Rusya - Ukrayna Soğuk Savaşı

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Rusya 1 Nisan'dan itibaren petrol ürünleri vermeyecekmiş.
Ukrayna bazı gıdaları Rusya'dan almayacakmış. Rusya ile turizm işbirliğinden çekildi.
Bu haberler dışında Rus ordusu Ukrayna sınırında hareketlenmiş, ABD farkındayız demiş.

Profilde Rus ordusunun hareketlerine yönelik başka videolar da var.
İşin ilginç yanı, Ukrayna ile yakınlaştık biraz.
Kısa süre önce savunma sanayi ve İHA sözleşmeleri imzaladık hatta.
Ukrayna tarafında da askeri hareketlilik var.

Ukrayna ile Moldova arasında küçük bir Rus yanlısı bölge var, Ukrayna oraya girebilir diyenler var. Moldova, Batı yanlısı zaten.

Soğuk savaş her an sıcak temasa geçebilir. Birkaç gün önce 4 Ukrayna askeri ölmüş zaten.
Türklere yar olmayan Kırım, Rusya'nın elinde kalmasın.

Rusya Tüm ordu birliklerine Kırmızı kripto Savaşa hazırlan emri vermişti 23 Martta.
Ayşe Tatile çık'ın Rus versiyonu.
Rusya Ukrayna gibi görünüyor fakat diğer devletleride savaşa çekebilir bu durum.

Selenzky, Saakashvili degil aptal aptal kararlar alacak.

Amerika Ukrayna'nın yanında diye düşünüyorum. Rusya'nın Avrupaya yanaşması Abd'nin işine gelmez.
2008 de de ABD Gürcistan in yanindaydi güya.
Noldu?
Iste Selenzky de, umarim yani öyle düsünüyorum, bu konuda bilinci aciktir ve Rusya ya diplomatik yaklasir.

Rusya normalde savaş çıkarsa 1 haftada alır orayı da, neden bu aralarında ki husumet bilmiyorum.

3. Dünya savaşı bunlar yüzünden çıkarsa yandık.

Çin ile A.B.D. arasındaki sıcak sanki. Bunlar dipten dipten Ons'a yarayan hareketler. Soğusun bakalım ne kadar soğuyacak.

Rusya normalde savaş çıkarsa 1 haftada alır orayı da, neden bu aralarında ki husumet bilmiyorum.

3. Dünya savaşı bunlar yüzünden çıkarsa yandık.
2.dünya savaşından sonra Avrupa'nın ekonomisini ABD düzeltti.Düzeltti derken şu şekilde oldu.
Parayı abd sana borç olarak veriyor.Sen o borç aldığın para ile ihtiyacını abd den tedarik ediyorsun.
Yani ABD verdiği parayı dolaylı yoldan geri kendine alıyordu. Üstelik ülkeleride kendine borçlandırıyordu.

Rusya bunun farkında ve rahatsızdı herzaman.
Birde güç savaşı var. Ben daha güçlüyüm ben daha güçlüyüm.
Eğer Rusya Ukrayna'ya girerse ABD'nin Avr ekonomisine tehdit gibi birşey.

Rusya ile ABD nin Berlin'i almak için yarıştıklarından belliydi zaten düşman oldukları.

Ayrıca doğal kaynaklar olarak zengin bir bölgeyi istiyor.

Sınırlı bir çatışma olabilir. Ukrayna da milisler savaşır, Rus ordusu destek verir.

Sovyet mirası olan güçlü ordusu olmasa Rusya bize denk bir ülke... Sovyet mirasının peşinde koşuyor Putin ve başarılı ilerliyor.

Saflar sıklaştırılıyor.

Rusya yine İkinci Dünya Savaşı sonrasında Stalin'in kurduğu cümleleri kurmaya başladı. Yakında safımızı netleştirmemiz gerekecek gibi, büyük ihtimal ABD tarafı tabi.

Geri