Saddam Hüseyin

Konu sahibi son olarak 1013 gün önce görüldü
İdam edildiğinde yaşım küçüktü kurban bayramının ilk günüydü hatırlıyorum tv de verilmişti idam edilişi..
aslında böyle şeylerin tv ye yansıması taraftarı değilim ben o dönem çok etkilenmiştim çünkü..

• Üzgün
Tepkiler: 0
Bomba atacak diye evin kapı deliklerini bile naylon poşet ile bantlamıştık. Benimle yaşıt insanların çocukken korkulu rüyasıydı Saddam :)

Bundan sonra Kaddafi...ondan sonra da Esad da sira gelecekti...olmadi.

saddamın zulmünden kaçan ıraklı komutan komşumuz vardı anlatırdı çok zorluklar çekmiş
çok iyi insanlardı yakalandığı günü dün gibi hatırlıyorum usame bin ladinin de kuytu köşelerde saklanmış şekilde

Saddam Hüseyin'in devrilmesiyle Bağdat kent meydanında, Saddam ile özdeşleşen heykele tüm hırsıyla balyoz vurup deviren adamla yıllar sonra röportaj yapılır. Kendisi aklımda kalan şu ifadeleri kullanır:
"Özgürlüğümüze kavuşma umuduyla o gün heykeli yıkmıştım fakat anladım ki o gün özgürlüğümüz elimizden alınmış. Elimde olsa heykeli tekrar dikerdim."
Batı'nın evvelinde, şimdisinde hiçbir zaman amaç girdiği topraklarda barışı hakim kılmak olmadı. Aksine ülkeyi dikta yönetim ve liderden kurtarma, barış ve demokrasi götürme amacı taşıyan her müdahalesiyle coğrafya paramparça oldu.

Kirli oyunlarin sonucunu halk,cekiyor.

Saddam, kaddafi, mursi hepsi o vakitler gozumuze beynimize kotu adam olarak islendi, gercek cok farkliymis.

Bir Amerikalı General Türk televizyonuna çıkıp "Bir Mirage uçağının yakıt tanklarını zehir ile doldurup Türkiye üzerinde uçarşa ne olur" gibi bir şey söylemişti.

Ve kimsenin de aklına gelmedi, tankları zehir ile dolu olan uçak ne ile uçacak diye. Bizi savaşa katılmaya ikna etmek için söylenen bir söz dü. Amerika bizi aptal yerine koydu ve haklı çıktı.

cocukken hatırlıyorum sanki ismini duyuyordum televizyonda ırak savaçlarında..

Amerika desteği ile başa geldi. Amerika onayı ile Kuveyt'e girdi. Amerika ve Avrupalı müttefikleri Petrol kuyularını ele geçirmek için kendisini suçladı ve vurdu. Elindki silahlara gelirsek, bir kaç batılı savaş kahramanının anlattıklarını esas alırsak, Rus'ya dan da mühimat alamamışlar ve uçakları mühimatsız kaldırmışlar ve kuş gibi vurulmuşlar. Attıkları Scud füzeleri de genelde başlıksız dı. Düştükleri yeri delebiliyor du anca. Öyle olmasına rağmen Amerika'nın Patriot füzeleri bunları defalarca ıskaladılar. Irak büyük çaplı bir silah deneme sahası oldu. Sonraki yıllarda Patriot'ları yenilemek zorunda kaldılar.

Su testisi su yolunda kırılır.
Böyle tiplere acımamak gerekli, gebersin hepsi.

• Beğenmedim
Tepkiler: 0
Beğenmek zorunda değilim öncelikle; bu bir. Sana göre cellat olabilir, belki bana göre değil; bu iki. Acınacak durumda olan biri de değildi üstelik; bu da üç.
Tabiiki beğenmek zorunda değilsin. Sebebini sorma hakkım yok mu?

Tabiiki beğenmek zorunda değilsin. Sebebini sorma hakkım yok mu?

Ben de dedim işte; bana göre Cellat değil. Ben de bana göre Cellat olmayan birini ''Cellat'' olarak etiketlemeni beğenmedim. Buna var mı bir îtirazın?

Bir makâle linki yolluyorum. Çevirisini yapıp, okumak isteyen okuyabilir. Bu makâlede özetle; Halepçe katliamının İran tarafından yapıldığına değiniliyor. Yanlışlıkla ya da mazlum rolüne bürünüp, kendi halkını ve Dünya kamuoyunu manipüle etmek için yaptığı üzerinde duruluyor. Irak'ta ne Kimyasal silah, ne de Kitle İmha silahları bulunamadı.

İlgili makale linki : Opinion | A War Crime Or an Act of War? - The New York Times (nytimes.com)

Edit : İlgili site makâle okumalarını aboneliğe bağlı kılmış ne yazık ki. Abonelik de ücretli. Neyse işte, orada dediklerim anlatılmakta.

Ben de dedim işte; bana göre Cellat değil. Ben de bana göre Cellat olmayan birini ''Cellat'' olarak etiketlemeni beğenmedim. Buna var mı bir îtirazın?
Tabiiki var. Cellat, katil ve dikdatör,.....
Ama sıkıntı yok sen bu tipleri sevmeye devam et.

Geri