-
-
-
- Çözümleri
- 2
-
-
Sağlık Bakanlığı e posta, sağlık bakanlığı ebys şifre değiştirme, sağlık bakanlığı e posta açma işlemleri, sağlık bakanlığı e posta şifremi unuttum, eposta.saglik.gov.tr, sağlık bakanlığı e posta hizmetine erişilemiyor, sağlık bakanlığı e posta şifreleri nasıl olmalıdır, sağlık bakanlığı e posta desteği, sağlık bakanlığı e posta desteği mail adresi, sağlık bakanlığı e posta desteği müşteri hizmetleri, sağlık bakanlığı e posta şifresi değiştirme resimli anlatım
Sağlık Bakanlığı e posta şifremi unuttum hizmeti ile kullandığınız e posta hizmetinizin şifresini değiştirebilirsiniz. Eposta.saglik.gov.tr şifremi unuttum linki ile şifrenizi hemen değiştirebilirsiniz. Şifre unuttum ekranında gelen kişisel bilgilerinizi doldurduktan sonran doğrulama linkinizi mail adresinize ya da cep telefonunuza sms olarak şifrenizi isteyebilirsiniz.
Sağlık Bakanlığı e posta şifremi unuttum hizmeti ile kullandığınız eposta hizmetinizin şifresini değiştirebilirsiniz. Eposta.saglik.gov.tr şifremi unuttum linki ile şifrenizi hemen değiştirebilirsiniz. Şifre unuttum ekranında gelen kişisel bilgilerinizi doldurduktan sonran doğrulama linkinizi mail adresinize ya da cep telefonunuza sms olarak şifrenizi isteyebilirsiniz.
EPOSTA HİZMETİNE ERİŞİLEMİYOR
Sağlık Bakanlığı, siber saldırılar ve diğer olumsuzluklar için kullanıcılarının güvenliğini sağlamak açısından şifrelerini değiştirmelerini istiyor. Ancak sunucuların kapasitelerinin düşük olması eposta.saglik.gov.tr adresine ulaşmayı geçiktiriyor. Kullanıcılar şifre değiştirme ekranında uzun süre bekliyor. Mail yolu ile doğrulama yapılamıyor, sms doğrulaması istendiğinde sistem arka arkaya doğrulama kodu gönderiyor..
DİKKAT: Şirenizi öğlen arasında ya da mesai saatleri dışında hızlıca değiştirebilirsiniz. Bütün kullanıcı seviyeli şifreler (örnek, e-posta, web, masaüstü bilgisayar vs.) en az altı ayda bir değiştirilmelidir. Tavsiye edilen değiştirme süresi her dört ayda birdir.
SAĞLIK BAKANLIĞI ŞİFRELERİ NASIL OLMALIDIR?
Şifreler başkası ile paylaşılmamalı, elektronik ortamlara yazılmamalı, e-posta iletilerine veya herhangi bir elektronik forma eklenmemelidir. Şifreler en az bir adet rakam, bir harfi büyük olmak üzere minimum sekiz karakterden oluşmalıdır. Alfanümerik karakter kullanılması güvenlik düzeyini artıracaktır. Herhangi bir dildeki argo, lehçe veya teknik bir kelime olmamalıdır. Aile isimleri kullanılmamalıdır. Herhangi bir kişiye telefonda şifre verilmemelidir. Şifreler aile bireyleri ile paylaşılmamalıdır. Şifreler, işten uzakta olduğunuz zamanlarda iş arkadaşlarına verilmemelidir. Bir kullanıcı adı ve şifresinin birim zamanda birden çok bilgisayarda kullanılmamalıdır. Şifre kırma ve tahmin etme operasyonları belli aralıklar ile yapılabilir. Güvenlik taraması sonucunda şifreler tahmin edilirse veya kırılırsa kullanıcıya şifresini değiştirmesi talep edilecektir.
Destek bilgisi için lütfen “[email protected]” adresine mail atınız veya (0312) 585 2437 - 585 2375 -585 2371 - 585 2412 telefon numaralarından Sağlık Bakanlığı Destek Hizmeti'ne ulaşabilirsiniz.
https://eposta.saglik.gov.tr/owakontrol/SifremiUnuttum.aspx
RESİMLİ ANLATIM
Parola Sıfırlama İşlemi Parola kaydınızı yaptıysanız, https://eposta.saglik.gov.tr adresinde yer alan “Şifremi Unuttum” linkine tıklayarak şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Eğer alternatif e-postanız sistemde kayıtlı ise şifre sıfırlama linki alternatif e-posta adresinize gönderilecektir.
1. Adım: Kullanıcı adınızı yazdıktan sonra “Şifremi Unuttum” linkine tıklayın.
2. Adım: T.C. Sağlık Bakanlığı E-Posta şifrenizi sıfırlamak için aşağıdaki alana TC Kimlik No, Ad, Soyad ve Kullanıcı Adı bilgilerini giriniz. Gerekli bilgileri girerek “Gönder”e tıklayın.
3. Adım: Alternatif (kurum dışı) E-Posta adresinize şifre sıfırlama bağlantısı gönderilecektir.
4. Adım: Şifre sıfırlama bağlantısını (link) açarak, yeni şifrenizi belirleyebilirsiniz. İşleminiz Tamamlanmıştır.