Samimiyet ve laubalilik arasındaki ince çizgi

Konu sahibi son olarak 2996 gün önce görüldü
Samimiyet sıcak kanlı ve saygılı bir davranış göstergesi iken laubali olmak sınırı olmayan nerede duracagini bilmeyen saygı yi araya katmayan tepkidir.

Samimiyet içten ve sıcakkanlı yaklaşımken, laubalilik samimiyeti yok eden itici , davranışlarında ölçü olmayan hareketlerde bulunmaktır.

samimiyet karşılıklı verilen içtenliğin,paylaşımın,üslubun göstergesidir
laubalilik cıvıklıktır her ortamda değişmektir.

Samimiyet içtenliktir

Samimi insanları severim, laubali olanlar uzak dursun lütfen zira hiç hazz etmiyorum

değişmek demişken ortam kaşarlığı olarak adlandırabiliriz.

Çok fazla karıştırılan durumlar.

Bence ince değil çok kalın bir çizgi var arada ve kendini çok belli eder. En azından ben net görürüm o çizgiyi.

Çizgiyi geçince yanıyorlar.

Samimiyette güven vardır; incitmekten çekinme, saygı da bulunur sevgi kadar. Çünkü değer vermeye layıktır.
Oysa laubalilikte ukalalık ve saygısızlık da gün yüzüne çıkabilir. Bu yüzden içtenlikten uzaktır. Daha çok -mış gibi yapma gösterişi bulunur.

dobralik ve patavatsizlik arasindaki ince cizgi gibidir.

basliktaki -ki beni öldürdü ah mari ahhh ahhh ahhhhh.

Her ikisindede olcuyu kaciranlar icin cizginin pek onemi yok.

Fazla samimiyet laubalilige girer.

Samimiyim ayagina da laf sokmak baska biraeye girer.

Esasinda bu kavramlar arasinda ince bir cizgi yoktur. Bir insanin samimi veya laubali oldugunu her halukarda anlayabilirsiniz.
Samimi bir insan saygisindan asla odun vermez ve davranislarinin icten oldugunu hissedersiniz. Laubali insanda ise tam tersi bir durum soz konusudur. Davranislari sinir bozucu olmakla beraber kendisi de patavatsiz ve saygisizdir. Eger ince bir cizgiden soz edilecekse , bir takim davranislarin zaman zaman ayırt edilemeyecek kadar yakin olmasini beklememiz gerekiyor.

Yukaridaki tespit saganagindan sonra net bir sekilde ifade etmek gerkir ki , laubali insanlari sevenler yine laubali insanlardir. Kendisine ve cevresine saygisi olan insanlarin bir durusu vardir ve bu durustan taviz vermeyerek laubali insanlarin kendilerine yaklasmasina da firsat vermezler.
Dolayisiyla laubali bir insanin dostu gene kendisi gibi laubali bir insandir.

Konusan kisiye gore degisir. Sevilen, yakisikli biriyse samimi, tipsiz, fakir ise Laubali ilan edilir. Halbuki soylenilenler ve tavirlar aynidir.

Ozel kim? Ozne sandim bi an.s

Geri