Sabah erken kalkamayip ise geç kalanlar için

• Kullanıcı Yazar1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 3608 gün önce görüldü
Sabahları daha erken kalkmak için neler yapabiliriz??

Gelin nelee yapabilecegimiz seylerden önce bir Gec kalma bahanelerimize de bakalim
Sonbaharda yataktan kalkmak nasıl da zor geliyor değil mi?

Sabah erken saatlerde tatlı tatlı uyurken bir anda çalan saatin alarmına karşı düşman olduğumuz günlerde daha erken uyanmak için denenmiş süper taktikleri sizere sunuyoruz

Kış aylarında hiç birimiz i soğuk havalarda yorganimizin altından ayaklarınızı dahi çıkarmak istemeyiz. Cunki dışarı çok soguktur insan sicacaik yataginda aksama kadar uyumak ister veya birisi sobayı, kaloriferi yakarsa rahatlıkla yatktan cikariz. Hepimiz kalkmak zorundayiz cunku kimimiz işe, kimimiz okula, kimimiz de hastaneye yada devlet dairesine gidecektir. Yaz aylarında ise havaların sıcak olması ile birlikte geceleri geç saatlere kadar gezeriz ve egleniriz gec uyudugumuz icin sabah kalkmakta sıkıntılar çekeriz
Gelin yöntemlere bakmadan ilk biraz gecç kaldığımız zaman hangi bahaneleri öne süreriz onabir bakalım...

Olurda vereceğimiz yöntemlerde işe yaramaz ise Geç kalırsanız sonra şu tür bahaneler uydurursunuz.

1.yöntem

Kusura bakmayın Yürüyen merdivende kaldım

2.yöntem
Patron: nerdesin yahu sen saat kaç?

Eleman: efendim hiç sorma ya, başıma neler geldi ah bir bilseniz?

Patron: ne geldi yine anlat bakalım ?

Eleman: ya abi bindim taksiye tam geliyorum

Patron:ne taksisi yahu

Eleman: efendim işte geç kalmamak için erken geleyim diye taksiye binmiştim, neyse ki tam gelirken taksici teypten cd çıkarmak istedi tam o sırada eject'e bastı, ordan bir anda fırlayan cd taksicinin kaşını yardı!

Patron: eeeee peki taksici

Eleman: efendim adamda kansızlık varmış, adam direksiyon başında bir anda bayılmaz mı! neyse ki allahtan direksiyon hakimiyetini kaybetmeden direksiyona ben geçtim.

Patron: peki bu arada araba gidiyor ama ?

Eleman: evet efendim, neyse gittik hastaneye, bir de ne görelim! adam cdden tetanoz kapmış!

Patron: plastik cdden mi ?

Eleman: evet efendim, neyse tahlildi yatırmaydı felan derken anca gelebildim ben de kusura bakma.

birebir yaşanmıştır;

3.yöntem

- nerde kaldın be sen ?

- ya gelirken gözümün önünde adamın birisini kurşun yağmuruna tuttular, poliste ifade felan aldı görgü tanığı olarak.

- hadi ya, peki adam nasıl?

- hangi adam?

4.yöntem

Ama aslında ben tam zamanında geldim. Efendim bana burda olmadığımı ispatlayabilir misiniz? Size görulmemiş olmam burada olmadığım anlamına gelmemektir..
.

Kendileri dışarıdan hiç bir nesne ile uyanmiyanlar kendi kendine uyananlar, sizlere şapka çıkarıyoruz. çoğumuz geç yattığımız için erken kalkamıyoruz. “Toplantı 9’da değil de 10.00’da başlasa veya ilk ders zilimiz 1 saat sonra çalsa ne olurdu” diye yıllardır düşünsek te değişen hiç bir şey yok. 07.00‘da kalkıp 07.30’da evden hazır bir sekilde çıkmak zorundayız. Ne yapalım? Hemen bir pratik yöntemler nelermis onları bir araştıralım dedik. Sadece erken kalkmamiz bize yetmez, güne dinç bir şekilde başlamak lazım. Zira bizleri iş bekler, derste uyumak olmaz! Yani anlayacağınız erken yatmaya alışacağız. :)

Mesela kendinize bir uyuma saati belirleyip yatağa gitmeniz için ayrı bir alarm kurunuz. Televizyon başından kalkıp uyumaya sakın gitmeyin. Yatağa girmeden önceki 2 saat bir zaman diliminde bir şeyler okuyarak, sıcak bir duş anlara rahatlayıp, yürüyüşe çıkarak yada ertesi günü bir planlar yaparak geçirin. Bu sırada oda bizim camlarını açarak havalandırın. Mis gibi tatlı bir uyku istiyorsanız bırakın camlari kapatmayin temiz hava içeri girsin.

Yatmadan önce içmiş olduğunuz çay, kahve uykunun en azılı düşmanlarından. Hele ki alkol ve sigara ne sen son ne ben söyleyim sizi ters köşeye yatırır, bir türlü uyutmaz. Eger ki Karnınız açıktı ise hafif bir şeylerin ötesine geçmeyin. Günü koşarak, ağırlık ve kardiyo çalışmaları yaparak bitirmeyin.Uykunuz yok ise kendinizi yorun ama o kadar da çok değil. Ya da Onun yerine doktorunuzla ileşitim kurarak bir uyku ilacı edinebilirsiniz. Sessiz,karanlık ve sakin bir odada uyumaya çalışın. Gün içinde en fazla yarım saatten fazla şekerleme yapmayın. Uyandığını zaman da perdeyi açın, taze havayı içinize çekin . Alarmı yataktan uzak bir yere koyun ki onu susturmak için mecburen sabah uyandığında birkaç adım atın. İşte en kritik viraja geldiniz. Işte o saniyeler arası ölüm kalım meselesi ya alarmı ertelersiniz gec kalır patrondan laf yersiniz yada ertelemez ise daha erken giderek patronun goz ne girersiziniz Sakın Ertelemeyin! Fazladan 5 dakika daha uyuyum derken işi bizden olursunuz Allah korusun... 5 dakika fazla uyumanın ne size bir faydası var ne de çevrenize bir faydası var. Yani 5 dakika sizin sonumuzu belirler. Aksine alarmı duymamaya çalışırsanız, mışıl mışıl geç kalırsınız mışıl mışıl hiç çekinmeden patron dalafı sokar. :)

Alarma ulaştınız ver ertelediniz....
Tekrar yatağa girmeden geç kaldığınızı düşünün hele ki o patronun mahkeme duvarını bi düşünün. Kızarmış elinde kalem parmakları ile çevirerek sizleri bekliyor. Böyle sandalyede kasılmıs gelse de az kizsam diye bekliyor.Belki de bir fırsat bekliyor size laf söylemek için..
Dediğim gibi hiç birisini dusunmeseniz bile patronun o mahkeme süratini bir düşünün :)

Alarma ulaştınız ve kapattınız. Kendinizi tebrik edin.
Sınırınımız odanın eşiğinden çıkma. Bir adım ve sınırı geçerek patronun o mahkeme suratindan kurtulun..

Hemen banyoya, soğuk suya ulaştığınız an bu savaşı kazandınız demektir. Peki siz sıcak bir çay demlemek için daha ne duruyorsunuz?

Kahvaltinizi yapınız ve ise gidip patronu bekleyiniz.

Baktım patron geç geldi nerde kaldın der gibi bakın :)

Geri