A
aXi
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Fazla kilolardan hızlı ve sağlıklı kurtulmanın en etkin yolu bol salata yemekten geçiyor. Bir aylık salata diyetiyle bölgesel kalıcı yağlardan kurtulacak, ince silüetinizle kıskanılacaksınız.
SAĞLIK beslenme deyince aklımıza salatalar geliyor. Bende bir beslenme uzmanı olarak salataları çok önemsiyor ve günde mutlaka öğünlerimizin yanına yeşil sebzelerden oluşmuş veya değişik renkli sebzelerin bir arada sunulduğu salataların olmasını öneriyorum. Bunun dışında günümüzde olduğu gibi ev dışında yemek yeme istediğimizde ana öğün olarak üzerinde kırmızı et, beyaz et, peynir veya deniz ürünleri olan salataları kolay ve sağlıklı buluyorum. Sizlere hem evde rahatlıkla yapabileceğiniz, hem de dışarıda ne yiyeceğim korkusuyla dolaşmadan iyi seçim yapabileceğiniz salata menüleri ile 1 aylık mönü planladım.
Bölgesel yağlara karşı bir haftalık beslenme planı
Kahvaltı: 1 kase taze meyve salatası,
1 ince dilim tercih edilen peynir,
1 ince dilim ekmek, bol taze yeşillikler, Domates ve salatalık
Öğle: Fark Etmeden Diyet Sindirim Güçlüğünü Önleyen Salatası
1 su bardağı ayran
Alternatif mönü:
1 kase çorba ve buharda pişmiş bir dilim somonla hazırlanan salata
İkindi: Değişik meyveleri karıştırarak 1 su bardağı taze sıkılmış meyve suyu
Akşam: Fark Etmeden Diyetin 4 Renkli Sebze Salatası ve 1 ince dilim tahıllı ekmek
Alternatif mönü:
Fesleğenli patates püre ve ızgara levrek salatası
İşte yaz mucizesinin gizli tarifi
250 gr. semizotu veya ıspanak
Kiraz domates ya da bir domates
1 Çengelköy salatalığı
2 yemek kaşığı peynir rendesi
Az maydanoz, taze nane, dereotu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sumak veya kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
1 kabın içerisine 250 gr. semizotu veya ıspanak, 1 küçük domates ve salatalık, az maydanoz nane, dereotu, az peynir rendesi koyularak karıştırılır. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ, kırmızı pulbiber ve sumak ilave edilerek karışım hazırlanır.
SAĞLIK beslenme deyince aklımıza salatalar geliyor. Bende bir beslenme uzmanı olarak salataları çok önemsiyor ve günde mutlaka öğünlerimizin yanına yeşil sebzelerden oluşmuş veya değişik renkli sebzelerin bir arada sunulduğu salataların olmasını öneriyorum. Bunun dışında günümüzde olduğu gibi ev dışında yemek yeme istediğimizde ana öğün olarak üzerinde kırmızı et, beyaz et, peynir veya deniz ürünleri olan salataları kolay ve sağlıklı buluyorum. Sizlere hem evde rahatlıkla yapabileceğiniz, hem de dışarıda ne yiyeceğim korkusuyla dolaşmadan iyi seçim yapabileceğiniz salata menüleri ile 1 aylık mönü planladım.
Bölgesel yağlara karşı bir haftalık beslenme planı
Kahvaltı: 1 kase taze meyve salatası,
1 ince dilim tercih edilen peynir,
1 ince dilim ekmek, bol taze yeşillikler, Domates ve salatalık
Öğle: Fark Etmeden Diyet Sindirim Güçlüğünü Önleyen Salatası
1 su bardağı ayran
Alternatif mönü:
1 kase çorba ve buharda pişmiş bir dilim somonla hazırlanan salata
İkindi: Değişik meyveleri karıştırarak 1 su bardağı taze sıkılmış meyve suyu
Akşam: Fark Etmeden Diyetin 4 Renkli Sebze Salatası ve 1 ince dilim tahıllı ekmek
Alternatif mönü:
Fesleğenli patates püre ve ızgara levrek salatası
İşte yaz mucizesinin gizli tarifi
250 gr. semizotu veya ıspanak
Kiraz domates ya da bir domates
1 Çengelköy salatalığı
2 yemek kaşığı peynir rendesi
Az maydanoz, taze nane, dereotu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sumak veya kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
1 kabın içerisine 250 gr. semizotu veya ıspanak, 1 küçük domates ve salatalık, az maydanoz nane, dereotu, az peynir rendesi koyularak karıştırılır. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ, kırmızı pulbiber ve sumak ilave edilerek karışım hazırlanır.