Şairlerinin Çoğunun Erkek Olması

• Kullanıcı `Đy.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 4216 gün önce görüldü
Erkeklerin duyguları sanki bir tek kağıda dökülüyormuş hissini veriyor bana bu cümle.

Erkekler duygularını satırlarda çok belli eder kadınlar fazla belli etmez ama karşılıklı duygular beklerler bence

Leyla olmak hostur amma , mecnun olmak başkadir başka.

Şair edenlerin çoğunun kadın olmasi durumu da var tabi

Şiir yazabilmek, duyguları yaşamaktan öte yaşadığın duyguları ifade edebilme meselesidir. Kısmen de yetenektir. Maalesef geçmişte toplumumuzda kadınlara kendilerini ifade edebilme, okuma yazmaya teşvik etme, yeteneklerini geliştirme şansı tanınmadığı, çoğunlukla ev-çocuk-yemek üçgeninde bir hayat sürdürdüğü için kadın yazarlarımız da gelişmemiştir. Cumhuriyet sonrası Türk Edebiyatı'nda kıpırdanma olsa da bunun sağlam temeller üzerine oturması zaman almıştır ve var olan kadın şairlerimizin hemen hemen tamamı da bu dönemden sonradır. Diğer bir deyişle mesele eğitim meselesidir, "kadının az-erkeğin çok şey hissetmesi" ile alakalı olduğunu sanmıyorum.

Aşçıların erkek olmasıyla aynı durumdur.

dile gelmeyen duygular yazıya dökülür.içinde çığ olup büyüyen her sözcük bir şiir olarak geride bırakılır.
bu yüzdendir şairlerin çoğunun erkek olması.

Kadınların beyni çok yönlü çalıştığı için; mesela, iş, yemek, bulaşık, ütü, temizlik vs.... Haliyle ilham gelmiyor. Gelse de, bu kadar yoğunluk içinde kendine yer bulamıyor. :D İlham, kuş misali konacak bir dal arıyor. Kim müsait:? Tabi ki erkekler... Hooop ona! :)

çünkü bir erkeğe açılma yada duygularını belli etme isteği bayanlarda fazla olmadığı için çoğunluk erkek oluyor.

çünkü kadınlar şiir yazılmak için vardır .p

İnek sağan, ayağında şalvar temizlik yapan, akşama kadar çocuklarının peşinden koşan, yemek-ütü-bulaşık ve hayatın diğer yükünü taşıyan kadınlara şiir yazıldığını pek sanmıyorum. :)

çünkü erkekler daha duygusal

Şiir yazdırabilmek mesele, demek ki biz yazdırabiliyoruz ki şairler erkek. Onlar yazdırabilseydi şairlerin çoğu bayan olurdu =) :p

Erkeklerin cogunun sair olamamasi gibi bir durumda mevcut. Bircok etmeni var bu durumun.

Duygusal yönlerini davranışa yansıtmaktan kaçınan/sakınan/zorlanan insanların kendilerini kaleme/kağıda yansıtmasını olağan olarak değerlendiriyorum.

Notundibi: Erkeklerin duygularını ifade etmek istediğinde ve kendilerini sınırlamadıklarında sınırsız bir ufka sahip olduğunun kanıtı, o mükemmel şairlerimizdir.

Ekseriyetle şiir yazılmaz, yazdıran vardır, yazdıranlar kadındır, bir erkeğin kadını düşlemesi, bir kadının erkeği düşlemesinden daha güzeldir ve kabul olanıdır, şairliğin egemenliğinin erkeklerde olması şaşırtıcı olmamalıdır, ki çok sağlam kadın şairlerde mevcut.​

Geri