Sabır taşı olmak

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
İnsanın tahammül sınırlarını zorlayacak durum / kişi ya da olaylara karşı sabredebilmenin en güzel tarifi olabilir.
Aşılması çok zor gibi görünen bir durum karşısında insanın kendi iradesi ile verdiği mücadeledir.
Bazı zamanlarda da öyle kişilerle karşılaşırsınız ki o insana sabır gösterebilmek çok büyük erdemdir.

Sabır etmek bile fazla ciddiye aldığımın göstergesidir. Buna bile gerek yok insanları kendi haline bırakınca gerçek yüzleri ve ne oldukları ortaya çıkıyor. Ben yoluma bakıyorum sabır bile hakedene sevgili Lefty cim :)

Sabır etmek bile fazla ciddiye aldığımın göstergesidir. Buna bile gerek yok insanları kendi haline bırakınca gerçek yüzleri ve ne oldukları ortaya çıkıyor. Ben yoluma bakıyorum sabır bile hakedene sevgili Lefty cim :)
Haklısın ancak bazı insanlara öfkelenmek bile gereksiz olabiliyor ve aslında sabır göstermekle kişi kendine iyilik yapmaktadır çünkü öfkenin yaratacağı olumsuz duygular durup dururken sağlığıma zarar verecek.
Panik de aynı şekilde insanı hasta ediyor ve en güzeli elinden geleni yapıp kalanı da akışına bırakmaktır.

Haklısın ancak bazı insanlara öfkelenmek bile gereksiz olabiliyor ve aslında sabır göstermekle kişi kendine iyilik yapmaktadır çünkü öfkenin yaratacağı olumsuz duygular durup dururken sağlığıma zarar verecek.
Panik de aynı şekilde insanı hasta ediyor ve en güzeli elinden geleni yapıp kalanı da akışına bırakmaktır.
Konuyu genel olarak ele almış olsakta senin mevcut asaletin ve kaliten bir tokat zaten emin olabilirsin.

kendime zarar verecek duruma gelmediği sürece genel olarak sabırlı biriyimdir. sabrımın sınandığı olay ya da kişilere göre de bu sabır taşının çatlama süresi değişebiliyor ama değmeyecek ve beni aşağı çekecek durumlarda sabır taşıma verdiğim kıymetten ötürü önemsemeden devam ederim yoluma. çatladığı noktada da çok sevimli biri olduğum söylenemez, bunu da eskiye göre bir hayli geliştirdim tabii. kişilere, olaylara tepkilerim sonunda beni bağlayacağından derin nefes alıp 5’e kadar saymak yetiyor. bilemedin 10… tamam 50 falan…

uzun uzun yazmak gereksiz, biz boğaların etiket karşılığında bu yazıyor.
görmek istemediğimiz, duymak istemediğimiz hiçbir şeyi duymayız, bizi sinirlendiremez.

Sabırlı olmak insanı daha da güçlü kılıyor ve özellikle de ciddi sorunlar karşısında sabır göstermek en azından olayın yıkıcı etkisini azaltmış oluyor. Bilinçli olarak yapılan kötülüğe sabır göstermek ise zaman kaybıdır. Uzatmadan çözüm bulmak gerekir.

Agladigin günleri unuttun mu?Hic bitmeyen şikayetlerini..diyorum ben böyle isine geldigi yerde bulunup,sabirli oldugunu düsünen sahislara.Lükstür o zamanlar, sabir ettigini düsünmek.
Insan, kendini uygun ortamlarda buldugu an,sabirli oldugunu düsünür..
bir planlamadigi ya da, öngöremedigi bir durumla karsilassin bakalim...histerik olur..gördüm öyle cok..

insanlara sabrım az ama bir şeyin sonucunu beklemek, bir durumla başa çıkma, mesleki konularla mücadele evet, bunlarda biraz daha iyiyim. psikolojimin yıpranmadığı bir dönemde isem de tam kapasite sabır gösterebilirim galiba. ama zaten bazı şeylerle uğraşıyorsam başa çıkamayabilirim, falan filan değişir yanii

Zaten sonucunu veya sebebini öngörebilen sabırlı olur. Demek olur ki, kişi tarafından çok yaşanmış ve artık ciddiye alınmıyor.

Her an manipüle edilebildiğiniz, aslında sabırlı bir insanken her seferinde bir dahakine susup sadece izleyeceğim dediğiniz ve bunu başaramadığınız bi döngüde ben aslında sabırlı değil de sadece maruz kalmamışım bişeylere diye düşünerek, öfke kontrol sorunları yaşayabiliyorsunuz. Hayatımda ilk defa bu sene öfkemle tanıştım ve sabrımın kontrolü öfkeme geçti. Bunun farkında olup aşmak için deli gibi çabaladığım için de aynı zamanda en güçlü olduğum zaman şu zaman sanırım.

genelde tepki vermeyi ya da nerede nasıl tepki vereceğini bilmeyen insanların, herhangi bir durum karşısında gösterdikleri sessizliği sabır olarak nitelendirme durumları mevcut.

Son zamanlarda sabırlıyım ya da sabırsızım diyemiyorum. Çünkü bu durumuna ve bu durumun yarattığı sonuca göre değişiyor.

Sessiz veya sakin kalmak ile sabırlı olmak farklı şeyler.

bazı konularda oldukça sabırlı olduğumu düşünüyorum. çat diye çatlayacak gibi oluyorum bazen ama hadi hayırlısı…

İnsanın ciddi bir hastalık ya da ani bir ölüm karşısında vereceği tepkiler, ne kadar sabırlı olup olmadığının en önemli testi olacaktır.

Sabırlı bir insanım ancak yine de sabır göstermek istemediğim kişi ya da olaylar olursa da hiç düşünmeden gemileri yakarım. Bilinçli olarak kişiyi yorma çabasındaki veya haksızlık yapan insanlara karşı asla sabırlı değilim ve tepkisiz kalmam da sadece uzak durmak istediğim ya da kale almadığım anlamına gelir.

Geri