Saçlarım Çok Yağlı Ne Yapabilirim

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
yağlı saçlar için öneriler , yağlı saçlar için bakım önerileri , saçlarım çok yağlı ne yapabilirim , saçlarda yağlanma sorunu , yağlı saçlara çözüm önerileri

Saçlarım çok yağlı diyenlerden misiniz ?
İşte size yağlı saçlar için birkaç bakım önerisi:

Saç tipinize uygun şampuan kullanın.
Saç kreminizi saç diplerinize değil saç uçlarına uygulayın.
Saçınıza çok fazla dokunmayın bu yağlanmasına neden olur.
Saçlarınızı hergün yıkamayın.

Buna birçözüm yolu bulursanız benide etiketleyin:o

Benim saçlarımda yağlanıyor.

Yağlı saçlar için olan şampuanları seçmek yerine Ph oranı düşük şampuanları seçmekte fayda var .
Bayanlar da özellikle, uzun saçlarda verilen şekillerde saçın yağlı gözukme oranını etkılıyor.
Ayrıca tuzun iyi geldiğini duymuştum ama uygulaması nasıldır bilemem.

Yağlı saçlar için olan şampuanları seçmek yerine Ph oranı düşük şampuanları seçmekte fayda var .
Bayanlar da özellikle, uzun saçlarda verilen şekillerde saçın yağlı gözukme oranını etkılıyor.
Ayrıca tuzun iyi geldiğini duymuştum ama uygulaması nasıldır bilemem.

Ben saçıma şekil verme gereksiniminde bulunmuyorum sanırım saçlarım ince telli diye çabuk kirleniyorlar.

Ben saçıma şekil verme gereksiniminde bulunmuyorum sanırım saçlarım ince telli diye çabuk kirleniyorlar.

Şu var bide saçın bulunduğu deri yağlı oldugu için saçıda yaglandırıyo yani her şekilde yaglanma oluyor ama tabi hangi sıklıkta yaglandıgını etkileyen faktörler var misal düz saçlar daha cabuk yaglanır kıvırcık saçlarda ise yağlanma daha gec oluyor saç kıvırcık oldugu için yağ saçlara daha az yayılıyor.

Şu var bide saçın bulunduğu deri yağlı oldugu için saçıda yaglandırıyo yani her şekilde yaglanma oluyor ama tabi hangi sıklıkta yaglandıgını etkileyen faktörler var misal düz saçlar daha cabuk yaglanır kıvırcık saçlarda ise yağlanma daha gec oluyor saç kıvırcık oldugu için yağ saçlara daha az yayılıyor.

Benimkiler düz gibi :D Yani yıkadıktan sonra taradımmı düzdür. Taramayıp topladımmı dalgalı oluyor:)

Saçı yağlı olanlar ;
İlk yapması gereken işlemler arasında sampuanını değiştirme olmalıdır. Krem bazlı sampuanlar kullanmamalıdır. Eğer saç kremi kullanıyorsa diplerine değil saç uçlarına sürmelidir.

Ayrıca defne yaprağını 5dk kaynatıp durulama suyu olarak kullanılırsa çok işe yarıyor. Ben 2 kaşık olarak sirke de ekleyerek kullanıyorum.

İnsanlar saçlarının yağlandığını sanıyor ama saç değil normalde deri yağlanıyor. Bu yağlanan deri saça etki ediyor oda saç deriye deydikçe onu yağlandırıyor. Bu düz saçlı insanlarda daha çok olur. Sakın ama sakın saç kremi nemlendirici gibi bir şeyler kullanmayın.Diş fırçası ile saçlarınızın diplerini sanki bir yer paslanmış yağlanmışta ovalar gibi ovalayın. Daha sonra yıkayın ve kurulayın. Size öneridiklerimi yaptığınız taktirde 1 2 haftada sonuç alıcaksınız eminim. Saçlarınızı 2 veya 3 günde bir yıkayın ve sonuna kadar kurutun. Havlu ile kurutup tamam demeyin saç kurutma makinesiyle kurutun. İlk 2 sefer 3 günde bir. 2 Seferden sonra 2 günde bir yıkayın. 2 hafta sonra gözle görünür bir sonuç alacağınıza eminim. Saygılarımla.

nemlendiriciyi sadece saç uclarına kullandığında çok çabuk yağlanmaz:)
ve ılık suyla yıkarsanız da çabuk yağlanmaz:p

Geri