Sadece kadınların göreviymiş gibi düşünülen şeyler

Konu sahibi son olarak 2996 gün önce görüldü
Bknz: yemek yapmak.

Arkadaşım sen kendine kalkıp iki yumurta kiramayacak kadar acizsen bu neden kadının görevi olsun? Salak ya.. bak çok sinir oldum. Kadın canı ister kalkar yapar istemez yapmaz ama sen ona kalkıp neden yapmıyorsun diye soramazsin.

"Yemek yapmayı bilmeyen kadın" başlıklarından ve soylemlerinden tiksiniyorum.

Sonra ki hedef
Bknz: temizlik
Bknz : yemek yapmadı diye karısını ve çocuğunu yakan adam

becerebilsem senden beklemem
yemek tabiki

ellerim iki yumurta kıramayacak kadar acizse, kalbim niye yapmıyorsun diye soracak kadar asildir.

Evlenmeden önce yemek hazırlama konusunda şov yapan maria puder evlendikten sonra manidar konular açmakta. Enişte yalnız değildir, enişteyi yedürmeyük

Ay ne alakasi var arkadaşım jgjfjf
Bey'im de yapıyor benden önce geldiginde ben de harca(t)mam kocami asla :D
Dun sabah okuduğum bi haber yüzünden sinirlendim ve konuyu açtım :liv:

Çocuk doğurmak dışında sadece kadının yapabileceği iş olarak aklıma başka bir şey gelmiyor , varsa hatırlatmak gerek...

Yok eğer çok şey sıralayabiliyorsak , imkansızlar veya olmazssa olmazlar listemiz uzadıkça uzuyorsa dönüp kendimizi kontrol etmekte yarar var...

Hayat Müşterektir...

Bulaşık yıkatıyorum, perde takıyorum, yemek yapıyorum, cam siliyorum, evi süpürüyorum..

Şimdi bende mi kadın oldum?

Cinsiyetçiliği geçiniz ve insan olma erdemini gösteriniz efenim!

İnsanlarda bazı cinsiyet rollerinin olduğuna inanıyorum

cinsiyet rollerini belirleyen toplumdur.
kendi çevrenizi sizler yarattığınız için olmasını istediğiniz özelliklerinizi barındıran insanlar çevrenizde olsun.
bizim doğu toplumlarında ne yazık ki kadın erkek rollerinin büyük bir kısmını şeri hukuktan kalma olduğu için bunun önüne geçebilmek adına uzun bir zaman gerekmektedir.

Anne baba tutumundan kaynaklı. Nasıl yetiştirirseniz öyle yaşıyor. Ütü, bulaşık vs kadın işi olmadığını öğretirseniz kendisi yapar.

cinsiyet rollerini belirleyen toplumdur.
kendi çevrenizi sizler yarattığınız için olmasını istediğiniz özelliklerinizi barındıran insanlar çevrenizde olsun.
bizim doğu toplumlarında ne yazık ki kadın erkek rollerinin büyük bir kısmını şeri hukuktan kalma olduğu için bunun önüne geçebilmek adına uzun bir zaman gerekmektedir.

Pek kiymetli hocam,musadeniz olursa kucuk nukteyi duzelteyim.Serri hukuk veya bizim havsalamizda yer edinen ismi ile Fikih-islam hukuku- kadina emin olun,gunumuz modern olarak addettigimiz Bati'nin kadin telakkisinden daha once ve daha fazla deger vermistir.Kadinin sahid olarak dinlenilmesi,kadinin hakim olabilmesi batili devletler ve kadina tanidigi ozgurluklerden daha once islam ile sekillenmistir.

Fakat ben su radde de size hak veriyorum.İslamiyetin nesv-u nema oldugu topraklarda,kadinin degersiz gorulmesi adeta bir gelenek haline gelmisti.Bu gelenek ne yazik ki,bir cok kisinin islamiyetin kadina bakis acisi noktasinda tefekkurunun degismesine sebep oldu.

Gectigimiz ay sinema bolumun de "Dogu,Bati,Sinema ve Lilja'nin Acilari" adli bir filmde bu konuyu biraz detayli analiz etmistim.İmkan bulursaniz okuyun.Zaman bulursam "Sureyya'yi taslamak" adli oznesi kadin ve kimliksizlestirme olan sinema filmini de inceleyecegim.Fimleri yorumlayarak bakis acilarinin daha kolay degisebilecegi kanaatindeyim.

Konuya gelirsek,ortak bir hayatta becerisine gore herkes her isi yapabilir.Erkekler evin kolesi gibi ev isi yapabilir. : )

Erkek adam ev işi yapar mı olmaz öyle şey

Geri