Sakalları yüzünden dışlanan kadının özgüveni sosyal medyada övgü topladı

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü

Güzellik algıları her geçen gün değişmeye devam ediyor. Yıllardır devam eden “0 sıfır beden” ve “90-60-90” vücut ölçüleri standart güzellik algılarının dışına çıktı. Toplum tarafından dışlanan bireyler sosyal medyanın da etkisiyle artık kendilerini gizlemeyi bıraktı. Harnaam Kaur isimli bu genç kız da güzellik tabularını sosyal medya sayesinde yerle bir etti.

1616361455740.png

Kaur, 29 Kasım 1990'da Slough'da "geleneksel bir Panjabi ailesi" olarak tanımladığı ailede doğdu. Harnaam Kaur isimli bu kadının 11 yaşından itibaren yaşadığı “Polikistik Over Sendromu” nedeniyle yüzünde ve vücudunda sakallar çıkmaya başladı. Polikistik Over Sendromu, yumurtalıklarda bulunan kist ile karakterize olarak meydana gelen hormonal bir problemdir. Yumurtlama düzensizliğinin sonucu olarak, erkeklik hormonunda bir artış gözlenir. Harnaam'ın durumunda da bu hormon probleminin kendisini kıllanma olarak gösterdiğini görüyoruz. Yaşadığı bu sorun nedeniyle Kaur eğitim hayatı boyunca alay konusu oldu ve dışlandı. Okulda kendisine “sakallı, erkek Fatma” gibi lakaplar takıldığını belirten Kaur, yüzündeki ve vücudundaki kıllar nedeniyle çoğu kişi tarafından “Beyefendi, bayım” gibi hitaplara maruz kaldı.
1

Çevresinden gördüğü baskı nedeniyle sakallarını düzenli olarak kesiyordu. Öğretmen olarak görev yapmaya başladıktan sonra ise hayatında daha radikal bir karar aldı. Yüzündeki ve vücudundaki kılların onun yaşamına bir engel teşkil etmediğini düşünen ve onlarla da yaşayabileceğini gösteren Kaur, sakallarını kesmemeye karar verdi. Aslında bu hareketi önemli bir özgüven mesajı olarak görüldü. Kaur, “Kendinizi çevrenin verdiği tepkilere göre değiştirmeyin. Siz olduğunuz gibi güzelsiniz” diyerek herkesin kendisine has bir güzelliği olduğunu vurguladı.
2

Kaur, kamuya açık röportajlar yapmaya başladığı 2014'te medyanın dikkatini çekmeden önce Khalsa İlköğretim Okulu'nda ilkokul öğretim asistanı olarak çalışıyordu. Ünlü olmayı başardıktan sonra, Kaur tam zamanlı bir halk figürü ve serbest çalışan bir model ve motivasyon konuşmacısı oldu.

Mart 2016'da Kaur, Londra Moda Haftası'nda yürüyen ilk sakallı kadın oldu . Gösteriyi tasarımcı Marianna Harutunian için açtı. Kaur, vücut pozitifliği olan sayısız kampanyaya katkıda bulunmak için Instagram, Twitter, Facebook ve YouTube'daki profillerini kullanıyor. Sık sık bedeni utandırmak, siber zorbalık ve akıl hastalıkları konusunda farkındalık yaratmak için içerik paylaşıyor.

aa kendisini cok eski haberlerden ve raportajlardan bilirim. Demek durumu cok iyi. 2016'da Londra moda haftasinda da yuruduyse baya sevenleri var. Sevindim

Basit bir polikistik over sendromu bu kadar sakal yapmaz.
Bu kadar sakal yapacak hormonal bozukluk göğüste kolda da kıllanma yapar. Yüz yapısı değişir. Vücut kadınsı hattını kaybeder. Eller değişir.

Konjenital intersex fenotiplerine de benzemiyor. Muhtemelen proje.

türkiyede olsa yobaz derdi chpli cahiller adgscgvx

• Beğen
Tepkiler: 0
Aman yarebbim imana geleceğim az kaldı. Gözlerim kanadı yeminle

Lan oğlum yürüyün gidin. Burda beni göt etmeye çalışmak için adam gece gece aramış 200 sene önce yaşamış bir intersex bulmuş. Sakallı kadin olmaz demedim. Polikistik over sakal yapmaz demedim. Polikistik over bu kadar sakal yapmaz dedim. Ki yukarıdaki pancabi polikistik denmiş. Belki tanısı yanlış. Sonuçta orası hindistan. Sekiz kollu adam bile görebilirsin yolda. Tey allam ya. Cahile laf anlatıyoruz. Tüm vücut epilasyon yapmış. Sakalları da protez veya ektirme ile desteklemiş. Ya da toppic tarzı ürünlerle belirginleştirmiş. Bu kadar sakal çıkan ama tüysüz adam gördün mü? Akıl var mantık var. Kadın hastalığını kullanıyor. Pazarlarken de işi süslüyor.

Son düzenleme:
Basit bir polikistik over sendromu bu kadar sakal yapmaz.
Bu kadar sakal yapacak hormonal bozukluk göğüste kolda da kıllanma yapar. Yüz yapısı değişir. Vücut kadınsı hattını kaybeder. Eller değişir.

Konjenital intersex fenotiplerine de benzemiyor. Muhtemelen proje.
Sakali bilincli olarak birakip uzatmis, sonucta bu sekilde taniniyor ve unlendi. Geri kalan yerleri lazerle halletmis olabilir. Etmediyse de fotosop olayi var. Ne gibi bir proje sence?

Sakali bilincli olarak birakip uzatmis, sonucta bu sekilde taniniyor ve unlendi. Geri kalan yerleri lazerle halletmis olabilir. Etmediyse de fotosop olayi var. Ne gibi bir proje sence?
Kıllarim var almıyorum başka. Kıllarımi alıyor ama sakalları badem yağlıyorum başka. Proje bu işte. Kendisi.

climax tokat manyağı yaptin herkesi yeter sarcastic diye nick degis sen kekeee

Kıllarim var almıyorum başka. Kıllarımi alıyor ama sakalları badem yağlıyorum başka. Proje bu işte. Kendisi.
Bence ayni ya. Mesaj ayni. Tabi proje olabilir, mantikli. Sadece proje amacli baslamis oldugunu dusunmuyorum. Insanlarin dikkatini hep anormal olani ceker. Butun insanlara bu konuda, yasadiklariyla ilgili mesaj vermis ve insanlarin daha bilincli yaklasmasini saglamis, buna eminim. Bircok kisinin kotu durumunu kolaylastirdi. Buna benzer durumda olanlar var ve kendilerine karsi kotu yorumlar da azalmistir. Guzel yonleri var yani. Zaten bu sekilde taniniyorsan tabi ki bunu is haline getirip para kazanmak normal. Anormali normallestirmek projeleri de var ilk basta ondan bahsettigini sanmistim

ahahahaha sallamadan önce arastiracaksin yoksa boyle sinir yapiyor.

Güzellik algıları her geçen gün değişmeye devam ediyor. Yıllardır devam eden “0 sıfır beden” ve “90-60-90” vücut ölçüleri standart güzellik algılarının dışına çıktı. Toplum tarafından dışlanan bireyler sosyal medyanın da etkisiyle artık kendilerini gizlemeyi bıraktı. Harnaam Kaur isimli bu genç kız da güzellik tabularını sosyal medya sayesinde yerle bir etti.

Dayatılan güzellik kalıplarına ben de karşıyım ve sağlıklı olduğu sürece insanların kendi ile barışık olması gerektiğini savunanlardanım. Doğallığı destekliyorum fakat bu haberdeki olay doğallık değil ayrıca sağlıklı bir durum hiç değil ve altında yatan bir hastalık olması gerektiği climax tarafından da belirtilmiş.

Kaşlarını almak istemeyen ve doğal kaş kullanan kadınları belli bir ölçüye kadar anlarım ama sakal bırakmak da nedir böyle?

Geri