Borsa yatırımcısı
Bronz Üye
-
-
-
-
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Parmakla yazıyı resmi buyutebiliyorsunBu şekilde okumak biraz zor. Ama anladık içeriğini. Risk var, stres var. Bir de güvende olmak var.
Her cihazda olmuyor.Parmakla yazıyı resmi buyutebiliyorsun
Kısaca köşede 50 bin 100 bin liran varsa 14 tane baba şirketin hisselerinden al 2 sene bakma . Sapkadan tavşan yerine fil çıkacakHer cihazda olmuyor.
Varsayım olarak doğru. Ama uygulamaya geçince fırsat kovalanıyor. Ve, sonuç olarak eldeki de gidiyor. Ve baba şirketler de zor duruma düşebilir. Burası riskli bir coğrafya. Alım için düşen dalgayı ve satış için yükselen dalgayı bulamazsan herkes kazanırken bile kaybedebilirsin.Kısaca köşede 50 bin 100 bin liran varsa 14 tane baba şirketin hisselerinden al 2 sene bakma . Sapkadan tavşan yerine fil çıkacak
2 yil once 10liralık hisseyi almayip şimdi 500 liradan alırsan batarsin 500 liradan 250 liraya düşerse kâr dan zarar edersinVarsayım olarak doğru. Ama uygulamaya geçince fırsat kovalanıyor. Ve, sonuç olarak eldeki de gidiyor. Ve baba şirketler de zor duruma düşebilir. Burası riskli bir coğrafya. Alım için düşen dalgayı ve satış için yükselen dalgayı bulamazsan herkes kazanırken bile kaybedebilirsin.
10 liralık hissenin 2 yıl sonra 500 lira olacağını öngöremezsin. Bu bir kural değil, olasılık sadece. 2 yıl sonra 2 liraya da düşebilir.2 yil once 10liralık hisseyi almayip şimdi 500 liradan alırsan batarsin 500 liradan 250 liraya düşerse kâr dan zarar edersin
Öyle devam et köşede dur sokağa da çıkma kafana taş da düşebilir herşey olur10 liralık hissenin 2 yıl sonra 500 lira olacağını öngöremezsin. Bu bir kural değil, olasılık sadece. 2 yıl sonra 2 liraya da düşebilir.
hatta iflas ta edebilir.
Petrol fiyatları çıksa, hisseler düşer. Olur da Rusya Ukraynaya girse hisseler düşer. Dolar çıksa hisseler düşer. Altın çıksa hisseler düşer. Faiz artsa hisseler düşer. Terör artsa hisseler düşer. Esad kalp krizi geçirse hisseler düşer. Rus'lar Akdenize savaş gemisi gönderse hisseler düşer. Seçim olsa hisseler düşer. Risk büyük ve sürekli takip ister.
Yaptığın ticaret .ticarette iflasda edersin .iflas ederim yapmam demezsin10 liralık hissenin 2 yıl sonra 500 lira olacağını öngöremezsin. Bu bir kural değil, olasılık sadece. 2 yıl sonra 2 liraya da düşebilir.
hatta iflas ta edebilir.
Petrol fiyatları çıksa, hisseler düşer. Olur da Rusya Ukraynaya girse hisseler düşer. Dolar çıksa hisseler düşer. Altın çıksa hisseler düşer. Faiz artsa hisseler düşer. Terör artsa hisseler düşer. Esad kalp krizi geçirse hisseler düşer. Rus'lar Akdenize savaş gemisi gönderse hisseler düşer. Seçim olsa hisseler düşer. Risk büyük ve sürekli takip ister.
Sana olasılıkları saydım ve bunları da gözlemlerime dayandırıyorum. Herhangi bir yönde tavsiye veya caydırma amaçlı yazmadım.Öyle devam et köşede dur sokağa da çıkma kafana taş da düşebilir herşey olur
Ticaret değil, yatırım. Ticaret, sen çalıştırıyorsan olur. Başkası çalıştırıyor ama sen sade sermayeni koyuyorsan yatırım olur.Yaptığın ticaret .ticarette iflasda edersin .iflas ederim yapmam demezsin
Anlaşma yapıyorsun yada yapılan anlasmayi kabul ediyorsun Parasıni sermayesini veriyorsun . Adam yada kadın şişe satıyor .sana kârdan ucret veriyor. Ortak oluyorsun . Buna da ticaret denir. Milyonda milyarda 1 şirkete ortak oluyorsun. Senin. Paranı çalıştırıp ilave ücret veriyorTicaret değil, yatırım. Ticaret, sen çalıştırıyorsan olur. Başkası çalıştırıyor ama sen sade sermayeni koyuyorsan yatırım olur.
Hangilerini alalım ben 3 tane aldım bir hayrını göremeyince sattım.Kısaca köşede 50 bin 100 bin liran varsa 14 tane baba şirketin hisselerinden al 2 sene bakma . Sapkadan tavşan yerine fil çıkacak
ŞişeİsbankasıAkbankAselsanTüpraşEregliKoçholdingSabancıPetkimTürktelekomTürkcellCcolaAkçansaOyak gurubunun ederleri -- alarko gibi sasa gibi thy gibi hektaş gibi erken teşhis edilip anlaşılınca öyle kazanılacak kiSana olasılıkları saydım ve bunları da gözlemlerime dayandırıyorum. Herhangi bir yönde tavsiye veya caydırma amaçlı yazmadım.
Şirketler her üç ayda bir Bilanço çıkarır ve senede bir Envanter yayınlar. Yatırımcılar bunları takip eder. Borç oranı, kàrlılık, likidite, fiyat ve kayıt değeri oranı, pay dağıtım oranı, kazanç ve sermaye oranı gibi kriterler önemli. Bunları takip etmiyorsan tamamen kumar oynamış oluyorsun ve şansına güvenerek yatırım yapmış olursun.
Bazen spekulatif oyunlar oynanır ve kağıt şişirilir. Herkes aldıktan sonra elde patlar. Bilançoları takip etmek bu açıdan çok önemli. Bunları da sıradan bir vatandaş zor takip eder.
ŞişeİsbankasıAkbankAselsanTüpraşEregliKoçholdingSabancıPetkimTürktelekomTürkcellCcolaAkçansaOyak gurubunun ederleri -- alarko gibi sasa gibi thy gibi hektaş gibi erken teşhis edilip anlaşılınca öyle kazanılacak kiHangilerini alalım ben 3 tane aldım bir hayrını göremeyince sattım.