Saldırganlık

bagheera

Üye
Hatırladığım kadarıyla forumumuzda epey hayvansever ve kedi besleyen arkadaşımız vardı. Mutlaka bir bilen vardır diye ümit ederek, şu bebek yüzlü katille ilgili bir şey sormak istiyorum. İnsanlara karşı tamamen uysalken, dişi-erkek fark etmeksizin hangi kediyi görse anında saldırıyor. Ölümüne saldırıyor bir de şerefsiz. Bi koklama, bi arkadaşlık merakı, çiftleşme merakı falan sıfır. Evde çok çok sakin ve sevecen. Asla öfkelenmez, tırmık atmaz, ısırmaz. Nazar değmesin, koltuk tırmaladığını bile görmedik. Fakat dışarı çıkınca bütün kedilere saldırıyor. Neden olabilir bu? Adı Simba, erkek, kısır değil, 2 yaşında.

Ofiste kedi beslediğim bir dönemim vardı ikinci bir kediyi getirdiğimde aynı durumu yaşadım ofis harabeye dönmüştü.

Bunların ikisini aynı odaya kitledim bir gün boyunca. Kapıyı açtığımda yanyana sokulmuş uyuyorlardı ama o aşamaya gelene kadar kan gövdeyi götürdü tabi.

(Doğru yöntem olduğu tartışılır)

Kürt Kedisi

Platin Üye
Hadi hayvanları anlayabilirim doğası gereği iç güdüsel davranıyorlar peki ya insanlardaki saldırganlığın nedeni ne olabilir ?

PiSi

Üye
Yoo oyle gelmedi bana. Biliyorsun belki diye tahmin ettim. Senin baliga gidip tutmak icin denize salladigin oltada bile anlam vardir. Ayip ediyorsun.

Başlıktaki sorunun yanıtı basit. Avcı ve yırtıcı hayvanların genel davranış biçimi bahsedilen. Kendi yaşam alanlarından diğerlerini uzak tutmak isterler.

Lefty

Özel Üye
Yabancı kediler bir araya geldiğinde, kendi alanlarını koruma ya da güvensizlik sezmeleri ile alakalı gerginlik yaşanabiliyor. Dışarıda da kendini tedirgin hissediyordur. Saldırgan kedilerin kısırlaştırma sonrası sakinleştiği örnekler de var.

Nyctophilia

Altın Üye
Kedinizi çok gerekmedikçe dışarı çıkarmayın özellikle son bir kaç yılda çok fazla hastalık var başta fip olmak üzere ölümcül bir hastalık kapabilir. Hatta dışarıdan gelen yabancılarla bile temas ettirmeyin.
Ev içine ikinci bir kedi almak gibi bir durum söz konusu olacaksa, ayni anda pat diye yan yana gelmelerini saglamayin. Yabancı kediyi önce uzaktan görsün. Sonra yabancı kedi kokusunu evin her yerine bıraksın (evin her yerini gezdirin) tabi bu esnada bu yaramazi bir yere kapatin. İlk etapta ayrı odalarda bakın. Yeni kedinin hangi odada olduğunu bilmesini sağlayın, kokusunu varlığını hissetsin. Yavaş yavaş ayni ortama çıkarın. Görünce muhtemelen tıslar fakat fiziksel atağa geçmezse hemen yaş mama verin.(ödüllendirme) Böyle böyle yavaş yavaş alışır.

PiSi

Üye
Yabancı kediler bir araya geldiğinde, kendi alanlarını koruma ya da güvensizlik sezmeleri ile alakalı gerginlik yaşanabiliyor. Dışarıda da kendini tedirgin hissediyordur. Saldırgan kedilerin kısırlaştırma sonrası sakinleştiği örnekler de var.

Kısırlaştırma sonrası saldırgan hâle de gelebiliyorlar, öyle örnekler de var.

Üst Alt