Sabah Ezanı

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Kalpte gerçek hissiyatına varanlar huzura erer.
Birde kalkıp namazı kılmanın verdiği ruh huzuru başka hiçbir yerde yoktur.

Sabah namazı günün ilk imtihanıdır.
İşiniz rast gider.

Saba makaminda okunur cok guzeldir. Merkezi sistem oldugundan beri ayri ayri guzelligi duyamayiz :(

İnanmayanların genelde ürktüğü , inançlı insanların ise huzur bulduğu bir andır.
Özellikle Eyüp Sultan camii'nde denk geldim Sabah ezanına muhteşemdi. Orada sürekli bulunmak isterdim.
Bu yüzden, tanimda "inananlarin huzur buldugu" dedik.
Aslında tam tersi olması mantıklı değil mi?
İnanmayan için hiç bir şey ifade etmiyor; o namaz çağrısına uymadığı taktirde bir azap bir kötü durumun onu beklediğini düşünmüyor neden korksun, ürksün ki.

Ama inanan, farzları yerine getirmezse, dünya hayatının her alanında ilahi emirlere uymazsa başına neler geleceğini biliyor. Bu bakımdan ezan da inanana Allahın emir ve yasaklarına uymazsa nasıl elim bir azapla karşılaşacağını hatırlattığı için ürperip kendini sorgulamasına neden olmaz mı..
Ezan sesinde huzur buluyorum diyen yaa gerçekten Rabbin vaat ettiği azaba inanmıyordur ya da dünya hayatındaki amellerinin onu cenente götüreceğinden emindir.

huzur diyenlerin hepsi sabah ezanında uyuyor hatta horluyor oluyor ne zaman dinlediniz de huzura erdiniz la :D

Hak etmediği halde kalk yat sabah oldu görevi gören, aslında güven ve ışığın ve yeni günün müjdesini veren kutsal olgu...

Üşenirim,kalkıpta kılmam namazı.
Çoğu zamanda duymam zaten.

Erken kalkma alışkanlığımdan olsa gerek, hiçbir vakit sonrasında uyanmadığım, vakti zamanında beni huşu içerisinde bırakan fakat yakın geçmişle beraber hiçbir his oluşturmayan ses..

o hoparlörün sesini inadına açıyorsunuz..biliyorum...bu inadınız bitirecek sizi..

Kaınattakı en Guzel ses... Sabahları urkuyor gıbı oluyor ama ınsan .. Bence guzel bı ses... Allah O sesı Yok etmesn kulaklarımızdan..

İslam ile , Allah ile, namaz ile alakası olmayanların rahatsız olduğudur ayrıca.
Bu tiplerden huzur duymasını beklememiyoruz zaten. (:
Bkz,
İstiklal marşının birkaç cümlesi.
Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.

Gönle düşen bir damladır berekettir huzurdur Rabbinle günün ilk buluşmasıdır secdeye gden yolda

Geri