Sabrın sonu selamet midir?

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Birincisinde ya sabır deriz.
İkincisinde de ya sabır diyebiliriz.
üçüncüsünde de ya sabır diyebilecekmisiniz ?

Sabır nereye kadar?

Bence selamettir. Bir çok kez sabrettim ve ödülünü de aldım. Bu yaşadıklarımdan sonra Sabrın sonu selamet değil dersem yamulurum kesin :D

Diyebiliriz demeliyiz. Sabrın sonu selamet olmasaydı

“İşte onlara, sabrettiklerinden dolayı, ecirleri iki kat verilecektir.” (Kasas, 54)

“Ancak sabredenlere, mükafatları hesapsız verilecektir.” (Zümer, 10)

diye buyurur muydu Allah (c.c.) ?

Diyebiliriz demeliyiz. Sabrın sonu selamet olmasaydı

“İşte onlara, sabrettiklerinden dolayı, ecirleri iki kat verilecektir.” (Kasas, 54)

“Ancak sabredenlere, mükafatları hesapsız verilecektir.” (Zümer, 10)

diye buyurur muydu Allah (c.c.) ?

Hiç sabredipte zararlı çıktın mı ?

Mağaza sektöründe çalışın sabır konusunda xxxmaster yaparsınız yeminle

Direk ölün bence.
Sizde siz kalmadiktan Sonra
Selamet başkalarının olsun.

Aman aman sonuçlar almasam da yinede sabırlı olmaktan geçemiyorum.

neye sabrettiğiniz önemli
gereksiz şeylere sabretmeyin bence : )))

Sabır etmek sadece sonucu metanetle beklemektir.
Hiç birşey siz sabrettiniz diye değişmez,yine aynı şeyle sonuç bulacak ama siz bunu önceden kabullenmiş olacaksınızdır sadece..

"Sabrın sonu selamettir"

Züğürt tesellisidir *bana göre*

Anan ağlar,biter tükenirsin iyi şeyler olur ama yaşamaya tadın kalmamıştır.. Sonradan gelen selamet,çoktan yaşanmış küçük kıyamettir.
Saf dışıdır lügatımdan bu söz.

Bir müşterim fatura ödemede sorun çıkartıyordu. Sürekli ödeme tarihini 1 ay ileri attı.
Sabrettim.
6 ay (:
Geçen hafta sabır tükendi. Evine gittim.
Param yok diyen adam, eve girdi, 3000 € ile Geri döndü ve borcunu ödedi.
Lakin sabır bir işe yaramamıştı.

Sabır taşı olsa çatlar derler ya hani,
herkese herşeye karşı sabrettim
Hz. Eyüp gibi.

Ben sabır demek yerine 'doğru yeri ve doğru zamanı bekleyebilme kabiliyeti' demeyi tercih ediyorum. Bunun olması 'muradına erebilme' diye adlandırılan başarının yada mutluluğun temeli olabilir.

Aksi halde gereğinden fazla beklemenin/dayanmanın/katlanmanın/tahammül etmenin bir çözüm getirmeyeceğini, tersine daha kötü sonuçlara neden olacağını düşünüyorum.

Her eylemin niteliği koşullara uygun olmalıdır.

Bunu örneklemeye çalışalım.

Örneğin diyelim ki, herhangi bir işin çözümlenmesi için beklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Beklemek burada sabır kelimesinin somut karşılığıdır. Ne için bekliyoruz? Kafamızdaki işin çözümlenmesi için. Kafamızdaki iş ile beklemek arasında sıkı bir bağ olmalıdır. Biz buna teori ve pratiğin birliği diyebiliriz. Bu ikisi arasında bir bağ olmazsa çoğu zaman başarısız olunur. Kırmızı kabloyu zamanında kesmedikten sonra bir anlamı yoktur. Çünkü bomba patlamıştır bir kere...

Umut ederek beklersek, sabrın sonu selamet olacaktır.

Tam bir teslimiyet ve inancla sabredilen herseyin sonu selamettir

Geri