Sakallı Erkekler Kadınların Daha Çok İlgisini Çekiyor

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
640xauto.jpg

Geçmişte sakal bırakmak kimilerine göre dağınıklıkla ilişkilendirilse de, tarih boyunca modası geçmeyen bir olgu. Günümüzde de hala modası geçmeyen sakal, şıklığın ve karşı cinsi etkilemenin bir yolu olarak görülüyor. Bilime göre kadınlar sakallı erkeklere daha çok ilgi duyuyor.
Yüzlerini traş eden erkekler, istatistiklerine göre ortalama olarak ömür boyu 3.350 saatini banyoda geçiriyor. Belki de sakal bırakmanın son yıllarda büyük bir trend haline gelmesinin nedeni budur. İyi haber şu ki, sadece bir erkeğin zamanını kurtarmakla kalmıyor, aynı zamanda daha fazla kadının ilgisini çekiyor.
Kulağa şaşırtıcı gelebilir ama kadınlar, romantik partnerlerinin sakallı olmasına dikkat ediyor.
Avustralya ve Finlandiya'daki üniversitelerde bilim insanlarının yaptığı çalışmada kadınların bu eğilimleri merak edildi ve araştırıldı. Çalışmaya yaklaşık 8 bin 500 kadın davet edildi ve aynı adamların fotoğraflarından oluşan fotoğraflar gösterildi: İlk etapta temiz tıraşlı daha sonra hafif sakallı en sonunda da yoğun sakallı fotoğrafları gösterildi. Kadınlardan bu fotoğrafları değerlendirerek çekicilikleri ve bir ilişkide olup olmayacaklarını değerlendirmeleri istendi.
Kadınların çoğu sakallı erkekleri çekici bulurken onlarla uzun vadeli bir ilişki yaşanabileceğini belirttiler. Temiz traşlı yüzler ise kısa süreli ilişkiler için seçildi. Araştırmaya katılan kadınlara göre sakalı olan erkekler, daha kuvvetli, kendinden emin ve güvenli bulundu.

Buna göre sakal bir erkeği çekici yapan özelliklerden biri olarak kabul ediliyor.

alıntı

Ilgi çekmek için bırakıyorsa yazık. Sakal bırakma muhabbeti zevk, tarz işidir.:hi:

Son düzenleme:
Bu kadınlarda erkekleri soytarı etti.
Her gün bi haber.
Kadınlar dövmeli,kaslı,kel yok sakallı yok kırmızı şortlu erkeklerden hoşlanıyor tarzı haberler üf.

Kıl yumağı gibi geziyoruz hani tık yok :) sürekli kadınlar şöyle böyle erkekleri seviyor konularında hep sınıfı geçiyorum ama ortada bir şey yok.

Her şeyi de araştırıyorlar.. Aydınlandık bugün de ne mutlu..

Sakalli erkekleri opmeyi sevmem yuzum kasiniyor.

Bizde gezdik iki karış sakalla ancak ne varsa ak pak olmakta var.

Doğrudur, genel de avrupa kadınları daha cok killi gogus acisindan turk erkeklerini cekici bulur. Italyan erkeklerinin de turkiye harici ekmek yiyor olusu bu algıdan oturudur. Cok kaba olduklari bilinse de...

Cunku kıllı ya da sakallı adam erkeksidir, onlar icin afrodizyak etkisi gorur.
Cinsellgi tetikleyen feramonlar da bunun cabası, bu yuzden yaninizda yatarken erkek gogusune elleri gider.

Neyse konuyu dagitmiyim, sakalli erkekler ilgisini cekiyor diye "lasse matberg" ile "hafiz burhan" arasinda bir ortalama yakalamak size yetecekdir
.

Kıl yumağı gibi geziyoruz hani tık yok :) sürekli kadınlar şöyle böyle erkekleri seviyor konularında hep sınıfı geçiyorum ama ortada bir şey yok.

Biraz tam tersi hareket etsen sonuca ulascaksin bro ama hala shakespeare gibi gezinion ondan oluyor
.

Bıyık bıraktım. Eksik mi olmuş?

Yani sakalla ilgisi yok bence, kişiyle ilgisi var :) mesela ben senin sakalsız halini de, sakallı halini de çok beğeniyorum :)

Sade bıyık çok itici ama sakalla tamamlanınca herkese olmasa da yakışıyor.

Söyleyin tarikatçılar gibi abartmasınlar.

Bence haklılar.
Bende olsam sakalsız halimi çekici bulmazdım.

Geri