Sahura kalkmak

Konu sahibi son olarak 3066 gün önce görüldü

Oruç tutan kişilerin ezandan önce yemek yemeleri

Uykunun en tatlı yerinde uyanıp birşeyler yemek ile yememek arası gidip gelmek

Ezana kaç dakika var ben hemen su içiyim dedirten mükemmel duygu ;)

Çok zevkli bir eylemdir. Zira, sahura kadar uyunmaz sohbetler gezinmeler dışarlarda sahura kadar haraket vardır. balkonlarda çaylar demlenir okeyler oynanır. bir başkadır ramazan havası.

Uyanmak çok zor oluyor ben hiç uyumuyordum ama nefsi terbiye için uyuyup uyanmak lazım :)

Müminin kılıcını kuşandığı vakitlerdir ..

hiç zorlanmıyorum onun verdiği bi huzuru kablen vardır rahat kalkıyorum şükürler olsun

tahtını "sahura kadar oturmak"a devretmiştir.

Özledim.
O sofranın bereketi, o yemeğin lezzeti bambaşkadır başka.

Orucun en güzel vakitlerinden biridir, davulcunun sesiyle birlikte komşularının ışıklarının tek tek yanıp, yemekten sonra ezana kadar sokak, balkon sohbetleri güzel olur.Özledim

Kalksan bi dert kalkmasan bi dert benim uykum yemekten daha dadlu diyengillerdenim. Fakat anne baskisina yenik dusup somurta somurta sahur yapan insanim :D

Yalnızsanız, iftar değil ama sahur vakti yalnızlığı iliklerinize kadar hissettiğiniz zaman dilimdir. Evden ve ailenizden uzakta, sahur hazırlarken büyüdüğünüzü anlıyorsunuz :)

Güzeldir sahura kalkmak, bazı günler bir su ile geçiştirilse de, sahuru yaşamanın bir hazzı vardır. Pencereden dışarı bakmanın, komşulardan gelen tıkırtıları duymanın, sahurda içilen çayın ve suyun ayrı bir tadı vardır.

Özletti kendini Ramazan ayı.

Çok sevdiğim bir eylem bazen oruç tutmasam bile yine de kalkarım..

bizim davulcuyu değiştirseler bari

Geri