Sağlık Personeline Önce Hasta Psikolojisi Öğretilmeli!!!

Konu sahibi son olarak 804 gün önce görüldü
Sağlık Personeline Önce Hasta Psikolojisi Öğretilmeli!!!

Bugün yaşayarak bir kez daha gördüm ki, doktor, hemşire ve bütün sağlık personeline tıp bilgilerinden, insan anatomisinden, hastalıklardan ve tedaviden önce hasta psikolojisi öğretilmeli. Hastanelerdeki sağlık personeline şiddet eylemleri elbette ki hiç kabul edilemez. Ama bugün bunu bizzat sağlıkçıların tetiklediklerine şahit oldum. Üzücü hadiselerin yaşanmaması için acilen “hasta psikolojisi” eğitimi verilmelidir. Tıbbiyedeki deontoloji dersi maalesef bu ihtiyacı karşılamıyor. Sağlıkçı dostlarımın da bana hak vereceklerine inanıyorum. Elvan küçük 1674370603149.jpg

• Beğen
Tepkiler: W
Hasta psikolojisini bilmemeleri mümkün mü?
Elbette biliyorlar ancak hastalar ve hasta yakınlarının da bazen çok fevri çıkıp sistemsel hataları doğrudan sağlıkçılara yöneltmeye çalıştıkları da bilinen bir gerçek.

Sebebi ne olursa olsun şiddeti meşru gösterme çabaları anlamsızdır çünkü şiddet ile sorun çözme gayreti ancak ilkelliğin / eğitimsizliğin bir yansımasıdır.

Benim psikolojimi biliyo muymus hasta peki.

Özel sektör ile devlet çalışanı ayrımının en yoğun gördüğüm yerlerden birisi hastane.
Bunun da sebebi her ilişkinin altında yatan ekonomi.

Özel sektör ile devlet çalışanı ayrımının en yoğun gördüğüm yerlerden birisi hastane.
Bunun da sebebi her ilişkinin altında yatan ekonomi.
Özelde her imkan sağlanıyor ancak devlette hem yığılma var hem de randevu sistemi kitlenmiş durumda maalesef.

%20-25 işini layıkıyla yapan sağlık çalışanını tenzih ederek söylüyorum kalanları istiyor ki insanlar onlara tapsın.
Hastaneye gidiyorsun 11 tuşa basıp barkod çıkaracak gtü boklu, torpille işe girmiş çalışan,başhekimden çok afra tafra yapıyor millete.
Sorun meslekler değil sistem.Çünkü sokakta çöp temizleyen temizlik görevlisi gayet mutevazıyken hastanede paspas yapan temizlik görevlisi,önlük giyiyor diye insanlar peşinden hocam hocam hitap etti diye insanları azarladığını gördüm :)

Bakıyorum sağlık çalışanları da hastayı suçluyor kendisine hakaret etti şiddet gösterdi diye.
Sebepsiz yere daha doğrusu haksız yere doktora diğer çalışanlara hakaret edilme durumu %20 ise sağlık çalışanlarının hastalara kötü davranması sebebiyle oluşan şiddet,hakaret olayları %80 dir.

• Beğen
Mesleğine sağduyulu yaklaşan doktor çok az hatta şunu söyleyebilirim ki hasta üzerinde mobing bile uygulanıyor. Sert ifadeler ve emrivaki tavırlar sergileniyor.
Boşvermişlik söz konusu emekliye yaklaşan doktorların ise tamamen zamanı öylesine geçirdiğini söyleyebilirim. Zaten randevularda çok zor alındığı için maaş alıyorlar ama eskisi kadar emek veriyorlar mı ? Bu tartışılır.
Ülkenin vahim durumunu halkın üzerinden protesto etmeye çalışmaları çok acımasızca. İlaçta bulunmuyor zaten olumsuz bir sürece doğru evriliyoruz.

• Beğen
bu sadece hasta-doktor ilişkisinde olmuyor. insanın olduğu her yerde var bu sorun. bizim insanımızın genel olarak bir iletişim sıkıntısı var. bir tarafın yüzüne bakmadan üstten üstten yap, et tarzı azarlar şekilde konuşması, karşı tarafın hiç dinlemeden kendi bildiğini okuması, kendi istediğinin olması için ısrar etmesi sonucu oluyor hep bunlar.

Yanlis anlamayinda Turkiyeden gelen konsolos memurlari bile boyle. Genel bir nezaket sorunu var ulkede. Bu sonradan edilinir mi bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ne
Fakat özel hastanede ki ilgi de aileni bile sorgulatıyor. Annen baban böyle davranmıyordur Sjsjsj
Para çok büyük bir güç :d

Fakat özel hastanede ki ilgi de aileni bile sorgulatıyor. Annen baban böyle davranmıyordur Sjsjsj
Para çok büyük bir güç :d

Özel hastanedeki doktorun özel muayene odası var ve sekreteri ayrı asistanı ayrı... Randevu almak da çok kolay ayrıca özel odada rahatça derdini anlatabiliyorsun. Devlet hastanesinde öyle mi? Tanınan kısa sürede anlat anlatabilirsen.

@Serçe ciğim daha önce de yazmıştım. Devlet, diş hastaneleri kurdu ve içinde konusunda uzman çok sayıda hekim var ancak gel gör ki tedavi yapacak ekipman, malzeme yetersiz ve isteseler de fazlasını yapamıyorlar.

Sonuç olarak sağlık bütçesi genişletilmeli ve ekipman sorunu da acilen çözülmelidir. Sağlıkçılara ve hekimlere de iyi koşullar sunmazsan sonuçta onlar da bir yerden sonra zorlanmaya başlıyorlar.

Tıp fakültesi doktorlarının çoğu özel hastanelerle anlaşmalı çünkü fakültede sıra veremiyorlar ve tedavi gecikiyor.

Sağlık en önemlisi olduğuna göre buraya ayrılan bütçe de artırılmak zorundadır. Şehir hastanesinde bile randevu bulamıyorsun ancak sözde bu hastaneler sayesinde herkes sağlık sorunlarını kolayca ve kısa sürede çözebilecekti.

• Beğen
Tepkiler: ne
Geri