Sağcı - Solcu

Konu sahibi son olarak 791 gün önce görüldü
Sağcı solcu gibi sınıflandırmaları hiç bir zaman benimsemedim. Bunlar içinde bulunduğumuz hakikati gizlemeye yarayan uydurma mefhumlardır. Bilhassa sosyal sınıflara ayrılmamış bir ülkede sağcı solcu ne demek?

Cemil Meriç, Bu Ülke, s:62

Varlık yokluk derdine düşürülmüş, Bir ÖMÜRLÜK emeği bir ev bir arabaya yetmeyen Bankacı, Rantiyeci (kira sahibi), Devlet üçgeni içinde elinde avucunda ne varsa alınmış, ay sonundaki elektrik faturasını hesap eden, ortak paydaları KAYBETMİŞLİK olan, adalet mekanizmasından ümidi olmayan insanların birbirlerini sağcı, solcu, Türk, Kürt, Alevi, sünni, Mealci, tasavvufi, Chp'li, Ak Partili, Fenerli, gassaraylı diye ayırmaları, birbirlerine düşmanlaşmaları AHMAKLIK değil de nedir?1705998635601.jpg

sen de liberal ol azizim. illa ki bir tarafı seçmek zorunda değilsin.

aç karnına savunulabilecek hiçbir ideoloji yoktur zaten ahaha. benim tek ideolojik görüşüm var o da alkol ve sevişmek. çocukluk ve ergenliği de çıkarırsan 30 sene dolu dolu ya yaşıyorsun ya yaşamıyorum sokmuşum ideolojisine.

ben iyiyim sen kötü
ben namusluyum sen namussuz
bu kadar basit
yormayın kendinizi

Taraf olmayan bertaraf olur...

hayır gelsin sorun yok da benim 8-9 yaşındaki hallerimi hatırlıyordur belki de 7 :/
Ya sen bu serseri/soytarı/ipe sapa gelmez/ boş / beleş adam ile çocukluktan tanışıyor olup benim gibi makul/efendi/rutin/uberschaman biriyle nasıl tanışmamış olabilirsin?!?!?

Bu çocuk ile biz 2007-2015 yılları arasında siyam ikizi gibiydik.

Ya sen bu serseri/soytarı/ipe sapa gelmez/ boş / beleş adam ile çocukluktan tanışıyor olup benim gibi makul/efendi/rutin/uberschaman biriyle nasıl tanışmamış olabilirsin?!?!?

Bu çocuk ile biz 2007-2015 yılları arasında siyam ikizi gibiydik.

ya ben Berhatla ilkokul arkadaşıyım ahah
ben İstanbul'a geçtim, siz benden sonra tanıştınız...senden önce ben olmam şoku...2004 te gectim işte...

ya ben Berhatla ilkokul arkadaşıyım ahah
ben İstanbul'a geçtim, siz benden sonra tanıştınız...senden önce ben olmam şoku...2004 te gectim işte...
Bunu başta @Stockholm Sendromu olmak üzere herkes bilir ki ben sevdiğim insanları paylaşamam. Berhatı hiç paylaşamam ne demek Berhatı benden önce tanıyor olmak …

Artık baş düşmanımsın ilüzyon…

Bunu başta @Stockholm Sendromu olmak üzere herkes bilir ki ben sevdiğim insanları paylaşamam. Berhatı hiç paylaşamam ne demek Berhatı benden önce tanıyor olmak …

Artık baş düşmanımsın ilüzyon…

ben onun çantasının kendisinden büyük hallerini biliyorum. yakaladım zayıf yerini, bittin sen. neyse ara ara kullanırım ben bunu....

Geri