Sakinleşmek için akvaryumdaki balıkları izleyin

• Kullanıcı Lila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ruh Sağlığı
🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
Balıklar ve deniz yaşamı bilimsel nedenlerle yüzyıllar boyunca araştırmacılar ve biyologlar tarafından hayranlıkla gözlemlenmiştir. Son zamanlarda, İngiliz araştırmacılar akvaryum seyrinin insanların refahı üzerinde önemli bir etkiye sahip olup olmadığını belirlemek için yeni bir çalışma yürüttüler.

Kalp hızı ve kan basıncını düşürür

Kontrollü bir ortamda, deneklerden belirli bir süre boyunca bir akvaryumu gözlemlemeleri istendi ve kalp hızları ve kan basınçları belirli aralıklarla ölçüldü. Akvaryuma daha fazla balık eklendikçe katılımcının kalp hızı ve kan basıncı düştü. Araştırmacılar, akvaryumda çoğalan balıkları izledikçe katılımcıların daha pozitif bir ruh haline büründüğünü rapor ettiler. Çalışma sonunda, balıkları izlemenin bir kişinin genel refahı için gerçek faydalar sağlayabileceği konusunda önemli kanıtlar sağlandı.

Kendini iyi hissetme duygusu

Çoğu zaman, doğanın sunduğu güzellik ve huzur bireylerde 'kendini iyi hissetme' duygusu yaratır. İnsanların okyanusta özgürce dolaşmak için kendi akvaryumlarından çıkamaması ironisine rağmen, akvaryum seyri ruhu besleyerek tıbbi faydalar sağlayabilir.

Alıntı ~

eskiden vardı izlerdim çok ve onalra söylenen kuşumu izler izler gülerdim

Akvaryumum var içinde sus balığı yerine pirana besliyorum geçenlerde köpek balığı alıp akvaryuma saldim köpekleri pirana köpek baliginin kafasını yedi ben bunları seyrederken kalp hizim artı ve kan basıncım cikti galiba kaç para verdim o köpeklere nalet piranalar

Bir gün evimde kütüphanem olduğunda bir duvarını boydan boya akvaryum yaptırmak istiyordum. Hiç de haksız bir istek değilmiş :)

Bir zamanlar vardı. Led ışıklı felan. Akşamları odanın ışığını kapatır akvaryum un ışığını açar saatlerce müzik dinleyerek izlerdim.

Vardi cok ölüyordu rahat 4-5 senedir Yok Artik odamda artik bunalima girmistim
Simdi arkadaslarim da var onlara gidip seviyorum yetiyor :)

Ne besliyordun cins olarak ?
Acaba bakımlarını iyi yapmıyordun ondan mı erken ölüyorlardı? :p

o beslediğin cinse göre değişiyor, bakımı da bir etken tabii. benim 10 yaşında vatozum, yakın bir abimin 20 yaşında japon balığı vardı. tabi sonra bıraktım bakmayı komple akvaryum ile birlikte sahiplendirmiştim.

Son düzenleme:
Ne besliyordun cins olarak ?
Acaba bakımlarını iyi yapmıyordun ondan mı erken ölüyorlardı? :p

Goldfish türkcesi altin balik mi acaba :)
Ya sorun surda düzgün akvaryumum yoktu bir camin icine koyuyordum Onu süslüyordum ortami Falan en fazla ömrü 1-2 seneydi ama sanirim az sürec oluyor öyle duymustum yani .. öyle yasamasi da mucize bence :)

Goldfish türkcesi altin balik mi acaba :)
Ya sorun surda düzgün akvaryumum yoktu bir camin icine koyuyordum Onu süslüyordum ortami Falan en fazla ömrü 1-2 seneydi ama sanirim az sürec oluyor öyle duymustum yani .. öyle yasamasi da mucize bence :)

Cinsi Japon balığı oluyor bildiğim kadarıyla. :)
Balık beslemeden önce türüne karar verip daha sonra o türü internetten araştırıp hangi ebatlarda uygun akvaryumda yaşarlar diye öğrenip gerekli alet erdavatı bulundurmanız gerekiyor :)
Biraz zahmetli ama bir o kadar zevkli bir iş.

Ben Yunus,sarı ve mavi prenses besledim 4 yıl boyunca.
Daha sonra şehir değiştirmem gerektiği için satmak zorunda kaldım. İyi bakınca uzun süre yaşıyorlar :)

Balıklar değil ihtiyacım olan 5 dakikadır.

Ben kulaklığımı takıp yürümeyi daha çok tercih ediyorum :)

Lapistes vardı ben de , bir doğuruyor 30 40tane bir de onları ayırmak gerekiyor cani anaları yem sanıp yiyor çünkü. Ha bugün ha yarın diye diye başında nöbet tuttuğumuzu bilirim ailecek. Tam bir kaos tam bir stres hali.
Sonuç tabi rengarenk balık sürüsü :) hepsini sahiplendir derken tam bir eziyet. Daha öncesine gidersek , ki bu 6 7 belki 8yıl önce ki mevzu,
Çocukken kocaman bir akvaryumumuz vardı hala duruyordur bir yerlerde içinde sürekli balık olurdu abimle yem vere vere öldürdüğümüZ olurdu. Tabi diğer balıklar ölüleri yerdi kalanlarıda çöpçü balığı silip süpürürdü . sahi o nasıl çirkin bir balık yahu! Buda böyle bir anımdır teşekkürler.

Balıklara bakmanın sakinlestirdigini bilmiyordum
Ama canım çok sıkkın olunca sahile gidip denizi izleyenlerdenim

Cinsi Japon balığı oluyor bildiğim kadarıyla. :)
Balık beslemeden önce türüne karar verip daha sonra o türü internetten araştırıp hangi ebatlarda uygun akvaryumda yaşarlar diye öğrenip gerekli alet erdavatı bulundurmanız gerekiyor :)
Biraz zahmetli ama bir o kadar zevkli bir iş.

Ben Yunus,sarı ve mavi prenses besledim 4 yıl boyunca.
Daha sonra şehir değiştirmem gerektiği için satmak zorunda kaldım. İyi bakınca uzun süre yaşıyorlar :)

Komik tarafi Bana hep hediye
Edildi :) benn almazdim yoksa Sanirim ölmeleri ters dönmeleri icimi cok acitti biraz fazla duygusalim galiba :/ yoksa tabi ki dediginiz gibi yapilirsa en mantikli hareket...
O halde hala yasiyorlardir Umarim görme sansiniz var mi hala onlari ?

Komik tarafi Bana hep hediye
Edildi :) benn almazdim yoksa Sanirim ölmeleri ters dönmeleri icimi cok acitti biraz fazla duygusalim galiba :/ yoksa tabi ki dediginiz gibi yapilirsa en mantikli hareket...
O halde hala yasiyorlardir Umarim görme sansiniz var mi hala onlari ?

Akvaryumculara satmıştım o yüzden görme, tanıma ihtimalim sıfır. :D

Babamin balıkları vardı kocaman tv izlerken bi baktim akvaryumdan aşaği atladi biri sonra diğeri de peşinden atladı
Tv izlemeye devam ettim

Geri