Sadece Soru/yorum...

Konu sahibi son olarak 4297 gün önce görüldü
Ve sorun bakalım :

1400 yıl önce, Hira Mağarasından çıkıp eve gelen ve eşine ""Bana Cebrail geldi ve bana Tanrı'nın Elçisi olduğumu ve Tanrı'dan gelen ayetleri insanlara tebliğ etmekle görevlendirildiğimi söyledi" diyen kişinin doğru söylediğini nereden biliyorsunuz ?

Başka sorum yok bağımsız yargıcım...

İnanmak yada inanmamak bütün mesele bu mu :icon_smile:

Bazı şeyler ispat edilmek zorunda değildir mesala babanın babalık testi yaptırmadan baban olduğuna inanman gibi

Kuran son kutsal kitaptır.Bütün aleme inmiştir.
Ayetlerinde zorlama yoktur.Hatta tam tersi zorlama vardır dediğiniz kitapta ''dinde zorlama yoktur...'' diye geçen bir ayet vardır.
1400 yıl önce eğer ki Hz Muhammet(s.a.v.) yalan söylemiş olsaydı bu zamana kadar varlığını sürdüremez O'nun izinden gidenler O'na inananlar olmazdı.Nasıl ki yalancı peygamberler her çağda çıkmış ama zaman sonra yok olmuş ise O'nu da anan sevenler özleyenler onun için gözyaşı dökenler yolundan gidenler olmazdı.

Bende sadece soru/yorum yalan söylediğinden bu kadar nasıl emin olabiliyorsunuz?Ya doğruysa?

Mekke döneminde zaten inanan kesim sadece halkın aşağı dediğimiz zayıf ve cahil kesimiydi. Yanlış hatırlamıyorsam da sayıları 100'ü geçmiyordu. Yani Muhammed'in gökten indiğini söylediği şeye inandıklarından değil vaat ettiği şeylere olan güvencelerinden yakınındaydılar.. Daha sonrasını zaten biliyoruz, kılıç zoru ile korku salarak ve gün geçtikçe artan sayının diğer inanmayanlar üzerindeki manipülatif etkisi ile..

Ya da başka bir varsayım, çok karizmatikti, ikna kabiliyeti müthiş kuvvetliydi..

abi kitap, ayet falan indirmesine gerek yoktu, gözümün önünde ayı ikiye yaran adama taparım bile ben xd

islami kaynaklara göre üçüncü insan(kabil) agnostiktir. zira babasıyla(adem) sürekli din felsefesi ve tanrının varlığı üzerine münakaşa ederler.kabil, net bir cevabın olamayacağını savunur.

Sorun sadece din olsa keşke! Din evrime uğrar ama nefret evrime uğramıyor! İster dinciler dinsizlerden nefret etsin ve istersen de dinsizler dincilerden nefret etsin. Nefret hep aynı kalıyor. Cahillik de öyle! Dinle uğraşma bu kadar. Bu soru sordukların, ışid görüşünün birebir islamiyetle uyuştuğunu bilmiyorlar ve aslında bilmemeleri daha iyi. Aslında soruların komik kalıyor :)

Kuran son kutsal kitaptır.Bütün aleme inmiştir.
Ayetlerinde zorlama yoktur.Hatta tam tersi zorlama vardır dediğiniz kitapta ''dinde zorlama yoktur...'' diye geçen bir ayet vardır.
1400 yıl önce eğer ki Hz Muhammet(s.a.v.) yalan söylemiş olsaydı bu zamana kadar varlığını sürdüremez O'nun izinden gidenler O'na inananlar olmazdı.Nasıl ki yalancı peygamberler her çağda çıkmış ama zaman sonra yok olmuş ise O'nu da anan sevenler özleyenler onun için gözyaşı dökenler yolundan gidenler olmazdı.

Bende sadece soru/yorum yalan söylediğinden bu kadar nasıl emin olabiliyorsunuz?Ya doğruysa?

Genç arkadaşım ; şayet mümkünse benim yazılarımı dikkatli okuyun..Zira, yazılarımı kendim üç kez okumadan yayınlamam...

Yazımın neresinde "Yalan söylüyor, eminim" gibi bir cümle kurmuşum...

Sadece Doğru olduğuna nasıl bu kadar eminsiniz diyorum...

Sohbete yanlışla başlarsak, doğruyu bulma şansımız kalmaz...

Sevgilerimle...

Sorun sadece din olsa keşke! Din evrime uğrar ama nefret evrime uğramıyor! İster dinciler dinsizlerden nefret etsin ve istersen de dinsizler dincilerden nefret etsin. Nefret hep aynı kalıyor. Cahillik de öyle! Dinle uğraşma bu kadar. Bu soru sordukların, ışid görüşünün birebir islamiyetle uyuştuğunu bilmiyorlar ve aslında bilmemeleri daha iyi. Aslında soruların komik kalıyor :)

Haklısın değerli arkadaşım...

Aynı dine inandığı ama sadece farklı bir mezhebe sahip oldukları için öldürülen insanların dinine inanıp, sonra da neden Tayyip hala iktidarda demek kadar komik değil mi benim sorularım...

Senin vurguladığını biraz açayım...Tüm dünyada islamiyeti en doğru yaşayanlar sadece Talibanlardır...

Garip ama doğru...IŞİD'in de islamiyeti yaşadığı gibi...

Her ne olursa inan yada inanma kimsenin inancını küçük görmeye hakkın yok.
Gençler inanmayın demekte kimseye düşmez, herkesin özgür iradesi var sonuçta ama dimi? Herkes istediği dine inanır veya inanmaz bu kişilerin kendi özgür iradeleri ile oluşabilecek bir durumdur.

Haklısın değerli arkadaşım...

Aynı dine inandığı ama sadece farklı bir mezhebe sahip oldukları için öldürülen insanların dinine inanıp, sonra da neden Tayyip hala iktidarda demek kadar komik değil mi benim sorularım...

Senin vurguladığını biraz açayım...Tüm dünyada islamiyeti en doğru yaşayanlar sadece Talibanlardır...

Garip ama doğru...IŞİD'in de islamiyeti yaşadığı gibi...

Evet, o kısmı öyle :) Bir de ırkçılığı ve hatta ırkçılık ile din karışımı farklı kombinasyonları da var. Örnek vereyim; madem son zamanların en popüler örgütü pkk, dur bak ben eleştireyim.
Marksist- Leninist çizgideler ama ölülerine şehit diyorlar ve şehadet İslami bir terimdir. Ne bir askerdir şehit olan ve ne de bir pkklıdır şehit. Asıl şehit, bu ışid, el nusra, el kaide v.s. gibi örgütlerin ölüleridir. Din uğruna savaşıp da ölenler onlar ve din derken islamiyettir tabi bahsedilen. Tabi biz şehadete inanmıyoruz. Zaten şehadet tanıklık etmektir ve arapça kelimedir ve asıl anlamı Allah'ın birliğine tanıklık etmektir. Bak kullanıyorlar işte. Hepsi hem de! Kardeşler arasına kin tohumları bile ekiyorlar... O şiiler Peygamberin torunu olan Hasan ve Hüseyin'in peşinden gidenlerdir. Kafalarını kesiyorlar, Haşimoğulların'a baskın gelen o diğer kureryş kabilelerine biat edenler. Kafalarına göre kullandılar aslında. Neyse, öyle işte...

Peki Nuri Baba, Allah yoksa Akasya Durağı dizisini kim yarattı?
Ben de sana bunu soruyorum. Nasıl soru ama aklın karıştı değil mi?

Evet, o kısmı öyle :) Bir de ırkçılığı ve hatta ırkçılık ile din karışımı farklı kombinasyonları da var. Örnek vereyim; madem son zamanların en popüler örgütü pkk, dur bak ben eleştireyim.
Marksist- Leninist çizgideler ama ölülerine şehit diyorlar ve şehadet İslami bir terimdir. Ne bir askerdir şehit olan ve ne de bir pkklıdır şehit. Asıl şehit, bu ışid, el nusra, el kaide v.s. gibi örgütlerin ölüleridir. Din uğruna savaşıp da ölenler onlar ve din derken islamiyettir tabi bahsedilen. Tabi biz şehadete inanmıyoruz. Zaten şehadet tanıklık etmektir ve arapça kelimedir ve asıl anlamı Allah'ın birliğine tanıklık etmektir. Bak kullanıyorlar işte. Hepsi hem de! Kardeşler arasına kin tohumları bile ekiyorlar... O şiiler Peygamberin torunu olan Hasan ve Hüseyin'in peşinden gidenlerdir. Kafalarını kesiyorlar, Haşimoğulların'a baskın gelen o diğer kureryş kabilelerine biat edenler. Kafalarına göre kullandılar aslında. Neyse, öyle işte...

Bir konuda ki hassasiyetimi sanırım hoşgörürsün dostum..

1978 yılında MİT tarafından kurulan Pkk, Hizbullah örgütüne antitez olarak kurulmuştu ama özünde Kürt devrimcilerinin kabaran ve bilinçlenen öfkelerini yatıştırmak içindi..

Bu anlamda, Apocular, kurulduğu günden beri değil Marksist Leninist, solcu, sosyaldemokrat bile olmadılar..

Sadece yıllarca kıçını yıkamayı bilmeyen kürt gençlerine takiyye yaptılar...

Emperyalizmin kiralık katilliğine ve de köpekliğine soyunanlardan ne zamandır "sol"cu oluyor ?

Her ne olursa inan yada inanma kimsenin inancını küçük görmeye hakkın yok.
Gençler inanmayın demekte kimseye düşmez, herkesin özgür iradesi var sonuçta ama dimi? Herkes istediği dine inanır veya inanmaz bu kişilerin kendi özgür iradeleri ile oluşabilecek bir durumdur.

Sevgili Hüma ; senden rica etsem , eğer demagoji yapacaksan, bu kadar kabaca yapma...

Söylemediğim sözleri, söylemişim gibi yazarak çürütmeye çalışmak, demagojidir ve bu konuda sakın benimle dans etmeye kalkma, ayağına basarım, nasırın acır, bağırırsın..

Ben kimseye inanmayın demedim ...Sadece, tek isteğim, sorgulamak..

Sorgulamadan inanmak, insan olana yakışmaz...

Benim görüşüm mü ?

Din, insan onuruna hakarettir...

Sen ,ister hakareti kabullen, ister reddet, sen bilirsin...

Sevgilerimle..

Ve sorun bakalım :

1400 yıl önce, Hira Mağarasından çıkıp eve gelen ve eşine ""Bana Cebrail geldi ve bana Tanrı'nın Elçisi olduğumu ve Tanrı'dan gelen ayetleri insanlara tebliğ etmekle görevlendirildiğimi söyledi" diyen kişinin doğru söylediğini nereden biliyorsunuz ?

Başka sorum yok bağımsız yargıcım...

Bana bunu birisi söylese tabi ki inanmam.
Ama sonrasında gelişen olaylar, ve bahsi geçen Hz.Muhammed (s.a.v.)'ın o güne kadarki yaşadığı gizemli olaylar onan inanılması için yeterli bir sebep olmuştur.

Geri