Sağdan Soldan İlginç Bilgiler 19

• Kullanıcı Aleyna1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 1271 gün önce görüldü

Dik durmaları için Çin'deki askerlerin yakalarına iğne konuluyor.

CEWDq4YVEAAGrNe.jpg

Karıncalar 12 saatte bir 8 dakika uyurlar ve uykularında beyin fonksiyonları oldukça aktiftir.

giphy.gif

Hava kabarcıklı naylonlar, dokulu duvar kağıdı olması için üretilmişti ancak bu girişim başarısız olunca kaplama malzemesi oldu.

ChmwDzMXAAAW9fu.jpg

Araştırmacılar yarasaların istedikleri yarasaya bireysel olarak seslenebildiklerini ve tartışma yaşadıklarını söylüyor.

tumblr_od9x6piFbg1vez710o1_400.gif

Bluetooth kelimesi mavi dişli demek olan "Blåtand" kelimesinden geliyor.

Denp037XcAANVgk.jpg

Bu kelime, 10.yüzyılda Danimarka'da yaşamış Viking Kralı Harald Bluetooth'un takma adı. Harald Danimarkalı kabileleri birleştirip bir kraliyet kurdu. Ayrıca Bluetooth'un logosu eski İskandinav harflerinin birleşiminden oluşuyor. Hagall ve Bjarkan, Harald Bluetooh'un da baş harfleri olan H ve B.

Japonya İmparatoru Akihito, 2019 Nisan ayında tahtını varisine teslim edecek. 200 yıl içinde tahtını devreden ilk gönüllü olacak.

DmLX1f4V4AAub-M.jpg

Dünya nüfusunun yarısından fazlası pirinçle besleniyor.

tumblr_o9f5wqNGXq1ripunmo1_r1_500.jpg

Uyku düzeni kötü olan çocukların büyüdüklerinde alkol ve uyuşturucu bağımlısı olma ihtimali daha yüksektir.

200.gif

Bir ceset yakılınca bütün platinler eritilip yol tabelaları ve güvenlik bariyerlerinde kullanılır.

a6e7849bf89cfe268effa12fb3d1f554.jpg

Kargaların zekası 7 yaşındaki bir çocukla karşılaştırılabilir

american_crow_chips_question_mitchell_haindfield_cc.png

ABD'de yaşayan bir çocuğun evcil hayvanının olma ihtimali, hayatta ve yanında olan bir babasının olma ihtimalinden daha yüksek.

45b514ac3d476598de5715365e4d2e67.gif

Yetişkin dişiler tarafından yenilmemek için eril karadullar sık sık dış genital organları henüz olmamasına rağmen çocukları ile çiftleşirler.

giphy.gif

Evcil köpekler en az 12 türün yok olmasından sorumludur.

tumblr_o39iukvgWY1v6wy9ho1_250.gif

Ananas, proteinleri bozan bir enzim olan Bromelain'i içerir. Yani siz onu yerken, o da sizi yiyor

giphy.gif

Kalbimiz 9 metre uzağa kadar kan fışkırtabilir.

tumblr_ohonm9CeBS1vo5elao1_500.gif

"Gaslighting" bir tür psikolojik suistimal yoludur. Sürekli olarak yanlış bilgiler verilen kişi kendi hafızasını sorgulamaya başlar.

acbe8269a795b55fea45e7ff17586b27.jpg

Kuzey leopar kurbağası avını gözlerini kullanarak yutar. Gözlerini kafasının içine geri çekerek yemeğin aşağı itilmesine yardımcı olur.

Wqr3EY.jpg

Naegleria Fowleri adındaki beyin yiyen bir tatlı su amipi insanları 7 gün içinde öldürebilir. Ölüm oranı %98'dir ve etkili bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır.

k9YdJW.jpg

Bağışıklık sisteminiz, günde en az bir kere, yaşaması durumunda kansere dönüşecek bir hücre yok eder.

DlIfCWRXcAMERRw.jpg

Yemeğinin kaybolduğunu fark eden bir adam evine yerleştirdiği webcam ile bir kadının bir yılı aşkın süredir adamın bilgisi dışında dolabında yaşadığını öğrendi.

DabzHPyUwAA0H_Q.jpg

Golyat kuş yiyen tarantulası yeni doğmuş bir köpek yavrusuyla aynı kilodadır.

hqdefault.jpg

1920'lerde bir oyuncak bebek tasarımcısı bebekleri daha gerçekçi göstermek için kendi kızının derisinden parçalar kullanmıştır.

0c959bc8e21f1b469a6ef65d3d066381.jpg

Okurken bildiğin şok oldum. Hangi birine şaşırsam bilemedim ama finaldeki bilgi şaşkınlığımı ikiye katladı resmen. Ne tuhaf şeyler oluyormuş meğer şu dünyada.

Aleyna bacim senin bu konularina hayranim :O
Su amipine sok oldum,
En sonuncusuna elendim.
Olay budur ellam ya hala soktayim

Aleyna bacim senin bu konularina hayranim :O
Su amipine sok oldum,
En sonuncusuna elendim.
Olay budur ellam ya hala soktayim

attığm başlk ile içeriğin oluşn beklentiyi karşılamsı, merakı cezbtmesi ve beğnlmesi ne güzl
ilgin içn teşkkr edrm =))

ben hep oyuncak bebekli korku filmlerinden korkmusumdur
ki bazi oyuncak bebekleri de korkutucu bulmusumdur
demek bu yuzdenmis

Geri