sabahleyin zinde kalkmak icin ne yapmaliyim

Konu sahibi son olarak 3952 gün önce görüldü
Sabahleyin zinde olmak istiyorum bazende sabahlari yorgun oluyorum bunun bir caresi varmi ne yapmami tavsiye edrsiniz

Sabahları yorgun kalkıyorsan bunun tek nedeni geç uyumandır . Erken yatıp erken kalkman lazım .Hatta sporda yapabilirsin .Spor içinde beslenmelerine dikkat etmen lazım .Yani tek derdin yorgun uyanmaksa bunları yapabilirsin :)

burnunda et var mı yada kemik eğriliği?
bademciklerinle ilgili bir sorun var mı?
horluyormusun.

Bunların cevabını ver diğer nedenleri düşünelim.

kan değerlerin ne durumda ? bir de erken uyu herzaman .

Bende her sabah 06 20 gıbı kalkarım halıyle uykusuz olurum.acıkmak amacıyla her sabah ılık bır dus alırım dıslerımı fırcalarım. Sacımı tarar yola cıkarım bıraz yurur erken bır en gec sekıze kadar kahvaltımı yaparım. Artı bırde duzenlı uykunun olması lazım.ben boyle zınde kalıyorum .hayatını konrol altına almazsan hayat senı kontrolu altına alır sen hayatı degıl hayat senı yoneltır. Bence ufak tefakte olda bır duzen sart.

Fizyolojik olarak, burnunuzda bir sorun varsa nedeni bu olabilir.Sağlıklı bir uyku için beyninizin yeterli oksijeni alması gerekiyor.Psikolojik olarak; depresyondaysanızda sürekli yorgun hissedersiniz,uyumak istersiniz. Vitamin değerlerinizde önemli.B vitamini eksikliğindende kaynaklanabilir.Sorununuz fizyolojik kökenliyse alternatif anlamda yapacağınız pek birşey yok.Uzmana başvurmalısınız.Küçük bir operasyonla üstesinden gelinebilir.Psikolojik kökenliyse spor spor spor.Hele birde o spor yüzme ise rahat bir uykunun tadından yenmez.Yaptığınız onca alternatif yollar/telkinler bir işe yaramıyorsa bir psikiyatriste başvurun.Durumunuzun kökenine göre ya kendisi müdehale edecektir yada bir KBB,nöroloji artık sorunun temeli neyse o uzmana yönlendirecektir.Başvurduğunuz ilk uzman psikiyatrist olsun.Genelde uyku problemleri psikolojik kökenli oluyor.

Verdiginiz cevaplara tesekkur ederim en iyisi erken yatip kalkmak deginiz gibi

Geri