamerası gayet güzel çekiyor. 720p (1280x720) video çekip oynatabiliyor.Ama ben video çekmeye fotoğraf çekmeye çok önem veririm derseniz Galaxy S sizegöre bir telefon değil… Ama dediğim gibi benden geçer not aldı [/FONT]
[FONT="] Video-film izlemekisteyenler için biçilmiş kaftan bir telefon.. İster .avi ister .mp4 isterseniz.mkv uzantılı olsun sorun değil tek yapmanız gereken USB’den pc e takıyorsunuzistediğiniz videoyu seçip telefona sürüklüyorsunuz… Dosyaları attıktan sonravideo oynatıcı ile rahatlıkla izleyebilirsiniz Denemesini 3.77GB boyutundakiOyuncak Hikayesi 3 ile yaptım.. Hiçbir takılma olmadan gayet net izleyebildim. [/FONT]
[FONT="]
image.php
[/FONT]

[FONT="] Telefona harici Transcend8GB Class 6 Micro SD kart ta taktım toplam 16GB yerim oldu 1.87 Rom, 5.78GBdahili hafızada depo, 7.46GB’ta harici SD kartın hafızası var… [/FONT]
[FONT="] Gelelim ekrana… 4”Süper AMOLED ekranda 480x800 çözünürlükte görüntü verebiliyor. Video izlerken,oyun oynarken, internette gezerken vs. küçücük ekranda(10cm yaklaşık. Aslıdapek küçük değil ama) bir dolu ayrıntı gösterebildiği için görüntü çok net ve16.000.000:1 kontrast ile mükemmel denebilecek bir görüntüsü var… Başka biralette bu kadar iyi görüntü olucağını sanmıyorum. En azından şimdilik…Oyunlarda ve video-filmlerde gerçekten kendini hissettiriyor ekran… Sankigörüntü gerçek onu olduğu gibi renkleriyle, tüm detaylarıyla o ekranakoymuşsunuz gibi Tek kelime ile olağanüstü bir görüntü kalitesi var…Dokunmatik kalitesi high-end civarında denebilir… En küçük dokunuşunu bilealgılayabiliyor… Biraz aşırı bir örnek belki ama siz dokunduğunuzu hissetmedentelefon dokunduğunuzu algılıyor ve siz dokunduğunuzu anladığınızda çoktanişlemi bitirmiş oluyor…[/FONT]
[FONT="]Telefonun ana ekranından görüntüler:[/FONT]

[FONT="]Oyun & Hız & Ses Kalitesi:[/FONT]
[FONT="] Telefonu aldığınızdaSamsung Apps.’tan ücretsiz olarak Asphalt 5’i indirip oynayabiliyorsunuz. Amabence böyle bir telefonu aldıktan sonra daha fazla tam sürüm oyunu ücretsizindirip kullanabilmemiz daha iyi olur görüşündeyim. 1 tane oyun beni pekkesmedi açıkçası… Benim telefon Bulgaristan’dan geldiği için Android Marketaçıktı.. İnternetten biraz araştırınca güzel oyunlar buldum varsa AndroidMarketten yoksa internetten indirip telefona kurdum.. Gayet güzel de oyunoynanıyor NFS Shift yarış oyunusevenler için biçilmiş kaftan bir oyun İster grafik olarak ister ses olarakister oynanış olarak Asphalt 5 HD den çok daha iyi [FONT="]Telefonun sersörleri çok çok iyi… Oyunlarda büyük kolaylık sağlıyor [/FONT][/FONT]

[FONT="]
image.php
[/FONT]
[FONT="]Ses kalitesi birkaçdakikalık bir ayar ile iyinin üstünden çok iyi olabiliyor 5.1ses desteği varama sadece kulaklık ve hoparlör ile çalışıyor… Ben pek ihtiyaç duymuyorum çünkü5.1 açtığımda seste bozulmalar oluyor…(hem oynatılan dosya hemde kulaklık desteklemediğiiçin) O yüzden Ekolayzırı Otomatiğe, Efekti de Geniş’e ayarlayınca telefonunses kalitesi Müzik için üretilmiş telefonlarla kafa tutabilir ancak çok yüksekbir ses beklemeyin yinede yeterli sesseviyesine sahip… Dışarıdaydım telefon çaldı duyamadım gibi bir sorununuzolmuyor yani Oyunlarda olsun normal film-video veya da müzik olsun oldukçaiyi bir ses seviyesine ve ses kalitesine sahip…[/FONT]
[FONT="] Yazılım:[/FONT]
[FONT="] Telefonu aldığımda Android 2.1 Eclair vardı. Telefonda Android 2.2. veüzeri bir versiyona güncellerseniz Flash Player 10.1 desteği de geliyor venormal pc den girdiğiniz gibi internete girebiliyorsunuz Ayrıca hergüncelleme ile telefonda performans artışı ve ek özelliklerde geliyor Özellikle 2.1 den 2.2’ye güncelleme yaptığınızda performans artışını çok rahatfark ediyorsunuz… Şuanda 2.2.1 kullanıyorum ve yakın zamanda Galaxy S için 2.3güncellemesi de gelicek… Telefonu ben Kies üzerinden güncelledim.. BöyleceTürkçe desteği sorunumda olmuyor Hemde orj. Rom’u kullanıyorum…Ama dahafazla performans isteyenler ve biraz daha önden gitmek isteyenler için Darky’sRom gibi farklı seçeneklerde mevcut… Merak edenler olabilir onlarındameraklarına bir nebze de olsa gidereyim… Telefonu Kies üzerindengüncellediğinizde hiçbir şekilde garantide sorun çıkaramazlar.. Ancak Odin gibiprogramlarla güncellediğinizde garantiye işiniz düştüğünde cins birisirastlarsa garantide sorun çıkarabilir ama pek sorun çıkacağını sanmıyorum…Zaten yanlış bişey yaparsanız telefonu sıfırlayabiliyorsunuz [/FONT]

[FONT="] Özetle:[/FONT]
[FONT="] Telefonun artıları:[/FONT]
[FONT="]1 Ekran[/FONT]
[FONT="]2 Geniş video desteği (avi-mp4-mkv …gibi)[/FONT]
[FONT="]3 Android işletim sistemi[/FONT]
[FONT="]4 Hafif olması (Özellikle uzun sürekullanımda)[/FONT]
[FONT="]5 Pilinin diğer akıllıtelefonlara(Desire, iPhone…) göre daha fazla pil süresi[/FONT]
[FONT="]6 Genişletilebilir hafızası[/FONT]
[FONT="]7 Dokunmatiğinin ve sensörlerinoldukça iyi olması[/FONT]
[FONT="]8 Güçlü donanımsal özellikler (1GHzHummingbird işlemci, 512MB ram)[/FONT]
[FONT="] Eksileri:[/FONT]
[FONT="]1 Kamera flaşı(ben gerek duymadığımiçin sorun değil…)[/FONT]
[FONT="]2 Ülkemize özgü olan Android Marketsorunu[/FONT]

Geri