Saç Dökülmesi'ne Karşı Bitkisel Bakım

Konu sahibi son olarak 4205 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaşlar 18 yaşındayım. Uzun saçlıyım. Saçlarımda dökülme oluyordu günde 20 - 25 tel civarında sonra bi uzmana danışayım dedim. Önceden saç dökülmesine karşı clear man kullanıyordum baya bi köpürdüğü için iyi geliyordu bana ne bileyim sonra saç ve cilt bakımcım tarafından Otacı'nın ısırgan otlu şampuanını ve saç dökülmesine karşı toniğini tavsiye edildi. yağlı bir saçım olduğundan saçımı baya bir durulayıp ardından bu otacı şampuanı baya bir sürüyorum fakat 0 köpürme oluyor buda ister istemez piskolojikman çöküntü yaratıyor insanda.. :hö: Bu doğal şampuanların sizce saça bir faydası var mı ? Ve diğer bir sorumsa sizce bu yaşlarda dökülme normal mi bu konuda tecrübeli abilerimiz varsa lütfen yardımcı olsunlar..

:bulut:

Uzmanlar her banyoda 4-5 tel saç dökülmesinin çok normal ve gerekli olduğunu söylüyor. Aşırı mı dökülüyor?

Moralinizi bozmak gibi olmasinda eninde sonunda kel kalicaksiniz beyler :kiki:

Restful saçım yağlı olduğundan gerek duymadım hiç

Sana yılan yağını tavsiye ederim dökülmeleri kesinlikle durduruyor.
Bunun yanı sıra çam terebendi kullanmalısın ilk kullanımdan farkedeceksin.
Badem yağı ve bemiks ampul karışımını da kullandım sinemaki otuyla istersen onu da nasıl kullanacağını yazabilirim.
Bu 3ünden birine karar verip başla bence hemen.
O yağların saçın yağlı olmasıyla alakası yok zaten besleyici yağlar.
Kullandığım için şiddetle tavsiye edebiliyorum.

Restful evet haklı olabilirsin.. şuanda biotin ve demir takviyesi almaya başladım işte bu doğal şampuan ve toniği kullanıyorum. 1 - 2 ay böyle takılayım baktık değişen bişey yok senin dediklerini kullanırım ama çam terebentini şampuana damlatıp kullanmıştım daha önce de pek bi fayda etmemişti :cigara:

Restful evet haklı olabilirsin.. şuanda biotin ve demir takviyesi almaya başladım işte bu doğal şampuan ve toniği kullanıyorum. 1 - 2 ay böyle takılayım baktık değişen bişey yok senin dediklerini kullanırım ama çam terebentini şampuana damlatıp kullanmıştım daha önce de pek bi fayda etmemişti :cigara:

Saç önemli inşallah hemen durur dökülmesi.
Faydasını görürsen burada da paylaş bizde deneriz :cici:

Dökülmelerin azalmasını istiyorsan en etkili çözüm saçlarını 2 3 numaraya vurmak, her gün yıkamak, yağlanmanın önüne geçmek ayrıca sürekli temiz tutmak gerek. Epey fark edecektir. He yok ben uzun saç istiyorum ama saçımda dökülüyor diyorsan, şuan uzuta bildiğin kadar uzat hevesini al. Yakın zamanda kel kalma ihtimalin çok yüksek çünkü.

Dökülmelerin azalmasını istiyorsan en etkili çözüm saçlarını 2 3 numaraya vurmak, her gün yıkamak, yağlanmanın önüne geçmek ayrıca sürekli temiz tutmak gerek. Epey fark edecektir. He yok ben uzun saç istiyorum ama saçımda dökülüyor diyorsan, şuan uzuta bildiğin kadar uzat hevesini al. Yakın zamanda kel kalma ihtimalin çok yüksek çünkü.

Saçlarımı her gün yıkarım bende ama saçların yağlardan alması gereken besini almıyor ve saç tellerini güçsüzleştiriyor.

Saçları sık yıkamanın derideki koruyucu bakterileri yok ederek kepeklenme ve saç dökülmesine yol açabileceğini kaydeden Köktürk, “Koruyucu tabaka yok olduğu gibi deride istenmeyen bakteri ve mantarların üremesine de neden olabilir. En sağlıklı olanı saçların haftada 3 gün PH değeri 5,5 olan şampuanla yıkanmasıdır. Ayrıca yıkama sırasında çok sıcak su yerine ılık su kullanılmalı” diye konuştu.

Kaynak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri