Sahte Medeniyet!!

Konu sahibi son olarak 2384 gün önce görüldü
Türkleri KUR'AN dan ayırmadıkça bu adamları yenmenin imkanı yoktur '' Lord Curzon İngiltere başbakanı

bunu anlamayacak kadarda gerizekalı bir halkız Atatürküyüz diyoruz o bu vatanı onlar gibi olmayalım diye kurtardı yoksa ismimiz yunan isimleri olurdu diyoruz camilerimiz olmazdı ezanlar okunmazdı diyoruz ve şimdi bir düşünün o Vatanı kurtardığımız nedenlerin herbirini şimdi seve seve yapıyoruz yabancı isimler koyuyoruz camileri yıkıyoruz ezandan rahatsız oluyoruz Cinsiyet değiştirip saygı duyulmalı diyoruz onların dilini kullanıyoz siz gibi Atatürkçülerdeki bu çelişkili zihniyet mi ilerici daha kafasının içinde çelişirken ilericiyim diyorlar çok komik bir film bu

Hak kı entellektüellikle veya okuyarak bulamazsınız dostlar Ahlak ile Allah ile ve Allahın hidayeti ile bulrusunuz Avrupa dayatmaları ile değil

ayrıca bu aralar meşhurdur aşırı dincilik ..

bre gafil Dinin ne zaman kuralları hükümleri en zaman değişmişte ona uyanlar aşırıcı uymayanlar hafif dinci olmuş bu kategoriyi yapan insanalr işine gelemdiği hükümleri gyerinee getirmeyip kategoriye sokuyor ya bu iğrenç bir durumdur yapıyor veya yapmıyor olabilitsiniz ama İslamın sencesi bencesi yoktur yapılmasıda haramdır yapıyorsanda yapmıyorsan da Allah ile aramızdadır ..

GEnel bir görüdür ayrıca kimseye taşlama değildir;)

Toplum olarak kolayı zor göstermekte üstümüze yok. Oysaki 'İslam dini kolaylık dinidir.' sözünü çok iyi biliyoruz. Allah ile kul arasına kim girebilmiş ki ? Tufanlar kopartan , Kızıldenizi ikiye böldüren , beşikteki bebeği konuşturan Yüce Mevlam değil mi ? Neyin kafasını yaşıyor bu millet anlamış değilim.Allah tez zamanda ıslah etsin.

Güzel düşünceleriniz için teşekkürler Yalçın , kaleminize sağlık. :)

harika yorumunuz içni teşekkürler şöyle bir ayeti söylemeyi isterim

(Rad 19)
E fe men ya’lemu ennemâ unzile ileyke min rabbikel hakku ke men huve a’mâ, innemâ yetezekkeru ûlul elbâb(elbâbi).

yani

Şimdi Rabbinden sana indirilenin gerçekten hak olduğunu bilen bir kimse, kör olan bir kimse gibi olur mu? Fakat bunu ancak üstün akıllı ve temiz vicdanlı kimseler idrak ederler.

herşeyi yoktan vareden tüm akvramları aklınızın alabilceği ve alamayacağı herşeyi bir ölçüye göre yaradan Allah vardır Allah!!!

"siz gibi Atatürkçülerdeki bu çelişkili zihniyet mi ilerici"

Bak ben din konusuna muhalefet olup,post atan birisi değilimdir okur geçerim ama bende Atatürk'çüyüm,bu laf banada geliyor.
Şimdi senin konun dinden uzaklaşanlar,BATI'nın kullandığı dil veya dine özenen kişilere olmalıydı sen burada lafı Atatürk'çülüğe kadar getirmişsin artık din ile ne alakası varsa,nedir bende mi dinsizim senin söylediğine göre?Rica ediyorum o mesajını editler misin?

"siz gibi Atatürkçülerdeki bu çelişkili zihniyet mi ilerici"

Bak ben din konusuna muhalefet olup,post atan birisi değilimdir okur geçerim ama bende Atatürk'çüyüm,bu laf banada geliyor.
Şimdi senin konun dinden uzaklaşanlar,BATI'nın kullandığı dil veya dine özenen kişilere olmalıydı sen burada lafı Atatürk'çülüğe kadar getirmişsin artık din ile ne alakası varsa,nedir bende mi dinsizim senin söylediğine göre?Rica ediyorum o mesajını editler misin?

Sahte Atatürkçülükten bahsediyorum ve senin sahtelerden olduğunu sanmıyorum bunları yazım diye bende Atatürk düşmanı değilim Atatürk ismini kullanıp Dinsizliği yaymayı Bu Ülkeyi kurulduğunda başladı bunu yapan hainlerle Atatürkü gayet iyi ayırırım merak etme emrak etme onun gibi devrimlerin peşindeyim ben yozlaşmasına ilk engel olacak insanlardan biri benim bu yüzden şuan liderlik okuluna gidiyorum Siyasetinde içindeyim meraklanma kardeşim;) konunun altıan yazdığım yazıyı okumamışsın sanırım ;)

Sen o mesajı yazmışsın ama ister istemez yanlış anlaşılıyor + anlatmak istediğini genel bir tabir kullanmak yerine dahada kısaltman gerekirdi kalkıp "sizin gibi atatürkçüler" falan yazarsan yanlış anlaşılır tabii "Sahte Atatürkçüler" diye yazsaydın haklıydın bi şey demezdim.

konu ismi Sahte sözcüğüyle le başlayan bir konuda farklı anlaşılıyorsan bu benim sorunum değildir kardeşim ve ayrıca burda bir çok konu hakknıda Dini emselelere abuk subuk yorumlar yapıldığınıda gördüm aynı titizliği bunlar adına da göstermenizi dilerim zaten birisine laf atıcak olsam inan buralar kaldıramaz tarihi olaylari ve bilinmeyen belegeleri

yolum Atatürkün yoludur bana anltılan saçmalıklar değil;)

görüyoruz bu araalr sahtecileri ki yeryüzüne inen son kitap nutuk diyen şahıslar ki aynı kefeye koymamalısın onlar ile kendini;)

Baskalarini gördük söyle yaptilar böyle yaptilar ayni seviyeyi inip daha beterini yapabilirim demek cokmu onurlandiriyor anlamadim, dinimizde kimseyi üzmemek yokmu ? incitmek kirmamak ve Hosgörülü olmak yokmu.. her fikire benimkinden nekadar farkli olursa Olsun saygi duymaliyim budur bence o dedi bende derim o yapti bende yaparim.. ne saglikli bir düsünce nede herhangi birsekilde yararli..;)

ideolojik düşünceler kolay kolay degısmezler.o yuzden tartısamak yada elestırmek yerıne saygı duyman en mantıklısı.
ayrıca Türkiyede siyaset yapılmaz sadece senı kullanırlar alet edevat olursun sende sıyaset yaptıgını zannedersın:):)

yazı ıcın tesekkurler:)

ideolojik düşünceler kolay kolay degısmezler.o yuzden tartısamak yada elestırmek yerıne saygı duyman en mantıklısı.
ayrıca Türkiyede siyaset yapılmaz sadece senı kullanırlar alet edevat olursun sende sıyaset yaptıgını zannedersın:):)

yazı ıcın tesekkurler:)

bunun için girdim ya zaten kendi partimin içinde bir anda öyle tepki çektim ki çünkü seçimden önce milletvekili adayına kullandığım sözleri hayatı boyunca dinlememiştir:) onlar gibi bakıyor olsam zaten girmezdim bu işe:) ayrıca saygı duyulmak için kaçtığımız şeyleri konuşmak için bu yazım inanın Padişah bu ülkeden gönderildiğinde Cumhuriyete de sıcak bakılmıyordu saygıda duyulmuyordu ama kuruldu Atatürkün harika devrimciliği sayesinde onun yolundayız Atatürkçüyüz diyorsak kurulu düzeni yaşamaktan çok onun gibi değiştirmekten yana olmalıyız yozlaşan bu Ülkeyi çünkü Atatürkün bir sözü vardır bişeyleri değiştirmek için kahraman bekliyorsanız ben size hiçbirşey öğretememişim diye Ataları yozlaşan devlete karşı çıktıkları için kurşuna dizilmiş bir torunum ben:) umarım insanlarda Atatürkçüyüz sözünden çok Atatürkün yolcusu olmayı tercih ederler;)

Arkadaşlar , yazıda herhangi bir taş atma veya kişiye özel ithamlar bulunmamaktadır. Yazı sahibi kendince düşüncelerini dile getirmiştir. Bahsedilen özelliğe sahip kişiler günümüzde mevcuttur. Ben yazıda herhangi bir isim veya kişiye özel yargılama görmedim. Konuyu kişiselleştirmeyin.

İnsanların yaşam tarzı medeniyetin göstergesidir. Kimse medeniyet şudur, burdan gelir diyemez.
Batıya baktığımızda dinin bütünlüğünü yaşayıp, medeniyetin içinde hapsolmuş insanlar da vardır.
Yalnız, bizim durumuzumu bir şey yanlış özetliyor.
Hem farzı ve sünnetleri yapıp hem de batılar gibi medeni olamayız.
Çünkü kuran-ı kerim ile incil ve diğer kitaplar arasında değişiklikler vardı (tabi bu kitapların değiştirilip değiştirilemediği konusu tartışılır.)
Onlar kuran-ı kerim haricinde ki kitaplara uyup medeniyeti kurmuşlardır. O yüzden biz tam anlamıyla kuran-ı yaşayıp onlar gibi medeni olamayız.

İkinci durum, Atatürk çağında yaşamak ve onun izlerini adım adım takip etmek.
Atatürk'ün dinine bağlı birisi olmadığı konusu tartışılır ki, eğer o dinine bağlı değilse şu anda biz hiç değiliz.
Çünkü onun yaşadıklarını da şu anda bizlerde yaşıyoruz.

Atatürk kuran-ı kerimin mealini çevirmesi için talimat veren kişidir.
Eğer dinine bağlı olmasaydı onu da yok etme gücü vardı. Ne kadar olaylar çıkarsa da. (Harf devrimi gibi)

Ayrıca :icon_yokcanim: Merak ettim şimdi, araştırmadım daha ama sormak istedim.
Atatürk yönetiminden önce kuran-ı kerimin Osmanlıcaya çevrilmesi ya da Osmanlı devletinin içinde var olan dillere çevrilmesi ne zaman gerçekleşti.

Yazınız için teşekkürler AeQUiTaS

Geri