Ruzname

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Kimi zaman geceyi gözlemlerim..

Önce taşıtlar kaybolur, cadde tenhalaşır, sonra sokak köpekleri gezinmeye ve havlamaya başlar yollarda..
Bir süre sonra ev ışıklarının yarısı söner, gece tamamen çöktüğünde sokak lambalarının hükümranlığı başlar, zifiri karanlık olur her yer bir tek ay-aydındır; ölüm sessizliği çöker..
Gecenin rengi yavaş yavaş açılmaya başladığında sokakta evsiz kedi dahi kalmaz.
O an bilirsin ki; gam müptelası olmayan herkes uykuya çoktan kendini bırakmış, rüyalarında gezinmekte..
Griye çalınca sema, efsun dağılır.
Şafak söker, ezan okunur ve ben gider yatarım...​

Hareketli bir fay hattı gibiydi ayrılık...
Daima sallantılı...
Biz ise, zoraki ayakta duran eski bir bina gibiydik...
İlk artçı depremde ; yıkıldık...​

3aa1db6f8f7dbe6ea39c4bd.jpg

Aradan uzun seneler geçecek aynaya bakacağım ve yüzümdeki kırışıklıkları göreceğim birgün...

O kırışık surat benim afil yaşamımda ne kadar güldüğümün ve ağlatıldığımın bir resmi olacak... Ve kadar meşbu bir yaşam geçirdiğimi anlayacağım o an.
Ağladığım ve güldüğüm hiç bir an için pişman olmayacağım! Sahte de olsa bir tebessüm kaplayacak yaşlı ve çirkin suratımı...​

4Jm9rhk.jpg

Lan aslında benden Komünizm sempatizanı sosyalist, ayyaş değil de, çok pis mütedeyyin olur ha, biliyorum içimde kelebekler uçuyor, böyle gün gelecek bırakacağım bu alkolik-anarşist-imansız tavırları, ak sakallı tonton bir amca olacağım, iyilik, huzur, sevap içinde yaşacağım, valla... Lakin bir 30 senem daha var, sonra şaapacağım ben, doğru yolu bulacağım yani, bırakacağım bu işleri, Bursa'da Cumalıkızık'ta bir ev alacağım, sabah ezanını dinleyeceğim güzel güzel, oh ne hoş musiki, alkol tüketerek değil, çay içerek... Param olursa tabii :uykucu:​

Hatem

Sen de gün gelince doğru yola gir, Nihat Hatipoğlu amca gibi nur yüzlü ol, o imzayı da sil olum ne öyle şeytan meytan yazıyor.

Çok güzel bir söz vardır mübarek,

''Büyük Angelo’nun, bir kiliseyi dekore ederken, terlik giymiş birkaç melek çizdiği söylenir. Bir kardinal, resme bakıp sanatçıya sormuş: “Kim şu güne kadar terlikli melek görmüş?” Angelo, başka bir soruyla cevap vermiş: “Kim şu güne kadar çıplak ayaklı melek görmüş?”

Bir terlikli birde çıplak ayaklı melek görürsem şayet, dediğin yolda hemfikir olabiliriz.
Sana bol tevbe-i estağfurullahlar (:

[YOUTUBE]PlGtjaGbSy0[/YOUTUBE]

Hay Derya'sını...

Son zamanlarda neye elimi atsam kurudu... Elimde duran zarif tesbihim bile paramparça oldu birden, bende bir b.kluk var bu aralar...

Uhrevi hayata inanmayan ben, şimdilerde Allah ile sidik yarışına giriyorum, hadi diyorum ayaksız at'a ramak kalsın, bitir bu meşbu ömrü, ne bekliyorsun? Ne kadar ömür biçtin; azalt... Bir güzellikte bana yap... Her gece dua ettiğim zamanları hatırlatıyor bana bu halim, çaresiz, müşkül....

Olmamıştı, yine olmuyor, ya yukarıdaki yok, ya da beni yaratmış lakin şimdi hiç s.klemiyor...​

İnançlıların bu saatlerde neden kalkıp dua ettiklerini ve namaz kıldıklarını anlıyorum, üzerinize bir rahmani efsun çöküyor bu vakitler, itikat sahibi olmasanızda. Yakınlaşıyor fecr vakti, sabah ezanı, bu saatler mühim demek ki.

Yazdım-sildim,
Yazdım-sildim ve anladım ki ,
- hiçbir yazı, insanın dişini sıkarak sustuklarından daha tesirli olamaz.

Geri