‘Salı ve çarşamba dışarı çıkmayın’

Konu sahibi son olarak 43 gün önce görüldü
ben bu konuya @Ophelia 'yı bekliyorum asıl sıcak havalarda ne yapmamız gerekiyor bize engin deneyimleriyle yol göstersin :(

Yaz aylarından nefret ettiğimi söylediğimde garipsiyordunuz. Şimdi Ekim bekler olmuşsun :D
Ben mi? Biz seninle bu konuyu aşağıdaki başlıkta konuşmuştuk ve senle aynı fikirdeyiz. Ben yaz aylarını hiç sevmem ki nasıl garipsemiş olabilirim?:)

Yaz aylarını sevmemek

Siz olayın psikodinamiğini anlamamissiniz

Biz kışseverlerin derdi salt sıcak mevzusu değil. Ekosistem olarak kışın getirdiği dezavantajlar biz depresifleri çok az etkiler. Zaten dipteyiz. Ama siz sıcakkanlılar kışın en az %60 performans kaybedersiniz. Günler kısadır. Erken kararır hava. Bu bizim için sorun olmaz. Dolayısıyla izafi olarak diğerlerine göre avantaj sağlarız. Çim pistte yenilen ama kum pistte herkese nal toplayan atlar gibiyiz. Daha detaylı bilgiyi @glu ne @Anna Karenina sizlere verecektir.

Yaz ayları bazı bölgelerde nisanda başlayıp kasım ortasına kadar sürüyor ve bu da insana bunaltıcı geliyor. Yüzmek ve tatil yapmak için dört ay yeterli ancak fazlasına katlanmak gerçekten çok zor ve üstelik sıcaklık değerleri her sene daha da artıyor. Ekim ayı geldi sözde ancak sıcaklık yine gündüzleri 40 derecelere yakın seyrediyor. Nem ise dayanılmaz bir durum maalesef.

İngiltere'de hava sıcaklığı 40 dereceyi bulduğunda ölümler yaşanmıştı fakat bazı bölgeler, bu sıcaklıklara hatta daha fazlasına aylarca katlanmak zorunda kalabiliyor..

biraz bende kalacaklar
malumunuz sevdiklerim benim için önemlidir

Geri