Sabah Uyanınca Telefona Bakmak Yerine Ne Yapabilirsiniz

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ruh Sağlıgı ve Psikoloji
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hayatlarımıza fazlaca dahil olan telefon artık sabahları gözümüzü açtığımızda gördüğümüz ilk şey ve gece yatarken de gördüğümüz son şey oldu. Geceleri rahat uyuyamamak, sabahları dinç uyanamamak gibi problemler de birçok insanda var. Yeterince yorucu ve koşuşuturmalı olan, bol bol ekranlara bakarak geçirdiğimiz günümüzün başlangıcını da ekrana bakarak yapmak insan vücuduna ve ruhuna iyi gelmiyor. Onun yerine uyanmanın farkına varıp, güne hazırlanmak daha iyi bir seçenek...

- Uyanma haline alışmak, uyumlanma için biraz etrafa bakınmak

Güne başlarken yapılması gereken ilk iş o güne alışmaktır. Uyku halinden uyanıklık haline geçiş sadece alarmın çalması ve gözlerin açılması değildir. Bunu yaz gününde soğuk bir havuza atlamak gibi düşünebiliriz. Havanın sıcaklığına alışmışken birden bire soğuk bir ortama girmek vücudumuz için ani bir şoktur. Uyku haline alışmış vücudumuz için de uyanmak buna benzer. Bu yüzden uyanınca ilk önce etrafa bakmak, gözlemlemek ve vücudumuza alışması için zaman vermek olmalıdır.

- Rüya günlüğü

Rüyalar bize çok şey söylerler. Günlük yaşamımızda aklımızı kurcalayan bir soru, çözemediğimiz bir sorunumuz gibi konularda bize yardımcı olurlar. Tabii rüyalarımızın bütün detaylarını hatırlayabilmek birden olabilen bir şey değil. Bunun için her sabah uyandıktan sonra, o gece rüyanızda ne gördüyseniz onu yazmanız gerekiyor. Yazdıkça daha da hatırlıyor, hatırladıkça rüyalarınızı anlamanız daha kolay oluyor.

- Meditasyon

Koşuşturmalı, yoğun, kalabalık ya da gergin günleriniz olabilir ve bu günlerde kendinize vakit ayırmak imkansız geliyor olabilir. Ama her sabah yapacağınız 5-10 dakikalık ufak meditasyonlar, hem güne daha iyi olma haliyle başlamanıza hem de gün içerisinde bu dinginliği ve iyi olma halini korumanıza yardımcı olacaktır. Nefesinize odaklanacağınız meditasyonlarla da gün içinde yine nefes odaklı ufak meditasyonlar yapabilirsiniz.

- Ses açma

Güne başlarken vücudumuzu ortama ve uyanma haline alıştırdık. Peki ya tüm gün kullandığımız ses tellerimiz? Onların da saatler süren sessizlikten sonra birden konuşmaya başlamadan önce hazırlanmaya ihtiyaçları var. Bunun için yapabileceğiniz birkaç ses egzersizi bulunuyor:

Ağzınız kapalı bir şekilde ''mmm'' sesi çıkartın.

Yine ağzınız kapalı şekilde, evet dermiş gibi ''hm hmm'' ve hayır dermiş gibi ''ıı ıııh'' seslerini çıkartın.

Bunları konuşmaya başlamadan önce 2-3 dakika yapmanız yeterli olacaktır.

- Yoga (esneme)

Tüm gece çalışmayı minimuma indirmiş ve dinlenmiş kaslarımızı güne uyandırmamız lazım. Bunun için ufak esneme hareketleri de işe yarar, dilerseniz yoga yapmak da iyi gelir. Her sabah yapacağınız Surya Namaskar (Güneşe Selam) kaslarınızın açılmasına ve güne dinç başlamanıza yardımcı olur.
alıntı​

Telefonda takip ettiğim sosyal medya hesabı olmadığı için sadece saat ve hava durumuna bakıyorum.

ben sabah uyanınca ses açma egzersizi olarak, sabah sabah çalışmayı bulanların sülalesine rahmet okuyorum yüksek bir ses ile.

Telefona bakıyorum. Okul grubunda mesajlar olabiliyor bazen.

Olm telefonun alarmı ile kalkıyorum. Nereye bakayım klozet takımına mı

Olm telefonun alarmı ile kalkıyorum. Nereye bakayım klozet takımına mı
Abi psikolojide biyolojik saat diye bir kural varmış. Bir insan 3 gün aynı saatte kalkıyorsa 4. gün alarm kurmadan da kalkabiliyormuş.

Abi psikolojide biyolojik saat diye bir kural varmış. Bir insan 3 gün aynı saatte kalkıyorsa 4. gün alarm kurmadan da kalkabiliyormuş.
Tamam var ama yiyosa saat kurma bakalım biyoloji nereye kadar

Tamam var ama yiyosa saat kurma bakalım biyoloji nereye kadar

Beyine komut verirsen aynı saatte uyanabilirsin ve hiç şaşmaz.

Kedim bile ( saat kullanmadığı halde:) ) her gece 03:30 gibi uyanıp yaş mama ister ve yıllardır o mamayı sadece 03:30'da ister, bu nasıl olabiliyor sence? Kedi saati nereden bilecek?

kediyi de ilime bilime alet etmezsin be lefty.

Beyine komut verirsen aynı saatte uyanabilirsin ve hiç şaşmaz.

Kedim bile ( saat kullanmadığı halde:) ) her gece 03:30 gibi uyanıp yaş mama ister ve yıllardır o mamayı sadece 03:30'da ister, bu nasıl olabiliyor sence? Kedi saati nereden bilecek?
Bunun için hep aynı saatte uyuman gerekir ama

Sosyal medya kullanmaman
Kullanmıyorum çünkü ilgimi çekmiyor ve bana bir faydası bulunmuyor. Herkes kullanıyor diye kullanmak zorunda mıyım?
Vaktimi oralarda harcamak yerine sevdiğim işlere ve kişilere ayırmayı tercih ediyorum.

Telefona bile zor bakıyorum yarı gözü açık meditasyon falan diyor, ben uyandığımda elimi sıkamıyorum bile o gücü nerden bulcam

ben telefonsuz iki yıl yaşadım mağara adamı gibi ve şuan olduğum kişiyi şaka ya şaka dsakgkasgk sıkıcıydı.

Geri