Sabahları Güne Türk Kahvesi İle Başlamanın 3 Zararı

• Kullanıcı GüLARZU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Konu sahibi son olarak 13 gün önce görüldü
HuWxERS.md.jpg

Sabahları gözlerinizi türk kahvesi ile açıyorsanız ve gün içinde sık sık kahve tüketiyorsanız dikkat! İşte türk kahvesinin zararları...

Sabah ilk iş olarak kahve içmenin iyi bir fikir olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Hatta bunun güne başlamanız için harika bir yol olduğuna bile inanıyor olabilirsiniz.

Ama sabah uyanır uyanmaz, özellikle de aç karna kahve içmek hiç de iyi bir fikir değil. Neden mi? İşte nedenlerden bazıları.

1) Reflüyü tetikler

Sabahları uyanır uyanmaz ilk işiniz mutfağa koşup türk kahvesi yapmak mı oluyor? Aman dikkat diyelim!

Aç karın ile içilen kahve, alt yemek borusu sfinkterini gevşetir ve bunun sonucunda mide asidi oluşur.

Mide asiti mideden yemek borunuza kadar ulaşabilir bu sebeple de reflü gelişebilir. Reflünün en yaygın semptomu ise göğüste ağrı hissetme ve keskin mide ekşimesi hissedilebilir.

2) Kan şekeriniz yükselir

Düzenli olarak sabahları aç karnına sade kahve tüketmek insanların kan şekeri kontrolünü önemli ölçüde bozduğu belirlenmiştir.

Buna karşın türk kahvesi tüketmeden kahvaltı yapan kişilerde kan şekerinde herhangi bir artış görülmemiştir.

Kan şekeri seviyesinin düzenli aralıklarda seyretmesi, diyabet ve kalp hastalığı riskinizi azaltır.

3) Cildi kurutuyor

Sade türk kahvesi sindirim sistemini çalıştırır ve bağırsakları harekete geçirip daha sık tuvalete çıkmanıza neden olur. Bu durum sonucunda ise cildinizde kurumalar meydana gelir. Bedeniniz yeterli su miktarını alamadığında, toksinlerin cildinizden ve vücudunuzdan atılması daha zordur.

Güne kahve ile başlamak ve akabinde çok fazla kahve içmek cildi kurutur. Kuruyan ciltte ise sivilce, çatlama, eve erken kırışıklıklar gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkar.

sabahları türk kahvesiyle başlayan kızlarımız konuyu görmesin :s

Sevdiğim şeylerin bir kerede faydası olsun....

Sırf ozentilik başka bir şey değil ben pekmez ile başlıyorum sakıncası var mı

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Sabah asla kahve ile başlamam. Aksine kahvaltımı çok sağlıklı yaparım.

Kahve saatim öğlen 1 2 3 gibi oluyor. Çünkü sabah zaten dinlenmiş ve enerjik uyanıyoruz birde kahve içersek onun da verdiği enerji ile zihnen yoruluruz.

Kahvaltı öğünü en zararlısı sağlıklı nasıl yapıyon

• Beğenmedim
Tepkiler: ne
Saçmalama en zevk aldığım ve mutlu olduğum öğün kahvaltı. Ne alaka zararlı diyorsun Sjsjssj

Günüm gecem kahve!

Geri