Rüyalar gelecekten haber verebilir mi?

Konu sahibi son olarak 1733 gün önce görüldü
Tibet’te kehanet rüyaları, rehber rüya olarak sınıflandırılmakta ve bilge kişiler tarafından sistemli bir şekilde reenkarnasyonların bulunmasına yardım etmek ve gelecekten haber almak için kullanılmaktadır. Buna rağmen, gelecek için bazı öngörüler doğru çıksa da çoğunlukla doğru çıkmayacağına inanılırdı. Gelecekteki olaylara dönük kehanetler görmek, aşırı egoya işaret ediyordu. O nedenle öğretilerde, kehanet rüyası gördüğünüzü söylemeden önce, iç motivasyonunuzu dikkatle kontrol etmeniz gerekmektedir.

Batı kültüründe kehanet rüyalarıyla ilgili bakış açısı yetersiz olmasına rağmen, çok uzak bir konu değildir. Hristiyan kültürünün Batı’ya yayılmasında, Roma imparatoru Konstantin’in savaştan önceki gece rüyasında Hz. İsa’yı görerek, bunu zaferin işareti olarak yorumlaması da etkili olmuştur.

Freud ve Jung da rüyaların telepatik olabileceğini kabul eden yazılar yazmışlardır. Kitaplarında, bilinçaltının gelecekteki olayları önceden görme becerisinin nedeninin mistik ya da özel bir yetenekten değil, depolanan engin bilgilerden kaynaklanabileceğine işaret eder: “Rüyalar bazen durumları, onlar olmadan çok önce duyururlar. Bu ille de geleceği görme değildir. Bilinçli olarak göremediğimiz şeyleri bilinçaltı görür ve bunları rüyalar yoluyla bize aktarır.” Bu durum, bilinçaltının depoladığı bilgileri, gelecekteki olası sonuçları önceden görmek için seçenekler yaratmak için kullanmasıdır. Geleceği görmekten çok, geleceğe hazırlanmak diyebiliriz.

kehanet-ruyalari-1.jpg

Kehanet rüyaları, önceden bilme ve önceden uyarma rüyaları olarak ayrılabilir. Dr. Dossey, önceden uyarı rüyalarının, yaşamımızı sürdürmemize yardımcı oldukları için bize genetik olarak verildiğini düşünüyor. Kehanet rüyalarının herkesin içinde bulunan ama genellikle pasif koruyucu önlemler olduğuna inanıyor. Bazı rüyalarının onu ön uyarılarla uyardığına ve onu koruduğuna da inanıyor. Kehanet rüyalarının tam olarak nasıl işlediği bilinmemekle beraber.
Alıntı

Ben üniversiteye başladığımda aşık olacağım kişiyi birebir suretiyle bir gece önce rüyamda görmüştüm. Rüyalarımda olan bazı şeyler zamanla gerçekleşebiliyor.

bilinç altımız mı bize gelecekten haberler verebilicek ilginç teori :D

Rüyalar bazen doğru, çoğunda yanlış bilgi verir. Doğruladığımız rüyalarımızı hatırlarız, çünkü olağan dışı bir olay. Diğer rüyalarımızı uyandığımız aynı sabah unuturuz.

Yazıyı okumadım ama annemin rüyaları çıkıyor sonra dedim belki benim de yavrusu olarak biraz nasiplenmisimdir bu armagandan ve tarot bakmaya başladım. Her şey yavaş yavas doğru çıkmaya başlayınca korkup bıraktım... Annem iyi delirmiyor...

Tabii, şöyle izah edeyim.

Rüyamda kana kana su içiyordum. Koca bir su bardağı, mutfaktaki armatürden su dolduruyorum fakat su çok klorlu, anne diyorum yayladan doldurup getirdiğiniz su vardı, balkonda diyor, büyükçe bir pet şişeden annem bardağıma su dolduruyor, içiyorum, içiyorum, litrelerce içiyorum.

Peki bu ne anlam ihtiva etmektedir?

İki gündür içe içe narin vücidumın iflahı gevremiş, su kalmamış su, alkol tüm suyu bertaraf etmiş, vücut diyor ki, çok susadın su iç pez....

Bu da böyle bir rüya anımdı.

bir defa yaşadığım bir durum söz konusu şimdi anlatamayacagım ama evet.. bazen haber verıyor belkide bilinçaltı ile alakalı

Hepiniz mi “yeşilgören”siniz. Hepinizde mi Targeryan kanı var…

Mümkün değil. Şirke girer.

• Hımm
Tepkiler: ne
Ahir zamanda görülen rüyalar gerçeği yansıtacak diyordu ???

Sabah sabah yükledi neşeti be dedem zaten o benim teşk ederim zevkle dinlerim dur açayım bye )

Benim ruyalarim cikiyor, Yillar once 19lu yaslarda bir ruya gormustum, ucuyorum ama cok net hatirliyorum uca uca esimin baba evinin catisina kondum. Zaten o ev mahallemizde bir yer bu yuzden net hatirliyorum. Sonra iste catisina kondugum evin ogluyla evlendim....

• Wow
Tepkiler: ne
4-6 saniye arasında süren rüyalara çok fazla anlam yüklüyorsunuz.

Beyin insanının evindeki bir hizmetkarıdır diye bir şey okumuştum. Ihtiyacın olduğunu düşündüğün şeyleri Emredersin sen fark etmesen de beyin sana ortam ve koşulları İlmek ilmek hazırlar. Bu hazırlıklar içinde rüyalar olamaz mı sizce?

Benim ruyalarim cikiyor, Yillar once 19lu yaslarda bir ruya gormustum, ucuyorum ama cok net hatirliyorum uca uca esimin baba evinin catisina kondum. Zaten o ev mahallemizde bir yer bu yuzden net hatirliyorum. Sonra iste catisina kondugum evin ogluyla evlendim....

Ruyasini da gordun madem niye o kadar bekledin :D

Bende ruya filan yok, bilincimin alti cok mu dolu cok mu bos bilmiyorum artik .p

Geri