Saç Toplamakla Baş Ağrısı Arasındaki İlişki

Konu sahibi son olarak 1275 gün önce görüldü

Saçları sıkı toplamak, sıkıca örmek saça zarar verdiği gibi baş ağrısına da sebep oluyor

Saç köklerini ve derisini strese sokan toplama biçimi, kafa bölgesindeki kas ve sinirleri doğrudan etkiliyor. Oluşan bu gerilimin baş ağrısına sebep olması oldukça normal.

Rr6zQ7.png

Saç folikülleri doğal olarak aşağı doğru bakar, yukarı çekildiklerinde saç derisi kendini korumak için tepki veriyor.

632ce62f7eb5dde3978352c8cf4e4fd8.png

Normalden hızlı yağlanan saç derisi bunun en iyi örneği. Baş ağrısının yanı sıra incelen ve kökten dökülen saçların en güçlü sebeplerinden biri de saçı sıkı toplamak.

Peki ne yapmak lazım?

792f50b393ea08825ec93d54c0c79ebb.jpg

Saçları olabildiğince açık tutmak gerek. Bir saatten fazla toplanan saçın bir süreliğine açılıp yeniden toplanması öneriliyor.

Baş ağrısı oluştuğunda hemen ağrı kesiciye başvurmaya gerek yok.

7ca1188be4ecc3b8d809a65318408140.gif

Saçları açıp kafa derisine iyice masaj yapmak stresi alacaktır. Doğal bir saç bakım yağı ile birlikte de yapılabilir. İyi bir uyku da kas ve sinirleri yatıştırmada etkili.

Saçı toplarken de daha gevşek toplamak, lastik toka yerine kalın kumaşlı, yumuşak tokaları tercih etmek gerekiyor.

db66b41a8a951520024cd6dfe7b7b755.jpg

Üç yerine iki kez döndürmek, aykuyruğunu biraz daha aşağı indirmek, hatta mümkünse enseden toplamak saç diplerine yapılan baskıyı azaltacaktır.

kesinlikle ilgisi var tecrübeyle tesbit edilmiştir

Allaha şükür bir başım ağrımıyor

Katılıyorum, bende de aynısı oluyor çok sıkı bağlarsam hem aciyo hem başımı ağrıtıyor namussuz.

Benim bazen çok ağrıyor tokayı cıkarıp kalem sokuyorum sacıma

Benimde çok ağrıyor sıkı toplayınca,dağıtınca da saç diplerine dokunamaz hale geliyorum bazen,acıyor.

Hep gevşek bağlarım mutluyum ama yinede başım ağrıyor
o sorun saçımda değil tokada da değil bütün suç başımın kendisinde yani
Hayın kafa

Saçımı tepeden topuz yaptığım en son lisede görülmüştür. Fena baş ağrısı yapıyor ve rahatsız ediyor. Enseden toplamak daha hoş geliyor zaten gözüme.

Önceden burnumun deliklerine giren saçım baktım yemek yerken ağzıma girmeye başladı dün gidip hepsini kestirdim.belki depirasyon halidir ama pişman değilim.uzun saç hem bakım istiyor hem masraflı

Çok sıkı topuz asla yapmam gevşek olmalı.

Geri