Saç kaynaklarının ilginç hikayesi Nedir?

• Kullanıcı Lila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Saç Bakımı
🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Londra'da bir stilist, televizyon sunucusu Naomi Isted'ın saçına son dokunuşlarını yapıyor. Sonuç şaşırtıcı değil. Naomi'nin saçları oldukça canlı ve salondaki diğer tüm kadınları kıskandıracak kadar güzel gözüküyor. Fakat bu onun saçı değil. En azından kafasındakinin tamamı onun değil. Naomi güzellik salonunda, 3 saat ve 1200 sterlin harcayarak saçlarına gerçek insan saçı eklettirdi.

Dünya genelinde birçok kadının uyguladığı bu yöntem, Daily Mail'in gündemine girdi ve gazete Naomi'ye eklenen saçların izini sürdü. Naomi, bu yöntemi uygulayan on binlerce İngiliz kadından biri. Birleşik Krallık'ta saç ekletme işleminin son 5 yılda yüzde 70'lere varan oranda arttığı biliniyor.

Saç ithalatında dünyada üçüncü olan ülke, yılda tam 43 milyon ton insan saçı satın alıyor. Bu rakam 2 milyon insanın kafasını kaplayacak ya da dünyanın etrafını 3200 kez dönecek kadar saça denk geliyor. Fakat birçok kadın kullandığı saçların öyküsünü veya nereden geldiğini bilmiyor.
oEMoOX.jpg

5YObyd.jpg

E31kDB.jpg

1NAqE5.jpg

0y59RL.jpg

88yAaW.jpg

PQbm76.jpg

Saçlarını tapınağa bağışlıyorlar

Tapınakta saçlarını kestiren 28 yaşındaki Lavanya Kakala, bu saçlar karşılığında hiç bir şey almayacağını biliyor. Ancak bu onun kendi inancı doğrultusunda Allah'a teşekkür etme şekli. Kakala, "Yaptım çünkü Allah'a teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra saçlarıma ne olacağıyla ilgilenmiyorum. Kötü saçlı bir kadın, güzel görünmek için benim eski saçlarımı kullanmak isterse, bu onların çöpe gitmesinden iyidir" diyor.

Özellikle Güney Hindistan'da kadınlar saçlarını kimyasal şampuanlarla koruyor. Onların ipeksi yapısını korumak için Hindistan cevizi yağı ile besliyor. Birçok kadın saçlarını Hindu tapınağına bağışlıyor.

Sadece Tirumala Tapınağı, saç satışında yılda 22 milyon pound kazanıyor. Dünya Ticaret Örgütü (WTO) verilerine göre 2012 yılında yapılan tüy, deri ve saç ticaretinin %75'ini Çin gerçekleştirdi... Kafası kazıtılmış Çinlilerin saçlarını toplayan fabrikalar, neredeyse tüm dünyaya ihracat yapıyor...

Öncelikle toplanan saçlar fabrikalara satılıyor...

Saçlar önce dezenfekte ediliyor. Sonra işçiler buharlı su fıçılarında kürekle saçları karıştırıyor...

Fırında kurutulmadan önce saçlar farklı renklere boyanıyor..

Sonra da taranıp kadın çalışanlar tarafından dikiliyor. Son olarak pazara çıkan ürünler burada satılıyor.

Alıntı~

Geri