Sagopa Kajmer - Yunus Özyavuz

B
  • Kullanıcı Burak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Rapi Sagopa Kajmer ve diğerleri olarak ayıran büyük ve saygı gösterilmesi gereken bir üstaddır.

ilk kez melankolia.com.tr'de tanıştıklarımla gitmiştim konserine. çok az kişi vardı ama herkesin inanılmaz bir rap kültürü vardı. çok iyi muhabbetler dönüyodu tabi. sonra yavaş yavaş popülerleşmeye başladı. aynı oranda da kendini bozmaya. ve bi anda konser salonları imam hatip'ten kaçıp bağıra bağıra 'dünya kerhanesinde bakire değilsin tecavüz edenler var' sözlerini söyleyen başörtülü kızlarla dolmaya başladı. nedeni, rapini tasavvufa yaklaştırması belli ki.
2001 yılında çıkardığı 'ihtiyar heyeti' albümünün arkasında yazan sözleri samimiyetini yitirip artık 'hepinize teşekkür ediyorum' gibi kalıplara dönüştü.
yine de 'ben hüsrana komşuyum' şarkısında resmen beni anlatmış olduğunu itiraf edebilirim :p

Sago efsanedir.
Müzik dinlerken herkesi dinlerim ama rap benim için sadece Sagopa dır.

Benim efsanedir. Şu aralar 'Ahmak Islatan' ile devleşiyor.

Silahsiz kuvvet oldugu zamanlari bilirim Yunus'un. Ceza ile diss olayina girdigin de ikiye ayrilip sagocu olmustum. Bostanci, Balans ve ortakoydeki konserlerine gittim amansizca. Ama sonra cok degisti, kits albumunden sonra kendince tasavvufi rap akimini kurdu. Populer oldu, undergroundu unuttu. Nerede o; bir pesimistin gozyaslari, 24, bebegim öldü, romantizma, Tanri cekti tum resimleri, ufle gunesi sonsun vs vs.
Hala eski sarkilarini dinlerim.

Geri